Teoria celor patru temperamente clasice (umoralismul lui Galen) a fost abandonată, nu mai este știință. Deja la 1850 teoria celor patru temperamente clasice era privită drept depășită. Sursa: Marks, David F.; Murray, Michael; Evans, Brian; Estacio, Emee Vida (13 mai 2015). Health Psychology: Theory, Research and Practice. SAGE Publications. p. 555. ISBN 978-1-4739-2758-2.
1)Nu cred in impartirea oamenilor pe baza unor criterii vagi.
Nici zodiac, nici temperamente, nici altele(dar uneori sunt distractive)
2)Am caracteristici de la toate in mod aproape egal(stiu, parca am mai multe personalitati ) si as zice ca in centru.
Daca aleg cel care are cele mai multe caracteristici de-ale mele, atunci as fi coleric.(Dar pe jumatate)
3)Care e tipul tau de temperament?
Ehh la mine nu'i o regula. Cand asa, cand asa, depinde de vreme Daca am zile proaste nu imi arde de nimic, doar agitata in sensul rau al cuvantului dar daca am zile bune atunci is luminoasa...
La 3... și eu pot spune ca tine, toate în funcție de situație, de zi, de mai multe chestii... Însă tipul melancolic mi se pare cel mai reprezentativ pentru mine.
Eu sunt flegmatic dar in trecut cred ca m as fi asemanat mai mult cu melancolicul. Chiar daca sunt flegmatic, asta nu inseamna ca nu vreau sa ma schimb, nu vreau sa fiu pasiv, ba chiar m-am implicat in surpriza de ziua unui prieten(eu am venit si cu ideea) si poate nu vi se pare cine stie ce, dar in trecut nu cred ca as fi facut asta(in plus, nici nu stiti care a fost surpriza
Poate ca sunt pajnic dar galagia persistenta ma infurie. Cred ca flegmaticii au un pahar adanc dar pana la urma. tot se umple
Si mai cred ca n-ar trebui sa dam vina pe temperament pentru greselile pe care le facem. "Asa sunt eu", nu, mai degraba sa spunem "Asa sunt eu?". Asta nu inseamna neaparat sa-ti schimbi starea de spirit, cred ca aceasta e infuentata de faptele noastre bune sau rele si influentele din jurul nostru, dar nu e o scuza pentru greseli sau nefericire. Gen:"Eu sunt trist ca sunt melancolic, asta-s eu, n-am ce face".