| iulia0514 a întrebat:

Https://www.stirilekanald.ro/......e-20323402
După ce am citit acest articol mă tot întreb că dacă șerpi, urși, câini sunt apărați de lege oare pe noi oamenii cine ne apăra de ei?

20 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu te amendeaza nimeni, nu crede ce scrie presa s-a vazut in cazul covid cat de mincinosi sunt, ti au aratat arama pe fata, il omori cand il vezi, vezi de topor si da in ei

| iulia0514 explică (pentru RAY):

Logic ca asa fac ca doar nu am înnebunit sa ma las atacată

| Drimmero a răspuns:

Majoritatea serpilor din Romania sunt inofensivi, vorbim de serpii aia de balta care apar in gospodariile de langa o sursa naturala de apa, nu au venin si sunt mai speriati decat oamenii. Avem si vipere care se intalnesc in anumite zone montane, mai exact in zone stancoase si inalte, chiar anul trecut am fost intr-o zona in care puteam intalni vipere, lucru confirmat si de panourile de avertizare amplasate in jurul zonei, viperele doar acolo le gasesti, adica oamenii merg pe riscul lor acolo, noi practic le deranjam aria, daca mergi echipat esti safe in caz ca te musca, daca mergi fara echipament si dai de o vipera agresiva sunt mari sanse sa ajungi la poarta lui Sfantul Petru, chiar si asa ele evita oamenii si cand aud zgomote care nu vin de la animale se retrag si se ascund, asta e comportamentul lor natural, adica chiar si asa sunt cu bun simt si te lasa in pace daca nu le provoci.
Despre ursi pot sa zic ca la fel...am fost primii care le-au invadat teritoriul natural, acum e randul lor sa o faca, dar majoritatea ursilor care coboara de pe munte catre orase sau sate sunt infometati si cauta mancare, daca sunt doar pui nu prea cred ca te ataca, mai nasol e daca se afla ursoaica cu ei, ea devine agresiva pentru a-si apara puii, e instinctul matern care e si la oameni, doar ca ursul mai ataca omul si cand ii e foame, sunt si rase de ursi agresivi. Autoritatile ar trebui sa le asigure hrana undeva departe de oameni si sa-i monitorizeze constant pentru a nu avea parte de incidente neplacute, iar oamenii care se aventureaza pe trasee montane si forestiere care nu-s marcate o fac pe riscul lor pentru ca pot da oricand de animale salbatice agresive. Chiar imi pare rau cand se ajunge la impuscarea unui urs, animalele ar trebui protejate si daca se face ce trebuie atunci incidentele s-ar rari mai ales daca oamenii tin cont de anumite lucruri de bun simt care le-ar salva viata.
Cat despre caini...astia sunt peste tot si sunt mai periculosi decat serpii si ursii, pot sa zic ca sunt mai agresivi si te ataca mai des, la ei e problema cea mai complicata, nu e bine nici daca ii lasi pe strada sa faca ce vor dar nici daca ii iei cu hinghierii, majoritatea vor fi omorati daca nu se gasesc "parinti adoptivi", trebuie gandite niste legi mai inteligente cand e vorba de animale, cand se intalneste omul cu animalul iese haos. Trebuie sa-ti aperi singur pielea si sa fii atent la tot ce e in jur, trebuie' sa tii cont de natura.

| iulia0514 explică (pentru Drimmero):

Șerpi sunt foarte agresivi în perioada asta find perioada de împerechere și în zona unde stau eu sunt 2 speci de vipere care sau înmulțit peste măsură eu personal cumpăr niște granule care le împrăștiem prin curte și în împrejurimi care nu le fac nici un rău reptilelor dar problema este că sunt peste tot inclusiv în orașe au fost găsite în parcuri în Cluj unde era plin de copiii! Cu ursi e alta poveste de exemplu unde locuiesc eu nu sa mai construit nimic de 50 de ani și sunt doar câteva case în care locuiesc doar câțiva bătrâni și câteva case care sunt folosite doar de câteva ori pe an ideea e în felul următor noi comunitatea asta restrânsă am decis sa protejăm animalele sălbatice în pădure nu sa tăiat nici un lemn de ani buni când are nevoie cineva de lemne se duce la padurar și ii da bon să-și strângă uscaturi de braconaj și alte prosti nici nu se pune problema dar problema este că numărul urșilor a crescut alarmant datorita faptului ca nu au prădător natural în schimb a scăzut alarmant de mult numărul de cerb și căprior și totuși încă mai sunt vânați si de om pe lângă prădători naturali nu înțeleg de ce nu protejăm și aceste speci. În alta ordine de idei ursi ar trebui cumva rariti nu zic sa îi vâneze dar măcar sa le facă niște rezervați unde sa ducă ursi cu probleme!
Cu câini și pisicile aduse de domni/doamnele de la oraș e alta poveste doar ieri am găsit 8 pisici și 5 câini de care sau debarasat ca de o măsea stricată pe timpul nopții noi le dam de mâncare îi îngrijim le găsim stăpâni dar oare până când o sa putem face asta având în vedere că apar tot mai mulți

| gemeni6226 a răspuns (pentru iulia0514):

