| DeCeMaiContează a întrebat:

Hey TPU.
De ce lumea trebuie sa fie asa de rea? Sunt extrem de suparat.
Eu de fel sunt mai timid.Din aceasta cauza sunt luat la misto de foarte multi.Si nu inteleg de ce.Adica eu mereu am fost dragut cu cei din jurul meu,si ei, cum ma rasplatesc? Batandu-si joc de mine? Sincer, eu cred ca am fost prea dragut pana acum.Eu chiar m-am saturat sa fiu luat la misto, chiar si de altii pe care nu ii cunosc.Adica stai putin,ei nici macar nu ma cunosc,si au tupeul sa ma insulte? Atunci cand sunt jignit de cineva, imi vine in cap sa-i spun cateva acelei persoane, dar nu o fac deoarece mi-e frica sa nu inceapa sa faca mai rau.Chiar m-am saturat de acele persoane care nu au ce face si insulta persoane pe care nici nu le cunosc si de acele persoane care se cred superioare altora.Degeaba incerc sa ignor jignirile altora deoarece in acel moment ma simt naspa si imi vine sa plang. Dupa cum v-am spus, eu sunt mai sensibil pentru varsta mea.Nu cred ca acesta este un motiv de bataie de joc. Vreau sa fiu mai indraznet,mai impunator,dar de cate ori incerc sa fiu asa, nu-mi iese bine deloc si ceilalti rad de mine.
Ce pot sa fac? Mentione ca am 15 ani si sunt in clasa a IX-a.
Va rog, vreau seriozitate.

11 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Omul bun este considerat inferior, omul rau superior, de asta profitam de alti ca sunt inferori noua

| T0T a răspuns:

Ar trebui să înveți să spui mai mult lucrurilor pe nume, chiar dacă ești timid. Și eu sunt timid dar dacă mă enervează cineva devin impulsiv. În primul rând tu ar trebui să te accepți așa cum ești, să îți accepți sensibilitatea, temperamentul și timiditatea. În al doilea rând ar trebui să tratezi cea mai mare parte din societate cu indiferență deoarece să ții minte că niciodată cei care te deranjează nu vor avea o însemnătate în viața ta. Cei care îți merită atenția sunt cei la care ții și care te acceptă pentru ceea ce ești, adică doar câțiva.
Cât despre specimenele de care ne-ai povestit, păi în general sunt atât de proști și jalnici încât se iau doar de cei mai slabi din anumite puncte de vedere ca ei ca să pară ei mai șmecheri și mai interesanți decât sunt. Ar trebui să ignori iar dacă cineva se mai ia de tine vorbește cu profesorii tăi.
Ca sfat principal nu mai lăsa lucrurile care nu contează și nu au nicio importanță pentru tine să te afecteze așa mult căci oamenii de genul sunt gunoaie iar gunoaiele merită atenție doar din partea societății să le strângă dar dacă asta nu e posibil oricum genul ăla de gunoaie sunt prea murdare și prea respingătoare pentru a te uita măcar le ele.

| Mayhem666 a răspuns:

De fiecare data cand cineva se ia de tine, da-i un reply cu "Du-te dracu", si poate te lasa in pace.

| Dismally a răspuns:

Eu ti-as sugera sa fii tu insuti, sensibilitatea nu este un lucru rau. Eventual gaseste-ti alti prieteni care sa te inteleaga si sa te aprecieze asa cum esti.

| justanotheruser99 a răspuns:

Ai nevoie de putina tarie, curaj. Nu iti place sa se rada de tine? Ei bine, nu te lasa calcat in picioare. Ai ceva sa le spui? Spune-le! Arata-le ca nu esti bataia lor de joc. Propune-ti sa nu le arati ca te deranjeaza "complimentele" lor. Eu una cand o persoana are o divergenta cu mine, nu ma las calcata in picioare, asta ar trebui a faci si tu. Mult succes!
PS: Daca iti vine sa plangi, fa-o, dar nu in fata lor. Te vor lua drept fraier.

| August99 a răspuns (pentru justanotheruser99):

Usor de zis mai greu de facut

| justanotheruser99 a răspuns (pentru August99):

Nu e chiar atat de greu de realizat. Ok... deci si eu eram o persoana mai retrasa sa spun asa, dar cu toate astea am stiut cum sa imi impun punctul de vedere. Plus ca eu am invatat sa nu pun la suflet nimic din ce spun altii. Adica, pe mine chiar nu ma deranjeaza daca sunt subiect de barfa sau sunt criticata, pentru ca totdeauna cei care critica sunt invidiosi pe tine si se cred mai slabi, iar prin critica incearca sa te defaimeze. Deci nu are rost sa te consumi degeaba din cauza unor astfel de persoane. Chiar nu merita sa le oferi atentie.

| FaraNume1245 a răspuns:

Nu mai tine in tine. Scoate afara si spune ce ai de spus. Esti un viitor barbat, sau o viitoare fetita? Asuma-ti faptele si vorbele. Sare la bataie? Mare lucru. Ai si tu 2 pumni si 2 picioare, la fel ca el.

