Întrebare recomandată | Fatamuntilor a întrebat:

Http://www.tpu.ro/......-sanse-de/
Am pus linkul pentru ca are legatura.
Voi pe ce criterii va alegeti prietenii?:
-aspect fizic placut
-varsta /interese apropiate cu ale tale
activitati / pasiuni comune
nivel de inteligenta apropiat cu al tau

.
Exista prietenii de,,, suflet "'?

Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

happy
Daca n-as fi vazut ultima propozitie,ti-as fi spus-o eu.
Mie criteriile nu-mi folosesc la nimic,prietenii mei imi locuiesc in suflet,pentru ca acolo e locul lor.
Nu-mi aleg prietenii,pur si simplu ii intalnesc undeva,intr-un segment al vietii si apoi,ii pastrez.
Bineinteles ca ne leaga ceva comun,pasiuni,activitati sau interese,dar intotdeauna nivelul de comunicare depaseste interesul comun sau activitatea care ne-a mijlocit intalnirea.
Si ramanem prieteni.
As putea spune ca imi "simt" prietenii.
Functionam, in mare parte, identic, ne unesc aceleasi ganduri si nazuinti, impartasim cam aceleasi idei...coincidente care ne leaga si mai mult!
Cu rudele te nasti,prietenii ti-i alegi, as putea spune, parafrazand ca prietenii mei sunt rudele pe care mi le aleg singura, fratii si surorile mele, mame sau copii.
Toti au locul lor in sufletul meu si nici o sansa sa iasa vreodata.
happy

| foxsilver a răspuns (pentru greece12):

Rude zici! Atunci, ma lasi sa-ti fiu verisoara de-a saptea?
http://i.imgur.com/xqPB0sR.gif

| greece12 a răspuns (pentru foxsilver):

Asta e degradare de functie!
Din sora de-a doua, verisoara de-a saptea, nu se poate!
http://i.imgur.com/p0qL6QN.jpg

| foxsilver a răspuns (pentru greece12):

=)) Ok, cum zici tu!
http://i.imgur.com/AKCAwKA.jpg

| Fatamuntilor explică (pentru greece12):

laughing.Mai fetelor, ce facem noi aici? Ne inrudim?rolling on the floor
Eu unde ma,,,, situez''?
Sora vitrega, verisoara de-a patra, nepoata...Fiiica nu-ti pot fi ca esti prea tanara sa-mi fi mama! Te gandesti da?: -?

| greece12 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Stai linistita ca te-am infiat ca verisoara de-a-ntaia.:))
Uite si fotografia din albumul de familie:
http://i.imgur.com/481FYyz.jpg

| Fatamuntilor explică (pentru greece12):

Verisoara, e bine!big grin
Eu unde sunt in fotografia aia?hee hee

| greece12 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Pai,trebuia sa te recunosti, tu esti de vina ca stai cu nasucul in jos!
Fox tinea aparatul de fotografiat, eu dormeam...laughing

24 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Există prieteni de suflet prin evenimentele petrecute!
Pa, pa.

Apache
| Apache a răspuns:

Aspect fizic--nu
Varsta-da...dar mai ales pentru ca persoanele cu care intru in contact au o varsta apropiata cu a mea.

interese apropiate-nu...fiecare are propriile aspiratii de la viata.

Activitati/pasiuni-da.

E destul de greu sa fi prieten cu o persoana cu care nu ai nimic in comun.
Acelasi lucru se aplica si la relatii.

Inteligenta...da, asta mai ales.

Si nu neaparat inteligenta cat felul lor de a gandi.

Nu pot sa fiu prieten cu o persoana care are numai petreceri si facebook in cap...

Apache
| Apache a răspuns:

Dar...chiar exista un criteriu clasic atunci cand iti alegi prietenii?

Prieteniile se,, simt,,.

