| FataAmintirilor a întrebat:

Hey! vreau catva informatii despre stele cat de mari sunt,la ce distanta de terra,,,,,,, cateve informatii! funda(nu vreau site-uri) + vot

2 răspunsuri:
| ScapaMaDeEa a răspuns:

Buna si tie, draga mea! kiss
Iata:

Micsorand de zece ori imaginea Vecinatatii Locale, adevarata infatisare si structura a casei noastre din spatiul extragalactic devine vizibila. Aceasta este Calea Lactee, o insula in forma de disc, care cuprinde 200 de miliarde de stele, avand un diametru de cel putin 100.000 de ani lumina. Sistemul Solar se afla in partea groasa a discului, la aproximativ 25.000 de ani lumina departare de centru. O protuberanta formata din stele, avand grosimea de 15.000 de ani lumina, domina centrul, fiind inconjurata de un disc de stele care se adanceste cu circa 3. ooo de ani lumina in apropierea Vecinatatii Locale. Stelele nu sunt distribuite in mod egal. Bratele spiralate, bogate in praf si gaz interstelar, sunt locuri unde se nasc stelele, fiind de obicei populate cu stele albastre tinere. Protuberanta este veche, avand o nuanta galben-portocalie, specifica stelelor batrane.

Funda? puppy dog eyes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

În Galaxia noastră sunt mai mult de 200de mld de stele.Nu au fost foarte multe dintre ele studiate datorită distanţelor foarte mari,oricum, după cum şti Soarele, care este o stea de mărime mijlocie (da, există stele mai mari) se poate studia în detaliu.Cea mai apropiată stea de noi, mai mică decât Soarele este Proxima Centauri.Sirius,este o stea de două ori mai mare dacât Soarele şi este de asemenea, cea mai strălucitoare stea de pe cer. Există şi stele gigant, Rigel, Betelgeuse.Cea mai mare stea cunoscută este VY Canis Minoris.Se află la 5000 de ani lumină depărtare, iar diametrul său este de 2000 de ori mai mare decât al Soarelui. Pusă în locul acestuia ar ajunge până la planeta Saturn.Deci,dacă ai imaginaţie este foarte bine.
Ca dimenisiuni, stelele pot fi pitice roșii (stele cu temperaturi mai mici de 4000 K), stele pitice (ca Soarele) sau stele gigante (cu mase și diametre de zeci de ori mai mari decât ale Soarelui).
Stelele pitice roșii se transformă în pitice albe, stelele ca Soarele devin gigante roșii după care se transformă în pitice albe, iar cele mai mari devin gigante roșii dupa care implodează/explodează, devenind stele neutronice sau gauri negre.
Adevărul este faptul că stelele sunt atât de frumoase iar când ajungi să le studiezi pur şi simplu nu sti ce să zici, pentru că te lasă fără cuvinte. Gândeşte-te că doar în Galazia noastră sunt atâtea stele, deşi pot fi mai multe, sunt multe galaxii, iar Universul nu are margini pentru că este într-o continuă expansiune(decalajul spre roşu al spectrelor galaxiilor îndepărtate).