anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce un raspuns castigator nu se poate evalua?
Tocmai ce am vazut un raspuns castigator la o intrebare pusa de cineva, si am fost curios sa vad ce scrie acolo, si mi s-a parut o adevarata bazaconie acel raspuns, si am vrut sa il evaluez cu nefolositor si eronat, dar nu avea butonul de evalueaza.
De ce nu poate fi evaluat? Din cauza ca este castigator?

10 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Dacă utilizatorul care a pus întrebarea l-a considerat cel mai bun e irelevant un vot atâta timp cât răspunsul și-a atins scopul aici pe site.

| Mayhem666 a răspuns (pentru T0T):

Chestia este ca utilizatorul a pus o intrebare, cerand o parere personala, nu a pus o intrebare cerand ajutorul, iar raspunsul care a primit funda a fost unul foarte gresit si cu o multime de minciuni, dar utilizatorul l-a ales castigator, desi intrebarea cerea o parere personala a fiecaruia, asa ca a ales acel raspuns castigator, pentru ca era in el scris exact ceea ce voia utilizatorul acela sa vada.
Mie asta mi s-a parut o prostie, si o prostie si mai mare decat asta, era raspunsul dat, si voiam sa il evaluez negativ. Nu imi pasa daca votul meu nu avea nici un efect asupra raspunsului, eu vreau sa stiu de ce nu se poate evalua un raspuns castigator?

| OldSoul a răspuns:

Ideea e in felul urmator:
Doar cel care a pus intrebarea poate spune daca un raspuns l-a ajutat sau nu, care i-a folosit mai mult si care mai putin. Cand el bifeaza un raspuns ca fiind castigator atunci e clar ca acel raspuns i-a fost pe placul lui, deci cel ce a raspuns si-a primit "recompensa", raspunsul lui fiind declarat irevocabil castigator, asadar noi nu am mai avea motiv pentru care sa-l votam, deoare "arbitrul suprem" l-a ales ca fiind castigator.

Din punct de vedere logic, singurul care ar avea dreptul sa evalueze un raspuns ca fiind eronat sau nefolosit e doar cel ce a pus intrebarea. Doar el stie daca l-a ajutat sau nu.
E ca si in realitate, cand faci o greseala, sau cand ti-se intampla orice, toti isi dau cu parerea dar doar tu stii care e adevarul, asa e si aici. Poate tie iti poate parea acel raspuns inutil, dar celui care a pus intrebarea ii poate parea util si chiar foarte aproape de adevar.

Si acum o alta problema, daca respectiva intrebarea cerea o parere personala, tu de ce ai vrea sa evaluezi acel raspuns ca fiind nefolositor/eronat? E vorba de o parere personala, nu e ca si cum intrebarea respectiva ar avea o singura varianta de raspuns eligibila. Daca respectivul are o alta opinie fata de tine, asta inseamna neaparat ca a gresit?
Totul tine doar de perspectiva:
https://pamgrout.files.wordpress.com/2016/04/perception1.jpg

| Mayhem666 a răspuns (pentru OldSoul):

Intr-adevar, cel care a pus intrebarea, cerea o parere personala, dar cel care a primit raspunsul castigator, nu a dat o parere personala, ci a facut o afirmatie la modul general, care nu este adevarata, si cu care eu nu sunt de acord, pentru ca intr-un fel raspunsul ala avea legatura in mod indirect cu mine, si eu stiu mai bine daca e adevarat sau nu ceva ce are legatura cu mine. Mi se pare logic sa evaluez negativ un raspuns care a fost dat pentru a ataca o persoana sau un grup de persoane continand afirmatii neadevarate si persoana respectiva nici macar nu a incercat sa se documenteze pe tema intrebarii. Raspunsul ala a fost dat doar asa de dragul de a raspunde, fara pic de adevar si nici macar o parere personala nu era, asa cum cel care a pus intrebarea ceruse. De aia sunt asa indignat, acum ca am explicat, probabil intelegi mai bine situatia.

| OldSoul a răspuns (pentru Mayhem666):

In cazul acesta ai o oarecare dreptate.

Asta e, dreptate cu forta nu se poate face, daca ei vor sa se amageasca singuri, cine suntem noi si ce drept avem noi pentru a-i obliga sa o ia pe calea cea buna?

Cum iti asterni, asa dormi, asa este si aici, daca ei vor sa traiasca o viata intreaga in minciuna e alegerea lor.

| T0T a răspuns (pentru OldSoul):

Trebuie să realizezi că oamenii de multe ori sunt subiectivi. Ți s-a explicat bine că cel care a pus întrebare primează și de asemenea opiniile sale. Dacă de exemplu îi răspundeai celui ce a spus ceea ce a spus și nu ți-a convenit avea și el la fel ca tine posibilitatea să te voteze nefolositor și eronat. Așa e în democrație. Nu toți știu adevărul tău sau adevărul universal. Mulți trăiesc în minciună sau pur și simplu tu crezi că trăiesc în minciună. În ambele cazuri nu ai ce să faci în ceea ce îi privește, decât să realizezi că nu sunt singurii care au opinii opuse de ale tale. Nu mi se pare ceva atât de dezastruos totuși, e normal.

| Lzehxo a răspuns:

Din moment ce este considerat castigator/cel mai inteligent raspuns inseamna ca prezinta si insusirile evaluarii pe care le-ai putea face, in concluzie fiind irelevanta evaluarea de catre altcineva.

| Caty68 a răspuns:

Da-i eronat la alt raspuns si gata.Sau da-i comm

| Mayhem666 a răspuns (pentru Caty68):

Nu are rost sa ii dau eronat la un raspuns random, trebuie sa fie raspunsul ala, pentru ca ala e cel gresit.

| Caty68 a răspuns (pentru Mayhem666):

Atunci spune-i opinia ta.