Pai in primul rand ar trebui sa stii ca (eu cred!) ca superi de o depresie cam asa si ar trebui sa consulti un psiholog sau pshiatru nu stiu axact. Dar poti face cum fac eu: de exemplu daca ma doare capul imi zic inn minte nu te doare capul, doar ti se pare, e o iluzie sau la fel cand imi e foame si-mi trece foamea.
poti si tu la fel : de fapt nu exista cutremure, e imaginatia bolnava a oamenilor si apoi dumnezeu e ca un zid si daca ar cadea ceva la tin s-ar opri si nici nu te-ar atinge, tu esti special/a iar cutremurele te ocoles. A da trebuie sa respiri adanc pentru un efect mai bun.
NU stiu ce crezi despre sfatul meu dar am vazut asta intr-o emisiune tv. ppaaa bafta
Fiecare are o teama a lui... unora le e frica de cutremure, altora de clovni, altora de intuneric[Printre care ma numaram si eu ] Dar cu timpul mi-am invins seara si acum num-ai am nicio problema Trebuie doar sa te gandesti ca cutremurele nu vin asa... orican, in orice moment
Stai linistita. Si-au propus rusii sa ne scape de cutremure. Ne iau si Vrancea:-)
Nu prea ai ce face decat atunci cand iti revine gandul sa iti gasesti ceva de facut sau sa te dangesti la alceva si la un moment dat o sa dispara aceasta ''fobie''
Eu stau in Vrancea si am parte de cutremure destul de des. Pe majoritatea nici nu le mai simt. Ma gandesc ca daca imi este sa mor de cutremur, mor oricum. Pot sa fiu pe strada si sa imi cada o caramida in cap si am murit. Nu mai gandesc la asta. Daca imi este sa traiesc, atunci voi trai chiar daca se prabuseste tot blocul peste mine. Eu asa gandesc.Si oricum am grija sa tin prin preajma mobilul, in cazul in care incepe un cutremur. Un cutremur nu e ceva de care sa ne putem ascunde.Nu trebuie sa ne lasam condusi de spaima asta. Gandeste-te ca vei trai.Nu mai asculta toti tampitii care se intrec in a face previziune care mai de care mai tampite.
Singura solutie este sa simti un cutremur si sa realizezi ca nu ti s-a intamplat nimic. Gandeste-te ca nu au mai fost cutremure mari in Romania de ani buni. Ai incredere in tine!
Ceea ce spui tu sugereaza faptul ca ai o fobie. Cel mai sigur este sa mergi la psiholog, chiar te poate ajuta. In cazul in care nu vrei, chiar nu prea ai ce sa faci.
Singura cale e sa patesti unu de adevaratelea dupa care daca supravietuiesti no sati mai fie frica.
brutmunt întreabă: