| Myssteriusthanlife a întrebat:

Hey TPU eu am avut de curand un catel caniche alb si mi-a murit si ma gandeam sa imi iau din acesta: bichon maltez alb
dar nu stiu cum sa il ingrijesc mai bine deci spuneti-mi mai multe despre cum trebuie sa il ingrijesc si despre aceasta rasa cat creste de mare cat este de afectuos spuneti-mi ajantajele si dezavantajele lui va rog din suflet dau funda si vot iar la ceilanti un vot

1 răspuns:
| Malvie a răspuns:

ARA DE ORIGINE Italia si Malta.





APTITUDINI Caine de companie.





DIMENSIUNI Inaltimea la nivelul greabanului este de 21-25 cm (8,5-9,5 inchi) pentru masculi si de 20-23 cm (7,5-9 inchi) pentru femele.





BLANA Cainele Bichon Maltez au o blana alba, formata din par lung si matasos, fara strat inferior, care este purtata cu o carare de-a lungul spatelui.





INGRIJIREA NECESARA Necesitatile de ingrijire ale rasei Bichon Maltez sunt substantiale, incluzand periere si pieptanat zilnic, spalarea cu regularitate ( oa data la 2 saptamani). Exista solutii speciale pentru a indeparta "petele de lacrimi" atat de inestetice.







In colturile ochilor poate creste par care produce iritatii. Preveniti acest lucru prin indepartarea excesului de par. Acesti caini nu naparlesc; firele de par moarte pot fi indepartate cu o perie dupa pieptanare. Blana trebuie sa fie lunga pana in pamant (aceasta la maturitate).





Parul de pe ochi este ridicat cu ajutorul unei bentite pentru par. Mentinerea blanii acestor caini Bichon Maltez in conditii de concurs necesita un efort considerabil. Proprietarii cainilor de concurs le ung parul cu ulei si il prind pe bigudiuri pentru a preveni deteriorarea acestuia.





CARACTER





Cainii din rasa Bichon Maltez sunt foarte prietenosi, iubitori, jucausi, sociabili, dornici sa invete si sensibili.

Ei se inteleg foarte bine cu copiii si isi formeaza o legatura foarte stransa cu stapanul lor.





DRESAJ





Dresajul acestor caini este usor deoarece le place sa fie cu familia lor si se adapteaza foarte bine oricaror circumstante.



Caine foarte frumos, avand intregul corp, pana la labe acoperite cu par lung. Capul are, craniul lat si plat, botul lung, proportionat fata de cap, nasul negru. Ochii sunt inteligenti, rotunzi si mari, de culoare neagra.

Fiecare tip de blana necesita un anumit tip de ingrijire. Aceste puncte specifice sunt atinse in capitolele pentru fie care rasa. Pentru toaleta urechilor este impor­tant de stiut sa nu se foloseasca betisoare de urechi, deoarece singurul lucru pe care il fac acestea este sa impinga murdaria si mai adanc. Folositi, in schimb, o solutie otica pentru curatat. Puneti picaturi in fiecare ureche si masati, apoi indepartati excesul de solutie si orice mizerie de suprafata cu un servetel.



Unor rase de caini Ie creste par excesiv in urechi, fapt care ar putea duce la aparitia de infectii. Acest par in exces ar trebui inlaturat cu regularitate. Evitati sa inlaturati prea mult o data, dar nici nu smulgeti ea.Te un fir de par pentru ca este dureros pentru caine; gasiti o cale de mijloc. Cateodata, poate creste prea mult par intre per­nutele de la labute. In acest caz, cea mai buna solutie ar fi tunderea acestui par. Tunderea cu foarfecele curb reprezinta cea mai sigura metoda; mentineti curba foarfecii indepartata de picior pentru a evita sa raniti pernutele de la labute. Mentineti ghearele cainelui dumnea­voastra cat mai scurte. Atunci cand un caine paseste cu regularitate pe suprafete dure, ghearele lui se vor toci de la sine, dar unii caini au gheare care cresc rapid si cea mai buna solutie este taierea lor in mod regulat. Pentru a putea avea grija de aspectul exterior al unui caine, acesta trebuie obisnuit cu acest ritual inca din perioada de pui. Un caine mai in varsta si mai puternic, care nu este obisnuit cu ingrijirea regulata, va incerca sa se opuna, astfel incat perierea periodica ar putea deveni o problema majora.



In cazul in care considerati ca acest lucru ar fi cam mult pentru dumneavoastra, va puteti duce cainele la un cabinet profe­sionist unde se ingrijeste aspectul exte­rior al cainelui. Specialistii de acolo va pot da sfaturi si va pot arata cele mai bune metode astfel incat sa Ie puteti face si dumneavoastra. In general, ingrijirea include si ingrijirea dintilor; daca i se dau biscuiti tari si, din cand in cand, roade un os de calitate, dintii cainelui nu ar trebui sa necesite o ingrijire prea riguroasa

Blana Bichon-ului Maltez necesita o ingrijire zilnica. Rasa de caine maltez prezinta o istorie lunga si deosebita. Fiind membru cu aspectul cel mai frapant al grupei raselor de jucarie, roba lor alba, lunga, atarnanda este posibil sa fie fost motivul pentru care a devenit favoritul Reginei Elizabeth I.





Relatiile cu familia si casa

Bichonul Maltez este un caine de companie pretabil familiilor, devotat si iubitor. Poate petrece ore intregi pe genunchii proprietarului, savurand momentele de atentie acordate, din moment ce sunt mititei, nu sunt recomandati pentru familiile cu copii mici, foarte energici sau copii mai mari pusi pe giumbuslucuri. Maltez-ul este un caine excelent pentru persoanele in varsta.





Dresajul

Maltez-ul este un animal de companie complet. In afara de insusirea supunerii, el nu necesita un dresaj mai amanuntit.





Aspecte particulare

Parul lor lung si care atarna necesita o periere zilnica. Persoanele care nu sunt in stare sa-i perie zilnic, cateodata, aleg sa le scurteze parul.





Boli si afectiuni curente

Luxatia patelara este o tulburare care implica migrarea patelei (rotulei) din santul de culisare la la nivelul extremitatii distale a femurului. Hipoglicemia este o tulburare a diminuarii glucozei din sange caracterizata prin atacuri de lesin si pierderea cunostiintei cu intepenirea cainelui (contractura generalizata). Criptorhidismul este o tulburare reprezentata de lipsa coborarii unuia sau ambelor testicule in scrot. Boala tremuratului la albinosi (White shaker disease) este o stare de tremur sesizata la cainii mici albi. In plus, Maltezii sunt susceptibili la orbire, surditate, stagnarea lacrimilor si la blocarea canalelor lacrimale. Toate acestea impun vizita la medicul veterinar cu regularitate. Durata medie de viata a Maltezilor este de 14-16 ani

http://www.animale.ro/caini/bichon-maltez

Cunoscut si sub numele de Bichon, este, probabil, unul dintre inaintasii multor caini de talie mica, preferati ca animale de companie in zilele noastre. Originea sa multimilenara este atestata de prezenta in palatele Egiptului antic, in jurul anului 1300 i.e.n. sau in casele patricienilor romani, in anul 500 i.e.n. Grecii il numeau Maltese, iar Plinius citeaza in operele sale o rasa de caini mici si delicati, care seamana cu bishonii, provenind din perimetrul sicilian si denumiti "caini de Melita". Se pare, inca, ca Malta nu a reprezentat decat locul de unde puteau fi procurati acesti caini de companie, fiind un important centru de schimburi comerciale si de negot fenician, pentru ca nu s-a gasit nicio urma a existentei acestei rase in insula sus numita.



Maltezul a fost foarte apreciat ca animal de companie la curtea regelui Henric VIII, figurand pe celebra tapiserie "La dame a la licorne", el mentinandu-se apreciat si in timpul Renasterii, cand apare a doua varietate a sa, cu par ondulat, denumit ulterior Teneriffe sau Bichon cu par coafat. Acesta a constituit un subiect frecvent in panzele pictorilor din trecut.



In timp apar alte doua varietati ale Bichonului: cel Havanez si cel Bolognez, foarte asemenatoare cu Maltezul, insa mai rar intalnite decat acesta.



Bishonii sunt, in continuare, foarte pretuiti si cautati, fiind un caine elegant, fidel, inteligent si sensibil, cu un temperament vioi. Are o constitutie robusta si se deplaseaza rapid, cu pasi mici si iuti si mers specific, deosebit de al Pekinezilor. Datorita abundentei parului capul sau, cu craniu larg si plat, pare rotunjit. Obrajii si buzele sunt putin dezvoltate si acoperite cu par lung, iar trufa este rotunda, neagra si lucioasa. Ochii vioi, mari, in raport cu dimensiunile capului si rotunzi, au o culoare intunecata. Urechile triunghiulare sunt fixate in sus si atarna pe langa cap, fiind acoperite cu par lung si abundent. Corpul bishonului este ceva mai lung decat inaltimea, spatele este drept, gatul ridicat, cu lungimea egala cu cea a capului, abdomenul aproape orizontal, coapsele late si bine dezvoltate si membrele uscative, cu osatura solida. Coada este fixata la inaltimea crupei, foarte groasa la baza si foarte fina la extremitate, lunga si acoperita cu par des. Parul este gros, stralucitor si lung, alb si matasos si ii acopera corpul ca o mantie. Balana este de un alb pur.



Masculii au talia cuprinsa intre 21 si 25 cm, iar femelele sunt cu 1-2 cm mai scunde. Greutatea medie a acestor caini este de 3-4 kg.



Desi este un caine activ, nu are nevoie de spatii extinse, deoarece oboseste repede. Astfel ca, Bishonul Maltez se simte excelent chiar si intr-un apartament mai putin generos. Este foarte dificil de intretinut, blana sa lunga, deasa si alba necesitand o ingrijire deosebita. Deseori sufera de afectiuni ale ochilor si urechilor, ceea ce presupune o atentie speciala si un control periodic. Desi este un caine robust, are oasele extrem de fragile, asadar nu-l bruscati.



Este un animal de companie placut si elegant, atasat stapanului, jucaus si putin galagios. Sperata de viata este mare, comparativ cu a altor rase - 15 ani.



http://www.zooland.ro/Bichonul_Maltez-6416.html

http://www.google.ro/......tp?/imgres



cat de scumpi sunt!;x



daca iti iei unul sa ai girja de elll!:x