Asta-i tot.

caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
avand in vedere ca sunt un om normal, nu aleg si nu cataloghez omul dupa cele amintite de tine, iti dai seama de caracterul/de sufletul si inima omului dupa cum deschide gura, este adevarat ca traiesti o viata langa un om si nu il poti cunoaste perfect, dar in alegerea prietenilor, mereu am fost dibace si nu am dat gres.dar e ceva iesit din comun in ziua de astazi sa zici ca nu iti ajung degetele pentru a numara prieteni pe care ii ai..sunt pe cale de disparitie/sunt tot mai putini/vor sa te vanda/te dusmanesc si cel pe care il crezi prieten, chiar fiind o ruda de sange, te tradeaza cu prima ocazie, am trait o astfel de experienta si imi este de ajuns, asa ca, mai bine sa ai "prieteni" virtuali.e mult mai placut.cel putin asa cred pentru moment.
am avut o colega de servici mai mare cu 20 de ani, dar era genul de om care de fiecare data gaseai loc sa plangi pe umarul ei/niciodata nu a tradat/niciodata nu a refuzat...dar din pacate astazi nu mai este si ii simt lipsa enorm..eram ca 2 surori, nu pot sa descriu ce suflet mare si curat avea.dar asta e viata..nu ma intereseaza aspectul/nici varsta/ si nici situatia materiala, ma intereseaza sa pot conta pe umarul lui...
O seara bunahappy

| foxsilver a răspuns:

Chiar nu imi aleg prietenii, sau mai bine-zis, nu ma imprietenesc cu cineva in mod intentionat, doar pentru ca are nu stiu ce calitati, apreciate in unanimitate de tot poporul.
Ba chiar am avut surpriza sa ma imprietenesc cu persoane oarecum controversate, a caror calitate umana le era contestata de majoritatea. Dar, bineinteles ca acea majoritate era reprezentata de…stupizi, ca sa ma exprim elegant.
Prietenii mi-au aparut pur si simplu in viata, in momente si contexte poate doar de Dumnezeu stiute.
Nu le-am analizat statutul social sau averile, nu le-am testat inteligenta, si nici nu i-am supus la probe eliminatorii.I-am pastrat doar pentru ca i-am simtit aproape de sufletul meu, caci ca si prietenia e un soi de iubire.

https://www.youtube.com/watch?v=8IlFTAe8A9I

| Fatamuntilor explică:

Imi place sa cred ca ca exista prieteni de suflet care apar atunci cand ai nevoie.
Nu e nevoie sa fie super destept, e trebuie doar o vorba buna, o consolare si de un umar la nevoie!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Te obosesti degeaba pe TPU cu intrebarea.

| zurick a răspuns:

Aspectul fizic placut: niciodata.Un prieten nu-i o papusa sau un obiect de colectie ca sa ne pese felul in care arata.Nu pentru asta a fost conceput ci pentru a-ti fi alaturi si cand plangi si cand zambesti.
Varsta/interese apropiate cu ale tale :
Da am incercat si asta da nu m-am dus decat singura la suferinta...
Activitati / pasiuni comune :Nu.Nu vreau sa fim la fel ci sa existe diversificatia si totusi sa trecem impreuna peste tot(imposibil...)
Nivel de inteligenta apropiat cu al tau:Nu.Il prefer oricum nu mai sa nu fie fals.
Exista prietenii de,,, suflet '''?
Asa credeam acum vreo 2 ani. Poate exista da nu in jurul meu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu-mi aleg prietenii dupa imbracaminte pe care o poarta, dupa banii sau bunurile pe care le detine si nici macar dupa nivelul de inteligenta.
Imi aleg prietenii dupa urmatoarele criterii:
http://www.youtube.com/watch?v=4Lz4OJ3kZ24
Prieten? inteligenta intrebare pentru ca in ziua de azi nu prea poti sa ai un prieten cu adevarat, caruia sa nu-i pese cati cati bani ai in buzunar sau cat de popular esti ori cate fete cunosti sau cat de bazat esti in oras, doar sa fie el asigurat, un prieten e acela caruia ii pasa ce faci oricand, sa-ti dea sfaturi, dar nu doar de dragul de a le da, e acela care te sustine chiar daca isi pune in joc reputatia, te asculta cand ai nevoie de un umar pe care sa plangi, sa te plangi, sa nu-ti zica nu pot, nu vreau, n-am cum, sa-ti dea sfaturi chiar si in legatura cu pers iubita, parerea lui, dar sa nu depaseasca limita doar sa-ti dea argumente de ce lui sau ei nu-i place, nu-i convine relatia(sa indrume, dar nu ca sa ramana ea/el cu ea/el, ci pentru ca il/o deranjeaza atitudinea pers iubite). Un pr adevarat nu este acela care sa zica "lasa ca vorbim maine. ce e asa de urgent", cand il sunila o ora tarzie. Un prieten e acela care isi dem prietenia prin atentia fata de tine, care are te cearta, te critica.sincer ar fi mai multe de zis, dar multe n-au cuv. Dar un PRIETEN ADEVARAT daca il ai sau il vei gasi trebuie pastrat ca o comoara.(mai bine unu si bun, decat 1 mie si de fatada, care se duc pe apa Sambetei la orice greu, coborash al tau).

