GASESC destul des ficat prooaspat la kaufland, dar si la lidl
Eu gatesc pateul asa. Dupa ce a fost spalat, curatat, tinut in apa/lapte.Calesc o ceapa impreuna cu un moorcov dat prin razatoarea mica.Pun ficatull si in las sa se gateasca. Daca mai e nevoie adaug putin apa.Adaug sare /piper dupa gust.Totul dureaza vreo 10-15 minute.Cand e gata tranfer totul intr-un bool pentru mixer si daucu benderul vertical pana se face o pasta.E momentul sa pun 100 de grame de unt.Amestec cu o lingura de lemn sau cu o spatula.Pun totul intr-o casoleta.
Tine garantat si 3 -4 zile! Daca mai apuca
Grasimea probabil e de la unt, dar asta e asigura prospetimea.
E buna reteta.Cam mult unt, noi nu punem coniac, in rest facem la fel si adaugam inclusiv un ardel rosu, in otet, pentru culoare.
Pai de ce sa faci ca sa obtii gustul ala sintetic din comert? Cand il faci in casa ai optiunea sa pui ce doresti, dupa gustul tau, ca sa iasa foarte bun.Altfel iti cumperi o conserva la 3-4 lei si ai rezolvat.
Nu, trebuie mancat in cateva zile maxim.Mergi la o carmangerie.
Wtf, în comerț e doar ficat congelat...
Moor, de unde le scoți? Dacă nu ai trăit într-o peșteră, încearcă să îți faci minciunile mai plauzibile.
Și unde în comerț ai găsit tu, ficat direct scos din burta găinii?
Explică-mi pentru că orice e în comerț, tot a fost pus într-o pungă sau ceva de plastic și pus la congelator.
Iar dacă ești cumva într-un super mega mare oraș și găsești ficat proaspăt. Spune-mi care naiba e orașul ăla. Că eu vin prima, numai să găsesc o carne direct tăiată.
Cât de grădină, dacă ăsta e sfatul tău nu mi da, te rog, sfatul ăsta, pentru că da, eu din păcate chiar trăiesc într-o peșteră, într-o peșteră de beton, unde nu pot crește găini ca să pot scoate ficat proaspăt când vreau eu. Iar ca să am oricum ficat proaspăt mereu la discreție, îți dai seama câte găini ar trebui să cresc anual și câte să le sacrific lunar, pentru o plăcere culinară precum pateul? )
Iar cunoștințe la țară nu mai am din păcate. Așa că, trebuie să mă mulțumesc cu mâncarea congelată din comerț.
Tocmai de aceea am și pus întrebarea. Dacă există și nu știu eu, să-mi spuneți. Dar frumos. Și să aflu și eu. Dar nu congelat și oricum tot ce e din comerț, oricum nu e safe.
Spre exemplu colega mea de la muncă, ce era și vecină cu mine, când o mai luam cu mașina dimineața, în mașină mai povesteam și ea mi-a zis că ea ficat nici nu consumă din comerț, pentru că o zis că găinile din comerț sunt tratate cu antibiotice și tot felul de furaje, care se adună în ficat și alea din ficatul găinii ajung și-n organismul nostru. Însă ea poate și-o permite, că are neamuri sau cunoștințe pe la țară, ea fiind și mai sociabilă, dar eu de unde naiba să cumpăr sau cer găini de la țară, dacă eu habar nu am și nu cunosc pe nimeni, în propriul oraș.
Deci mi-ar fi plăcut o măcelărie ceva, unde să fiu sigură că doar ce a scos ficatul găinii și-l vinde. Poate fi și online sau prin București, aș fi eu cel mai aproape, unde aș putea ajunge.
Mulțumesc oricum.
În cam toate supermarketurile, măcelarii, chiar și piețe.
Dacă tot ce e din comerț nu e safe, e congelat și toată teoria conspirației, nu mai mânca nimic atunci.Mută-te în peșteră, asta dacă nu stăteai deja, crește-ți animale, plante și totul safe.Dar stai că aerul e poluat de chimicale, la fel și pământul, iarba, apa, contaminate cu de toate.Nimic nu e safe, cred că ar trebui să te muți pe altă planetă.
Păi adevărul ăsta este.
Ce e din comerț, e oricum contaminat.
Dar noi cei de la bloc, cel puțin, ne conformăm și aia e.
Dar revenind la oile mele, omul din videoclip, o zis clar, ficat proaspăt. Iar eu tocmai de aceea am și întrebat. Unde găsesc eu ficat proaspăt în comerț?
Eu prin ficat proaspăt înțeleg acel ficat pe care doar ce l-a scos din burta găinii în timp ce sacrifica găina și l-a și pus după în punga cumpărătorului. Cam asta am dedus eu că înseamnă ficat proaspăt. Și cam asta aș fi dorit să găsesc la o măcelărie sau undeva.
Nimic altceva.
Iar dacă cineva știe de așa ceva. Aștept răspuns.
anonim_4396 întreabă:
FortaUniversului întreabă: