Au existat asa oameni cu o imaginatie minunata, dar care nu stiau sa deseneze,,,,, Si nu s-au lasat! Au scris - folosind descrieri, comparatii, etc si au reusit.
Odata am citit o carte de Barbey D'aurevilly - Cavalerul des Touches - asa descrieri minunate! La un moment dat compara un anumit personaj feminin cu o pictura, pentru ca cititorul sa inteleaga mai bine, apoi iar descria intr-o maniera eleganta si completa. Descria cu lux de amanunte incat vedeam eu tot ce voia el, inca mai bine decat de vedeam un desen - pe desen il vezi, dar nu observi toate detaliile, pe cand in scris, vrand, nevrand, citesti despre tot, inclusiv despre detalii.
Ei bine, in acea carte - nu ii mare, nici 200 de pagini nu cred ca are si e tare interesanta - era si o intamplare acolo, dar descrierea sa era cea ma idelicata si sugestiva din cate am citit,,,,, si acum imi aduc aminte. Of, deja mi-a venit dorul sa o citesc! Ar trebui sa citesti si tu, macar cateva pagini - un pic ma imult decat cateva dar sa citesti, sa vezi despre ce zic.
Apreciez arta vizuala, dar in cazul scrierilor unor scriitori... ei bine, ii apreciez pe ei mai mult. Cuvintele, sugestiile, amintirile mentionate, inserate in povestire in diverse maniere pot creea imagini c utotul deosebite cititorului.
Chiar ar fi frumos sa cercetezi cartea si sa incepi a vedea cum sa iti puni imaginatia pe hartie. Desigur ca nu o sa fie perfect din prima, dar cu fiecare incercare esti mai aproape de perfectiune.
Bafta!
Ia o coală A4 şi scrie tot ce îţi trece prin minte.Desenul se poate realiza mai uşor, dacă ai o schiţă cu idei.
Dacă ai darul ăsta, nu-l pierde!
Da exista dar daca vrei sa stii e un aparat -casca- care se pune pe cap si se conecteaza la toate punctele sensibile din corp si la punctul nervos -creier- care poate sa faca sa arate tot ce iti imaginezi tu pe un ecran -tiai pus casca, esti cu adevarat in imaginatia ta-dar daca mori in imaginatia ta nu stiu ce se intampla si in viata reala....Nu cumva te intrebi Cat costa aparatu? Acest aparat ar costa mai mult de 100 milioane de dolari. daca nu si 1 miliard. Dar eu iti zic mai bine apucate de desenat, daca iti place it-ul sidesign-ul virtual mai bine punete de invatat sa faci animatii poze etc ce vrei tu...
Nibichan întreabă:
anonim_4396 întreabă: