| iulia0514 a întrebat:

Https://adevarul.ro/......36340.html
Ce părere aveți, ați încerca această făină? Știu ca în Mexic greierii se consuma de foarte mult timp, oare la noi va avea succes acest aliment?

52 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Destul că mă cheamă Cri-sti, nu vreau sa mai fac și "Cri-Cri!"
De unde atitia greieri pentru faina? Ii cresc in crescătorii de greieri happy? Și dacă s-au strecurat și alte ginganii printre ei? happy
Vegetarienii au voie sa o foloseasca? Bănuiesc că nu.
Mi-a plăcut răspunsul lui Daea. Mămăliga noastră făcută din malai o fi mult mai buna decat orice ai face din acea faina.

| iulia0514 explică (pentru cristi202):

Nu cred ca pot fi consumati de vegetarienii ca e proteină animalăhappy probabil o s-o putem duce la analize sa vedem dacă nu cumva o mai scăpat și câte o lacusta sau vreo muca, țânțar sau alta vietatehappy

suntserios
| suntserios a răspuns:

Noi avem obieceiul sa jumulim un porc, sa îi mâncăm pielea cruda de pe el, sa îi scoatem matele și să le umplem cu măruntaie și să zicem că sunt excelente, dar majoritatea in răspunsuri sunt cu bleah. lool

| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

Dacă pui problema așa laughing) e posibil să ne mai gândim la ideea gândacului în farfurie sau a mâncării din insecte laughing))
Dar pentru cineva cu fobie de ei, tot e dureros. laughing)) Și tot nu m-aș vedea vreodată prietenă cu gândacii laughing)) nici chiar în anii în care nu lucram și stăteam izolată în casă, chiar și-n pandemie, amuzant e că, ei, gândacii, au fost singurele ființe vii din casa mea laughing)) și tot nu mă vedeam prietenă cu ei laughing)) o chemam pe bunică-mea să mi-i ucidă, deoarece oricât de mult îi urăsc, îmi era și frică și milă să calc pe ei, dar sunt hidoși laughing))

Iar acum după pandemie și 5G, nu știu cum e în alte ograde, dar la mine la bloc, nu au mai apărut de 1 an de zile, aproape, un gândac dăla zdravăn și negru prin baie sau bucătărie laughing)) aștept să văd ce se mai întâmplă la vară laughing))

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce treaba au gandacii cu greierii?

| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

Și din gândaci se fac chestii :/ laughing și gândacii vor fi comercializați ca și greierii, asiaticii îi consumă ca pe delicatese, bine acum nu știu dacă sunt chiar ăia din baie negri, dar mna, de consumat se consumă și în gastronomie. sad Și or să vină și la noi, trendul gândacilor în farfurie. sad

| iulia0514 explică (pentru suntserios):

Poate dacă as fi crescut în vreo țară asiatică nu as avea probleme dar sincera sa fiu nu cred ca as încerca!

| Drimmero a răspuns:

B,,l,,e,,a,,h, de 3 ori bleah.

| Dismally a răspuns:

Hmm, nu stiu, nu suna prea apetisant big grin Daca cineva ar folos-o la o mancare si mi-ar spune ca e foarte gustoasa probabil as incerca, dar sa cumpar eu sa incerc sa fac ceva din ea nu prea cred. Cine stie, poate peste ceva ani vom fi nevoiti cu totii sa mancam insecte si alge.
Tu ai de gand sa incerci? happy

| iulia0514 explică (pentru Dismally):

Eu nu cred că aș avea curajullaughing

| Dismally a răspuns (pentru iulia0514):

Nu stii ce pierzi, poate sunt chiar buni big grin Am patit asa cu broastele, desi nu suna bine deloc, dupa ce am gustat mi-am schimbat parerea total.