Ai foarte mare dreptate si cine nu are in vedere aceste lucruri cand da legi aiurea privind padurile animalele si tot ce tine de acest ecosistem cred ca a mituit bine pe cineva sa-l puna intr-un scaun de unde a scos legi gindite cu partea posterioara iar cei care au aprobat astfel de legi erau in vacanta cu creierul si se gindeau doar cum sa-si petreaca vacanta in insulele Bali sau Canare dar nicidecum la realitatea din muntii nostri si nici din tara naostra.

| iulia0514 explică (pentru gemeni6226):

Din păcate asta e situația, ceea ce ma deranjează pe mine este ca toată lumea sare când e vorba de ursi dar nu vad pe nimeni sa sara în apărarea speciilor cu adevărat pe cale de dispariție cum ar fi cerbu și căpriorul din păcate nimeni nu își da interesul

| dullcat a răspuns:

Buna.Sigur ai citit tot?,, Specialiștii spun că apariția reptilelor este normală pe parcursul sezonului cald. În plus, șarpele de casă și cel de apă nu sunt veninoși, dar pot deveni un pericol dacă sunt provocați.''

| iulia0514 explică (pentru dullcat):

Bună, normal ca am citit tot ei zic ca nu sunt veninoși înțeleg chestia asta dar dacă de exemplu îmi ataca copilul ce sa fac să-l pup sau sa îi zic drum bun nenea șarpe hai și tura viitoare!?

| dullcat a răspuns (pentru iulia0514):

Eu inteleg, insa copiii se supravegheaza si se educa despre posibile pericole.Pe mine nu m-au invatat parintii sa o caut cu lumanarea, fie ca vorbim de caini sau alte animale.Am avut intalniri cu serpi la bunici, dar nu s-a intamplat nimic pentru ca mi-am vazut de treaba, m-am indepartat de locul unde ii gaseam, apoi il anuntam pe bunicul.Pana cand venea el, de obicei serpii fugeau. Daca ii oferi copilului oportunitati destule pentru a explora in voie, intr-un mod sigur, nu o sa moara de curiozitate in situatii periculoase, ci va asculta de parinti si va sti ce sa faca.

Copilul meu are 2 ani și 9 luni crezi ca el va înțelege ca dacă vede un șarpe sa vina și sa anunțe? Da ii supravegheizi dar e absurd sa stai cu frica în san si în caz de ceva sa nu poți nici măcar sa te aperi

Cu frica in san poti sta 24/24 daca stai bine sa te gandesti la toate pericolele posibile, pe langa cele care includ animale.

| anonim3247 a răspuns (pentru iulia0514):

Dacă îți atacă copilul îl omori dacă poți.
Nu mai crede că poliția stă să dea amenzi de 1000 de euro că omori un șarpe.

Nu te mai lua după ce scriu alții care nu au copii.

Poți să stai liniștită că și poliția dacă vine și vede șarpe și copil omoară ei șarpele.
Este datoria lor să facă asta.

Ști as vrea sa vi sa stai la munte cu mine 2 /3 săptămâni zilnic sa te întâlnești cu ursi și șerpi și colac peste pupăză să-ți mai lase și vreo 5/6 câini în față porți mari iubitorii de animale de la oras

| iulia0514 explică (pentru anonim3247):

Logic ca omor șarpele doar nu-l pup în bot de frica unei amenzi, ideea e că e simplu pentru cei care stau liniștiți în casa în față televizorului sa sara în apărarea șerpilor, a urșilor și a altor animale ca nu se confrunta ei cu ele zi de zi

Nu stau la munte, dar stau la casa.Din moment ce ai pus deja etichete, si e destul de clar ce ton aduci in discutie, eu ma retrag.

Eu doar ți-am prezentat prin ce trec eu zilnic nu am pus etichete ca dacă era asa spuneam ceva mai frumos de cei care își abandonează pe aici animale de companie sincer e c-am obositor sa culegi animale fără stăpân sa le dai de mâncare sa te asiguri ca nu îți ataca copiii sau animale de prin curte și după sa te asiguri ca le găsești un stăpân responsabil!

| Lrs2015 a răspuns:

Nu ti mai pot da felicitari azi... Iar la mesaje nu ai deblocat sa ti pot da. Deci maine sau poimaine!