Dacă ești atașat de un obiect, nu îl lăsa la vedere timp de 2-3 săptămâni. Pur și simplu ascunzi obiectul într-un dulap sau într-o cutie. Iar, dacă timp de 2 săptămâni te duci mereu cu gândul la acel obiect, te tentează sau ba chiar îl cauți atunci păstrează obiectul. Dar, dacă nu i-ai simțit deloc lipsa în acest interval de timp înseamnă că nu este nevoie să îl ai în casă. Dacă te debarasezi de un obiect cum este ceva primit de la părinți/bunici nu înseamnă că nu prețuiești/ai prețuit acel obiect.
Curățenia minții este ca și cum ai curăța o cameră. Trebuie să arunci obiectele vechi de care nu mai ai nevoie, iar pe cele importante să le pui în evidență și să le ștergi de praf.
În legătură cu atașamentul tău, de ce vrei să renunți la el? Sincer, mi-aș dori și eu să mă atașez de câțiva membri din familie care merită dar nu reușesc. Când primesc ceva, nici nu mă bucur pentru că nu pot parcă mă simt rușinată. Bucură-te că ești o persoană caldă care se poate atașa cu atâta suflet de cineva sau ceva, o să îți pară rău dacă renunți la asta!
Punctul tau de vedere este corect, dar gandeste-te, daca te atasezi prea tare de ceva, cu greu mai poti sa te detasezi. Eu ma gandesc la consecintele pe care le am daca ma atasez prea tare de ceva, si anume ca nu mai pot sa ma detasez de acel lucru, sau ma pot detasa, dar cu greu fac asta, totusi uneori imi pare rau cand ma detasez de ceva la care am tinut mult, si de aceea nu prea vreau sa ma atasez de ceva, sau cel putin sa nu ma atasez asa de tare, sa ma atasez intr - o oarecare masura. Nu stiu daca intelegi la ce ma refer.
Dacă ai o persoană pe care o îndrăgești, îi poți oferi lucrurile tale. Este enorm de plăcut sentimentul că lucruri dragi ție ajung la persoanele la care ții.
Încearcă sa nu te entuziasmezi asa de tare când obții ceva ce îți dorești. Adică, da, esti mulțumit, dar totuși trebuie sa înțelegi ca in viață nu e bine sa te atașezi prea tare de nimic pentru ca in final nu poți rămâne cu tot ce îți dorești. Daca înțelegi expresia "totul e efemer (trecator)", e potrivita pentru problema ta. Nu stiu ceva concret care sa te ajute sa nu te atașezi așa de repede, dar bănuiesc ca daca ai avea o atitudine puțin mai indiferenta fata de obiecte, animale, oameni cred ca nu te-ar afecta așa de tare daca ar " dispărea". Iar in legătură cu obiectele care nu îți mai sunt folositoare pur si simplu fa-ti curaj, strange-le si arunca-le sau da-le la cineva. (Stiu ca e greu dar încearcă, si eu am avut câteva obiecte speciale printre care ceva jucării din copilarie de care m-am atașat, dar pana la urma le-am dat la o casa de copii, iar acum nu îmi mai pare rău.) Asa ca ultim pont: totul tine de mentalitate si ceea ce îți impui tu.
Multumesc pentru sfat!
Ca sa nu te mai atasezi de persoane, lasa sa treaca anii. Cand trec destui prin viata ta care or sa te dezamageasca nu o sa te mai atasezi asa de repede. Vorbesc din experienta. Cat despre lucuri nu stiu ce sa spun. Nu m-au incalzit niciodata prostiile de genul. Si acum ma fascineaza bucuria oamenilor cand primesc cadouri si cat de mult se "lipesc" de lucrurile alea.
Asa sunt si eu. Ma atasez de obiecte, de persoane mai greu, dar cred ca se datoreaza cumva nostalgiei. Ai vrut ceva mult, l-ai folosit, apoi daca nu il mai folosesti/se strica il pui undeva sa iti aduci aminte. Cel putin asa cred ca mi se intampla mie. Nu e un lucru rau, nu stiu de ce ai vrea sa scapi...