Sa ști ca nu ar fi o idee rea având în vedere ca sunt alergica cam la toți gândaci în afară de unul din Africalaughing m-aș putea răzbuna făcându-i fripturalaughing

Si care e gandacul ala din Africa la care nu esti alergica? big grin

Nu știu decât ca numele lui suna ca o boală contagioasa rolling on the floor

Probabil nu e un gandac dragut laughing

I-am zis doctoriței ca cu siguranță nu o sa ma duc să-l vizitez în viitorul apropiatlaughing

Cred laughing Singurele insecte dragute sunt fluturii si buburuzele, hai poate si libelulele, cam atat big grin

Cam asa e mai sunt și licurici happy într-adevăr când sunt în stadiu de larva nu arata prea binelaughing

Licuricii sunt frumosi doar noaptea big grin

Eh amu și tu laughing sunt un fel de cenușărese ale gângănilor rolling on the floor

Da, chiar asa laughing Pacat ca nu am vazut pana acum licurici, probabil nu sunt prin zona mea

| cristi202 a răspuns (pentru Dismally):

Te rog sa nu excluzi albinele! happy

| Dismally a răspuns (pentru cristi202):

Asa ai sut si bodarii si altele doar ca au ac big grin

Mie îmi plac albinele. Bondarii și "altele" nu dau miere. happy

| Dismally a răspuns (pentru cristi202):

Ba sa stii ca fac si bondarii miere big grin

Nu prea mai vezi pe la oraș noi aici suntem într-o zona cu mai putina poluare și asa mai vedem foarte rar la fel e și cu fluturi, albinele si alte gangani sunt tot mai puține

La mine nu au fost nici inainte, cred ca nu le prieste aerul de munte. Am vazut ca sunt mai mult prin Gorj - Valcea, zona de sud.

Eu stau în județul Cluj în zona montana și am văzut mai mulți în urmă cu câțiva ani erau cu grămadahappy

| CostinAlamariu a răspuns:

Sper din suflet că nu va avea succes.

| iulia0514 explică (pentru CostinAlamariu):

De ce? Dacă tot ai adăugat un comentariu măcar sa știm și motivul de ce nu ești de acord! Eu de exemplu am zis ca nu pot concepe ideea de a mânca gândaci dar la mine cred că e ceva psihichappy

| CostinAlamariu a răspuns (pentru iulia0514):

Pentru că în timp ce oamenii sunt încetul cu încetul îndoctrinați să *încerce* și după să consume de-a dreptul insecte, elitele lumii globalizate ne spun că fermele de vaci produc gaze cu efecte de seră și sunt de vină pentru încălzirea globală în timp ce ei se plimbă cu avioanele personale creând mai multe gaze novice decât toate fermele de vaci la un loc. Mai ales că s-a dovedit deja de nenumărate ori că fermele de vaci nu produc suficiente gaze cu efect de sera încât sa reprezinte un pericol real.

| iulia0514 explică (pentru CostinAlamariu):

Perfect de acord cu tinehappy

| TamplaruAnisoara a răspuns:

În UE s-a aprobat consumul de faina din viermii de faina și se comercializează cu denumirea de proteina. Se folosește de industria alimentara în mezeluri și conserve că adaos suplimentar. Am asculta la radio secvențe din ședința care a votat aceasta Lege. A fost votată în unanimitate. Nu vă așteptați sa apară pe eticheta produsului decât adaos de proteina animala și nu din viermi de faina sau de greieri.

| iulia0514 explică (pentru TamplaruAnisoara):

În mod normal trebuia să scrie și în plus viermii de faina și faina de greieri e considerata produs de lux deci nu cred ca arunca ei asa cu eahappy

| cristi202 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Vrei sa mă faci să nu mai maninc mezeluri? happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sper să nu! laughing

Chiar dacă sunt fană tot ce e nou sub soare și chiar ador bizarul și nenormalul, mai mult decât normalul, asta nu o pot accepta sau cel mult o pot accepta, dar atât cât să nu mă oblige și pe mine să consum așa ceva, dar cel mai mult mă interesează să nu fie mârlani și să spună mereu adevărul. Adică etichete curate, aici avem făina și produsele cu făină din gândaci iar aici avem făina normală și produsele cu făină normală, alea pe care le știam și le agreez de 27 de ani.

