Nu cred ca e bine ca la acesta varsta sa tii nu stiu ce diete mai ales daca ai un nr aproximativ normal de kilograme pentru varsta ta. Daca totusi crezi ca nu e in regula spune-i mamei tale sa mergeti la un endocrinolog sau nutritionist. El va sti sa te sfatuiasca cel mai bine, sa-ti spuna ce sa mananci ca sa nu-ti dai peste cap organismul.
Nu te supara, o dieta nu se urmeaza dupa ureche pentru ca poate avea consecinte neplacute sau poti ajunge la bulimie/anorexie.
Mai bine incearca o schimbare a stilului de viata, fara multe grasimi rele. fara carne de porc, multe fructe, legume si cereale. Mai cauta tu pe net ce si cum se manaca sanatos.
Numai bine
Sa faci sport, sa elimini din alimentatie mancarea de la fast food, sucurile, dulciurile si sa incepi sa mananci legume, fructe si alimente sanatoase ai sa vezi ca in timp vei slabi [SANATOS!]si ca te vei simti si mai bine.nu te apuca de pe acum de diete.nu faci decat sa iti dai peste cap stomacul
Sa incerci sa mananci fructe multe. Mesele sa fie diversificate. Sa incerci sa tii un program strict si sa nu mananci dupa ora 19: 00. Ar fi bine daca ai manca de 3 ori pe zi si intre mese sa iei cate o gustare ( un fruct de exemplu ). Sa incerci sa nu bei sucuri acidulate si sa nu mananci prea multe dulciuri. Poti sa faci niste exercitii. Si daca mergi mult pe jos e foarte util.
Sportul e cel mai bun. Nu are rost să te înfometezi sau să faci alte lucruri, mai ales la această vârstă...
Sincer la varsta asta nu ar fi ideal sa incepi un regim, insa tu ai cerut un raspuns si am sa ti-l dau Consulta un nutritionist care sa-ti creeze o dieta pe masura a ce iti place sa mananci, mai exact o dieta personala.Pe langa asta, ar fi bine sa faci si niste exercitii usoare, abdomene, genoflexiuni sau un sport : baschet, volei si inotul e bun pentru ca iti modeleaza frumos trupul.
Stiu eu una care da roade MANANCI CAT POTI(fara fructe si leguma ca dauneaza grav sanatatii tale si mai ales celor din jur ca incepi sa o iei razna)
La varsta ta, o dieta nu este tocmai sanatoasa, deoarece iti va afecta procesul de crestere (si posibil sa ai parte de niste boli digestive - cum are sora mea - sau metabolice cand vei creste, nu foarte placute). Dietele sunt ok dupa ce organismul tau a incetat sa mai creasca. Principiul slabirii este: arde mai mult decat consumi. Adica: mananca regulat pe cat poti si variat, evitand dulciurile, grasimile si sarea multa. Fara fast food. Mananca multe legume si fructe si consuma lichide. Si acum partea a doua...arde. Este simplu, trebuie sa faci efort mediu mai mult de 30 de minute zilnic, ce sport ti se potriveste tie, numai sa obligi organismul sa iti fabrice din ce in ce mai multa energie. Este esential sa te feresti de dulciuri pe cat poti, pentru ca organismul tau, in momentul in care faci sport, sa apeleze la acizii grasi din depozitele de grasime din corpul tau. Alege un sport care sa te avantajeze si din punctul de vedere al constructiei corpului tau, gandeste-te si cum vrei sa arati. De exemplu, in perioada in care faceam atletism muschii gambei mi-au crescut in dimensiuni (si mama ce bine arau picioarele mele^^)
kidu2012 întreabă: