| RainbowColorsDIY a întrebat:

Am si eu o problema : am 11 ani si am o frica mare de intuneric,mi-e frica sa dorm, ma gandesc la lucruri stranii si din punctul meu de vedere inexistente precum fantome, strigoi, etc. Aseara mi-am propus sa incerc sa dorm singura( pana acum mi-era teama sa dorm singura din cauza vedenilor din capul meu) si am reusit cu greu din cauza somnului, trantindu-ma cu nasul in perna laughing. Ce pot face sa imi pot scoate chestiile alea ( fantome, strigoi) din cap?

3 răspunsuri:
| DarySiNimicMaiMult a răspuns:

Pai cand eram mai mica si mie imi era frica, si e normal.Am hotarat sa dorm singura, dar de fapt am stins luminile si era intuneric si am inceput sa tip. laughing Am repetat asta timp de cateva zile pana m-am obisnuit.Stingeam lumina, nu mai tipam dar imi era frica, deschideam ochii si ii inchideam si parea ca ii am mereu inchisi.E ca si cand ti-ar fi frica sa ai ochii inchisi. Dupa un timp nu-mi mai era frica deloc.Si acum imi place mult pe intuneric. :-> raised eyebrows

| RainmakerX a răspuns:

Cand eram mic si mie imi era frica de chestiile de genul.

Mi se parea ca aud tot felul de lucruri, ca vad diverse lucruri *aveam o imaginatie bogata*

Si acum mi se pare dar nu le mai bag in seama. Dupa ce o sa adormi de cateva ori asa o sa realizezi ca nu are ce sa ti se intample.

Daca s-ar fi intamplat ceva atunci s-ar fi intamplat deja. Cand eram mai mic imi repetam in minte evident "Daca nu s-a intamplat ceva pana acum atunci la sigur nu se mai intampla."

Deci... dormi cateva zile asa, cu fata bagata in perna si dupa o sa te obisnuiesti cu ideea. Incearca sa te gandesti la anumite persoane cand adormi, de preferat la prieteni, parinti... gandeste-te ca poti tipa oricand dupa parinti daca se intampla ceva.

O sa fie okay. Succes!

| directoneraandbvb a răspuns:

Pai... Tu ai imaginatia bogata, de aceea vezi acele lucruri insa... Ce ar fi sa iti folosesti imaginatia altfel : in loc de strigoi gândeste.te ca este un ..hmm ...grifon drăguț si prietenos sau încearcă sa " iti bați joc de acel strigoi, pune.i funde in cap lasa.l in chiloti..etc