Cât de succes, cred că o să-l aibă deoarece, e mai plauzibil ca în România să se aducă gândaci în bucate, decât orice altceva. laughing

| Dismally a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu le incurca nimeni pe la noi ca faina de greieri e mult mai scumpa, poate invers, sa scrie ca e din greieri si in realitate sa fie soia ceva big grin

| anonim_4396 a răspuns (pentru Dismally):

Dacă greierul/gândacul a ajuns să coste mai mult decât grâul/soia, claaaar vine Apocalipsa, dar claaar nu murim, deoarece îi putem prinde și găti pe gândacii din propria locuință laughing))) în caz de foamete laughing)))
Doamne, ce vremuri am ajuns să trăim. laughing))

Mult mai mult, se pare ca e 962, 5 lei/kg laughing Ai sa vezi ce vor incepe romanii sa-si faca crescatorii de gandaci si muste de acum big grin

Ok, deci asta dacă devine realitate laughing) mă sperie laughing) adică am fobie de insecte :/ laughing) super fobie, nu mi-ar plăcea să mă plimb frumușel prin oraș și să zăresc din vreo casă cum colcăie gândacii/insectele laughing)) cum astea sunt creaturi mici, îi văd în stare pe toți cei de la bloc să înceapă o afacere cu ei laughing))

Doamne, în ce eră am ajuns laughing) o să pupăm gândacii, am trecut și de faza în care nu mai pupăm un animăluț de companie, o pisică, un cățel, o cioară, or să vrea toți să-și achiziționeze un gândac laughing))

Bine că mi-ai spus, ca să știu să încep să-mi fac bagajele laughing) dar sper să găsesc o regiune unde gândacii sunt interziși și ca existență, nu doar ca mâncare. laughing))

Da, in plus o sa vezi stiri din alea: i-au spart casa si i-au furat toate mustele; l-au injunghiat pentru 5 gandaci de balegar big grin

Doamne laughing)) sper să nu laughing)) dacă o să se ajungă și acolo, nu știu de restul, dar eu o să devin o ucigătoare de gândaci, mai exact cei din bucătăria și baia mea laughing)) că dacă se adeverește ceva din ce spui tu, și ș-așa lumea a cam luat-o razna în secolul 21, dă în cap pentru orice laughing)) o să-mi fie frică să nu fiu ucisă și pentru 6, 7 gândaci hidoși din baie și bucătărie laughing))
Dar să sperăm că rămâne un scenariu SF totuși laughing)))

Nu stiu, e posibil sa intre si asta la "cruzime impotriva animalelor", deci mai bine ii duci la un adapost ceva laughing Oricum, e posibil sa fie foarte liniste vara de acum, sa nu mai auzi greieri si lacuste/cosasi peste tot big grin

| iulia0514 explică (pentru anonim_4396):

Https://www.csid.ro/......-19306276/ și gândaci de bucătărie produc lapte care cică e foarte benefic:))

| anonim_4396 a răspuns (pentru iulia0514):

Înfiorător, oripilant, terifiant, doar aceste sinonime îmi vin în minte după citirea acestui articol laughing))))
Dar și mai grav e că, ceva ce creierașul meu adoră, am ajuns să o consum și iarna, și anume înghețata, va fi tot din gândaci, au spus spre finalul articolului că o firmă africană au început comercializarea înghețatei din gândaci, sper că deja nu am început să consum acea înghețată și eu. laughing)))
Dar acum am aflat misterul dispariției gândacilor din bucătăria și baia mea, i-au racolat ăștia probabil cu diverse ultrasunete ca să fugă din bucătăriile/băile noastre și să se ducă prin laboratoare să le extragă "laptele" lor laughing)))

Și tu care îți făceai griji ca unde au dispărut rolling on the floor nici măcar nu știai cu ce comoară ai conviețuit

Doamne laughing))) chiar amuzant laughing)))

Da, am pierdut o super comoară neagră și hidoasă laughing))

Dar dacă aud pe cineva că face bani din asta, o să încep să plâng după ei, cred laughing)))

Sa ști ca chiar sunt care fac bani din astahappy

crying((( trist. Am stat cu banii în casă atâția ani și eu o strigam de fiecare dată pe bunică-mea să-i ucidă laughing))) Doamne laughing)

Ai ucis ditamai mina de aur rolling on the floor ma rog de laptelaughing

O sa fie și din aceia care sa o contrafacă, că s-ar scoate bani frumoși daca s-ar vinde. Dar oare se vinde?

| cristi202 a răspuns (pentru iulia0514):

"Nu tot ce zboară se mănâncă" E un criteriu util in alegerea informației de pe net.