| August99 a răspuns:

Mi se intampla de multe ori acelasi lucru la scoala. Si cum ai zis si tu vin plangand acasa. Suntem impreuna in asta buddy! laughing Inainte de liceu nici eu nu le raspundeam inapoi... acum le mai raspuns dar tot asa imi este frica sa nu fac mai rau... niste sfaturi sunt bine primite colegii de TPU

| NAT0 a răspuns:

Îmi e milă de tine dar mai milă mi-a fost de mine, și eu sunt oarecum ca tine.laughing Uite, hai să vorbim altfel, aici stând pe site-urile astea nu cred eu că o să primești răspunsuri bune dar am observat că mai sunt și răspunsuri bune dar ascultă-mă, trebuie mereu să le dai un feedback. Ce înseamnă feedback? Înseamnă să le răspunzi în * lor, la fel. Dacă sare la bătaie? N-are nimic, lovește primul în serie și nu-l lăsa. Dacă sar mai mulți? O să fie puțin mai grav aici. laughing Dar nu o să sară nimeni deoarece toți sunt niște fricoși cu gura mare care habar n-au ce vorbesc. Dacă îl iei la bătaie pe unul dintre ei mai mult ca sigur n-o să sară la bătaie deoarece toți o să stea cu gura căscată să vadă ce se întâmplă. Știu, pare ciudat dar așa e. Eu unul ascult hip hop, da poate că o să fiu criticat pentru genurile mele muzicale dar nu-mi pasă.laughing
Uite, încearcă seara înainte să te culci ascultă youtube.com/watch?v=1ZEbgLhvFQM o să te ajute mult. Ascultă muzică de genul ăsta, pe mine m-a ajutat destul de mult în punct de vedere emoțional. Caută să asculți melodii cu mesaj adevărat care să te facă să îți dai seama că lumea nu-i roz și toți caută să tragă pe tine cât se poate. Toți sunt smar2 si arfiști dar gândește-te că schimbarea trebuie să vină de la tine. Trebuie să fii mai rău, spune exact ceea ce gândești chiar dacă-ți bagi * în ei nu trebuie să te gândești la „dar ce o să se întâmple dacă zic asta, dacă mă bate, dacă o să par un ciudat, dacă dacă dacă." Dacă gândești prea mult nu o să mai acționezi și iar o să fii o cârpă cu care se joacă ei. Du-te la sală dacă crezi că n-ai suficientă forță pe mine mă motivează să mersul la sală din 2 puncte de vedere, o să arăt și mai bine și o să pot să mă și apăr, te poți duce la kick-box ca să-ți dezvolți instinctele de auto apărare. Probabil ești genul ăla de băiat care stă toată ziua în bancă, nu știu dacă mă înșel. În fine. Nu trebuie să fii impunător sau altceva. trebuie să fii tu. Exact cum ești tu dacă vrei să te schimbi, în momentul în care ești luat în bășcălie dă-i feedback, răspunde-i, nu mai sta, poți să-i răspunzi cu „termină." dacă e tipul ăla de coleg frustrat cu OOOOOOO uite ce a zis X, mi-a răspuns e clar că doar cere atenție deoarece el este un sclav fără valoare și caută să fie băgat în seamă. Poți să vorbești cu diriginta dar riști pe urmă să fii luat de fraier sau nu. Poți merge la un psiholog, o să plângi destul dar plânsul ajută deoarece te descarci. Încearcă să faci un exercițiu. În fiecare zi, interacționează cu 5 persoane diferite, nu contează subiectul poate să fie chiar și unul sec. Gen, Bună/Salut, ce faci?, mă înțelegi? Încearcă să ieși din zona de confort și spune lucrurilor pe nume, nu o să te poți schimba peste noapte. Timiditatea ți-o formezi tu nu te naști cu ea.
Mai pe scurt, încearcă să faci acel exercițiu, ascultă niște muzică motivațională, interacționează cu oamenii și du-te liniștit la un sport.
Mult succes. ^.^

| vodami92 a răspuns:

Pentru ca s-au ajuns! au tot ce le trebuie! si nu le mai trebuie nimic! si tot nu le convine nimic! oh dar este mai usor stii pentru unii sa isi bage ceva in ea in viata si de tot! indiferent ce cuvinte scoti pe gura! nu conteaza deloc! oricum le tot repeti! asta-i limbajul acum! asta inseamna sa fii smecher sau golan mai bine zis spus! sa fii asa deasupra tuturor! ca restul numai conteaza deloc! oricum am mai auzit! de multe ori chiar! ca oamenii sunt ca serpii! unii mai veninosi decat altii! si asa este! oricum ce este mai important! e ca de aia este bine sa te inconjori doar de oamenii pozitivi! care vorbesc frumos cu tine! sunt cu prieteni cu tine! tin la tine! si iti ureaza la multi ani la nevoie! dar de aia negativi sa te feresti! ca nu vorbesc frumos cu tine! nu sunt prieteni cu tine! nu tin la tine! si evident nu iti ureaza nici la multi ani la nevoie! ca au alti prieteni evident!