anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ieri am fost la magazin şi vânzătorul nu mi-a dat restul corect (m-a păcălit).
Apoi m-am intors cu prietenul meu la magazin sa-i cerem banii, dar tipul nu a recunoscut greşeala şi s-a răstit la mine.
Cum să-i fac reclamație pentru înşelătorie şi pentru aroganță? Si in legatură cu prietenul meu ..de ce nu mi-a luat apărarea când a țipat vânzătorul la mine? Că oricum tipul era mult mai mic decât noi

9 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ideea era ca trebuia sa verifici pe loc restul. Dupa ce ai plecat... asta e. Daca suni la politie nu-i o urgenta si te poti alege si cu o amenda. Protectia consumatorului nu vine. ANAF-ul ii putea controla casa si vedea ca are bani in plus, dar aia nici ei nu vin daca-i suni. Prietenul tau este un las ca 90% dintre romani.

| darrio2007 a răspuns:

Mare parte din greseala este a ta. Numeri restul de bani in fata lui, ca sa nu fie discutii. Ceea ce a si fost.
Nu faci nimic daca il reclami, este cuvantul tau impotriva cuvantului lui.
Se pare că ăla nu iti este chiar prieten.
Sau si-a dat seama ca nu a fost chiar asa cum spui.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai trebuia sa numeri banii atunci pe loc... sau sa platesti cu cardul. Asa poate oricine sa vina peste 2 zile sa ceara bani.

Reclamatie pentru aroganta nu se face nicaieri, pentru inselatorie la politie... dar fara sa ai nicio proba e pierdere de timp.

Cu prietenul tau... trebuie sa stai tu de vorba nu sa ne dam noi cu parerea.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu poți fără dovezi.

| dullcat a răspuns:

Buna.Din pacate, nu ai ce face.Restul se verifica mereu cand il primesti, pe loc. Daca ti-ai fi dat seama tot atunci, erau sanse mai mari de rezolvare.

| johnnny123 a răspuns:

Câteva observații:

1. Trebuia să numeri restul pe loc. Altfel este cuvântul tău contra cuvântului lui și va fi greu să dovedești că nu ți-a dat restul corect.

2. Nu există infracțiunea de "aroganță".

3. Nu știm de ce nu ți-a luat apărarea prietenul tău când a țipat vânzătorul la tine, asta este problema voastră. Dar nu cred că ai procedat corect aducându-ți prietenul acolo în scopul evident de a intimida vânzătorul. Și ce ai fi vrut să facă, să-l ia la bătaie pe vânzător pentru că "era mult mai mic decât voi"?

| ReddY25 a răspuns:

Urat comportamentul

| LordCristobal a răspuns:

Salut!
Din pacate multi vanzatori din Romania sunt smecherasi de cea mai joasa speta asa ca trebuie sa fii atent ca sa nu te fure.
Daca primesti bon sa verifici de fiecare data daca ai primit restul corect.Si sa ceri intodeauna bon fiscal ca sa stii pe ce ai dat banii si sa nu iti puna produse in plus pe bon ca asa mai au obiceiul sa faca unii.
Prietenul tau nu ti-a luat apararea probabil ca i-a fost frica sau din cauza ca e un las.
Dar inainte de toate tu trebuie sa te aperi singur in fata oricarei agresiuni.Trebuia sa te fi pus in gura cu vanzatorul ala si sa ii faci scandal si sa nu trebuia sa pleci pana nu iti dadea banii.
Apoi puteai chema politia care se putea uita pe camerele video din magazin.
Acum nu mai sanse sa faci ceva dar poti trimite alt prieten acolo sub forma de flagrant si sa vezi daca mai face magarii.

| MocanuAlina2006 a răspuns:

Ideea e că vânzătorul a greșit enorm da! dar și tu ai fi trebuit să fii atent la rest! eu așa fac! te uiți să vezi dacă Tia dat complet restul! știu că e puțin exagerat dar încearcă să-l numeri de acum, referitor la prietenul tau, sinceră să fiu cred că na vrut să se bage in belele poate sau na vrut sa provace și mai tare scandal sau varianta cea mai urâtă, nu ii pasă de tine