http://www.youtube.com/watch?v=ZZ1jp8K1I34.
Si desigur sa faci exact acelasi lucruri pentru prietenul/prietena ta pe care le face si el/ea pentru tine.
Am avut multi "prieteni" in jurul meu (cu care radeam, conversam, ma distram) dar am avut doar 3 prietenii adevarate pana acum(pe care nu le-am pierdut doar ca viata noastra a luat drumuri diferite-totusi exista telefon :) )-insa as vrea din nou un prieten/prietena aproape de mine :(

| m1dn1gh7 a răspuns:

Îmi aleg prietenii după starea de dispoziţie care o am lângă ei. Nu îmi pasă starea lor materială atâta timp cât mă simt bine in jurul lor. Da, sincer, contează şi inteligenţa. Nu mi-aş închipui să ies vreodată cu cineva care nu ştie să lege două vorbe. Pasiuni comune, da, mi-ar plăcea să am cu acea persoana, adică ajută mult la comunicarea dintre noi. Dacă suntem două firi total opuse, îţi dai seama ce discuţie plictisitoare şi plină de contraziceri va ieşi. Nu contează vârsta, nici într-o prietenie, nici într-o relaţie. Btw, niciun om nu este urat! http://ionutaxinescu.files.wordpress.com/2013/04/oameni_urati2.jpg
Sănătate!

| Zabbyel a răspuns:

Voi pe ce criterii va alegeti prietenii?:

-aspect fizic placut - nu mereu

-varsta /interese apropiate cu ale tale - nu

activitati / pasiuni comune - da

nivel de inteligenta apropiat cu al tau - nu chiar

.

Exista prietenii de,,, suflet '''? - da

| Fatamuntilor explică (pentru Zabbyel):

Ce tarelaughing.Nu ma asteptam sa raspunzi la intrebari ca la scoala.
Ma gandeam la o dezbatere.E bine si asa!

| Zabbyel a răspuns (pentru Fatamuntilor):

laughing mi-este mai simplu pe moment asa happy copy - paste love struck
acuma sunt un pic mai mult gasit lenes tongue
"Dar daca e bine si asa" happycand o sa am timp o sa dezbatemwinking
multumita smug tongue tongue tongue

| awspam a răspuns:

Deci eu ca roman am prieteni apropiati si unguri si tigani si rusi si ucrainieni si moldoveni, daca vine la mine ne intelegem daca am nevoie de ceva sun si se rezolva, dar daca odata m-a refuzat pentru mine e pa, prieteni nu au scuze daca e sa ajute cu orice, dar nici nu te ajuta sa mori daca asta ceri,

| EarsOfAFox a răspuns:

Aspectul fizic? Da da, mai ales acum in era asta virtuala, cand prietenia e tot mai mult prin chat. laughing
Cine mai vede ca si-a ras prietenul mustata, s-a tuns, s-a ingrasat, etc? rolling on the floor

| AlEcSsCRaZzY a răspuns:

Eu niciodata nu mi-am ales prietenii dupa cum se inbraca sau daca au bani sau daca sunt bine-pusi...eu imi aleg prietenii dupa cum ma inteleg cu ei si dupa cum ma simt langa ei...

| Orsikaaaa a răspuns:

Eu de obicei am prieteni care au pasiuni comune, dar niciodată nu-mi aleg prietenii după îmbrăcăminte, inteligență, vărstă etc. Da, exist prietenii de suflet. happy