anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este adevarat ca o persoana poate sa traiasca doar consumand fructe, legume, leguminoase, cereale, etc. si sa excluda carnea definitiv din dieta, dar o persoana nu poate trai doar consumand carne, si sa excluda definitiv fructele, legumele, leguminoasele, cerealele, etc. din dieta?
O persoana vegetariana poate trai bine mersi fara carne, dar o persoana carnivora poate trai fara vegetale, daca le exclude definitiv din dieta?
O persoana care consuma carne la fiecare masa, doar carne si nimic altceva, poate trai o viata lunga?
Vegetarienii pot trai mult si bine fara carne, dar non-vegetarienii pot trai mult si bine doar consumand carne si nimic altceva?
Va rog sa raspundeti serios, nu cu glume, ca nu o sa le iau in seama, si sa ganditi inainte de a da raspunsul si sa tineti minte ca suntem in 2017 si se gasesc supermarketuri la fiecare colt de strada, nu trebuie sa mergeti in padure sa va vanati prada pentru a supravietui.
Multumesc anticipat!

72 răspunsuri:
| Mayhem666 a răspuns (pentru Brigaela):

"O persoana vegetariana va trebui sa ia suplimente alimentare (de origine animala sau sintetizate chimic din petrol)"

Vegetarienii se anumesc astfel din motivul ca nu consuma nimic de origine animala. Deja ce ai spus mai sus nu e valid.

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru Mayhem666):

Toti vegetarienii pe care ii cunosc eu refuza sa se intereseze din ce sunt facute suplimentele alimentare pe care le iau. Stiu un singur vegetarian care a incercat sa nu ia nici un supliment alimentar, tocmai fiindca stia din ce sunt facute, si a facut un frumos deficit sever de vitamine b.
Tu fie nu iei ce trebuie si atunci te vei imbolnavi dupa 3-4 ani de dieta vegetariana, fie iei suplimentele indicate, dar nu stii din ce sunt facute.

Sunt vegetarian de aproape 2 ani, dar nu am luat nici un supliment alimentar.

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru Mayhem666):

Nutritionistul tau este foarte incompetent si tu ar trebui sa folosesti mai mult notiunile de biologie si himie din liceu, ca de-aia le-ai invatat, sa le folsoesti.
In functie de varsta ta si starea ta de nutritie anterioara, o sa mai treaca 2-3, poate chiar 4 ani (daca esti tanar si inainte mancai destula carne) pana sa incepi sa ai probleme.
daca vrei sa iti pastrezi stilul de viata vegetarian, atunci ar fi bine sa gasesi un medic nutritionist mai competent care sa te supravegheze si sa te indrume. Cunosc persoane care sunt vegetarieni de 10-12 ani si sunt sanatosi (sigur cu problemele inerente de imunitate), dar isi iau corect suplimentele de calciu, zinc, vitamine A, D, si mai ales B.

| cumdc a răspuns:

Nu stiu ce sa zic omu nu poate trai doar cu carne fara carne poate dar sa manance doar carne fara e legume/fructe cred ca e imposibil de oare ce ele au anumite vitamine omu mananca sa traiasca nu traieste sa manance

Nu am deloc un nutritionist.

| untu a răspuns:

Daca e vegetarian ca indienii poate trai mai mult!

| Mayhem666 a răspuns (pentru untu):

Nu stiam ca indienii sunt vegetarieni. Si da, sunt vegetarian.

| untu a răspuns (pentru Mayhem666):

Da, este adevarat ca indieni sunt vegetarieni, am vazut ca urmaream la un serial tv ca ei beau ceai negru si verde in loc de cafea, mananca multe legume si fructe, oua nu mananca niciodata, dar beau mai rar lapte de vaca!

| vodami92 a răspuns:

Veganismul nu e o solutie!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Donsavas):

Se poate stai linistit si doar cu carne sau carne si lactate

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NOname):

Cam vegetariana tu asa. Cum aia in america trăiesc cu fastfood doar si fara legume asa se poate si cu doar carne sau carne si lactate, sunt mituri majoritatea nu au nimic de la carne multa si trăiesc mai energic decat un vegetariana de ala leguma fara energie