| Rockzstar a întrebat:

Hola! am 14 ani, si sunt clasa a 8 a, fac meditatii si notele fata de anul trecut s au mai îmbunătățit (la mate) dar am dat un test gen evaluare nationala si am luat 4 si tatal meu imi reproseaza incontinuu ca (,) colega … are note mai mari si ca ea o sa ajunga la birou iar eu o sa ajung măturătoare si o sa matur strazile, ma simt foarte prost cand imi vorbeste asa, tin sa mentionez ca tata este aproape tot timpul beat, nu mereu dar 4-5 zile pe saptamana este mereu beat, si cu mama mea se comporta urat, mai rau decat cu mine, nu stiu ce sa fac sau cum sa incep sa vorbesc cu ei deschis despre aceasta chestie, ma doare cand aud reprosurile si vorbele urate din partea lui, se ia de mine in permanenta, nu m-a batut niciodata la modul cu pumni si picioare, maxim mi-a mai dat din cand in cand cu palma atunci cand il enervam foarte tare dar foarte rar s-a intamplat asta, nu i am răspuns niciodata si nu i am vorbit pe un ton urat chisr daca imi reprosa si chestii. Mama mea este foarte ok, este stricta dar totusi simt ca ma iubeste foarte mult si ii sunt extrem de recunoscatoare pentru tot ce a facut pentru mine si pentru cat a muncit si munceste pentru mine. Are o florarie si munceste zilnic, se trezeste la 5 si vine acasa la 6, de foarte multe ori tati vine cu scandal scasa si se ia de ea dar nu o loveste si e singurul lucru pe care il apreciez la el. Tata nu munceste, ori sta acasa cand nu bea ori se duce la restaurant si la pariuri, asa arata zilele lui. Mama nu munceste singura, munceste cu bunica si matusa mea la acea florarie dar de obicei ele nu prea fac nimic si mai sunt nopti in care mama cu bunica mea pleaca la marfa pe la 1-2 noaptea si se intoarce acasa la 6 pentru ca trebuie sa mearga la munca. Zilele astea a inceput sa se comporte cat de cat ok tata cu noi si sper sa ramana asa si sa fie totu bine. Eu imi doresc cand incep liceul sa ma inscriu la un curs de unghii si sa incep sa pun unghii ca sa fac bani, imi doresc din tot sufletul sa fac bani si sa ii iau mamei mele haine multe si absolut ce isi doreste ea.
Am simtit nevoia sa vorbesc cu cineva despre astea. Multumesc daca ati citit tot si aveti tot respectul meu. Va rog din suflet fara răspunsuri aiurea sau cu jigniri. Multumesc

1 răspuns:
| DavAnd00 a răspuns:

¡Buenos tardes!
În legătură cu tatăl tău, poate ca dacă îl prinzi într-un moment in care este ok îi poti spune cum te fac cuvintele lui să te simți.(Nu face asta dacă nu crezi ca va reacționa bine)
Nu te supăra, dar tatăl tău pare că și-a pierdut scopul vieții, și ar trebui ajutat ca să și-l redescopere.
Notele nu înseamnă totul, da sunt importante pentru a intra la liceul dorit, dar dacă ai încredere în tine eu cred că poți să ajungi acolo unde îți dorești(nu ma refer neapărat la liceu ci și ca loc în societate)
Și eu sunt in clasa VIII și am luat 4 la mate in simulare, îmi fac griji că dacă nu o sa intru la Liceul de Arte.
Colega ta are acele note si datorită faptului că ea nu are aceiași situație de acasă. Și apropo TU nu ești EA, tu ești mai bună ca ea, doar că la alte lucruri, nu te compara NICIODATĂ cu altcineva si nu îi lasa pe alți sa o facă!
Sper să reușești să te înscrii la acel curs de unghii, și să încerci să fi cea mai bună în asta!
Să ți minte, In fiecare zi să fi cea mai bună variantă a ta, și sigur vei ajunge acolo unde îți dorești!
Cred că și eu am scris cam mult, și de asemenea îți mulțumesc dacă ai citit tot!