Suntem atrasi de aspectul fizic, dar asta nu o sa tina o casatorie de 50 de ani. Da, iti place aspectul, asta e primul lucru pe care il vezi, asta te face sa indraznesti, poate iti place ca e pistruiata, ca e miniona, ca e blonda, etc, dar in cateva luni de zile daca nu va potiviti " ca caracter " , apare inevitabil despartirea. Fie pentru ca nu iti place caracterul ei, fie pentru ca nu o vezi pe ea, asa cum e ea de fapt, sau ea pe tine. O fata frumoasa vrea sa vada ca o placi si pentru altceva, nu doar pentru aspect. Poate e sufletista, poate e nebunatica, ea arata asta si tu trebuie sa observi si sa arati ca iti place asta la ea, altfel se simte inutila. Mai bine de atat nu pot sa explic.
Esti atras de aspectul fizic la persoanele pe care nu le cunosti...de exemplu daca pe strada trece o fata care arata bine, te vei simti atras fizic de ea, dar asta nu inseamna ca nu pui accent pe trasaturile de personalitate si comportament.Atunci cand esti intr-o relatie, comportamentul, personalitatea si tot ce tine de psihic, conteaza in proportie de 80%...atractie fizica va fi atat de mica incat nu o vei simti.
Pentru ca,mai intai,ochii aleg,ceva mai tarziu intra in functiune si creierul care iti semnaleaza daca esti compatibil sau nu cu cealalta persoana.
Nu pastreaza nimeni alaturi,o frumusete incompatibila,decat daca e vorba de un obiect...
In plus,multe iubiri au tasnit de acolo de unde nu te-ai fi asteptat vreodata, simpatizezi o persoana si, pe masura ce ti se dezvaluie mai mult, ti-e tot mai draga, ajungi sa te indragostesti lulea descoperindu-i frumusetea interioara!
Înfățișarea e doar o expresie a sufletului, mă întreb si eu asta fără să-ți pot da un răspuns concret.
Animalul din noi solicita un fizic din partea partenerului de sex opus pentru a avea urmasi cat mai puternici si sanatosi
caracterul se refera la acea stabilitate aferenta, in sensul ca degeaba ai pe cineva prezentabil dar care iti marcheaza negativ existenta (beneficiile fizicului sunt anulate de negativitatea caracterului iar rezultatul global e negativ)
insa eu cred ca cineva inteligent si cu caracter bun, poate obtine un fizic agreabil prin regim de viata sanatos, eventuale interventii estetice si naturiste
insa nu am auzit sa fie interventii de marire a inteligentei de ameliorare a trasaturilor de caracter
primul lupta pentru lipsurile lui spre deosebire de ultimul
Susțin asta cu adevărat doar cei care își doresc și sunt pregătiți pentru ceva serios mai departe, care au nevoie de o persoană care să-i iubească și să-i accepte așa cum sunt, deoarece și ei vor face la fel la rândul lor.
Cât despre restul, da, poți să-i judeci.
Nu e adevarat ...eu pe iubitul meu la inceput nu l-am placut fizic am zis sa incerc sa vad ce iese, apoi m-am indragostit de el nebuneste
Pentru ca suna frumos si pentru ca e mai suportabil pentru psihicul nostru sa credem asta(pentru ca noi chiar credem asta!)
Dar este dovedit stiintific ca promiximitatea si aspectul fizic conteaza mult mai mult in alegerea partenerului decat orice altceva.