Am avut și eu un eveniment neplăcut acum mulți ani, când panicat fiind văzând cum vine o mașină spre mine m-am întors din drum și m-a călcat pe picior.
Important este să te asiguri bine, stânga - dreapta, de două ori. Eu chiar și pe trecere fac așa, pun piciorul pe stradă, mă uit bine să văd dacă au intenția să încetinească, să oprească și abia apoi mă angajez propriu - zis în traversare. Prefer să mai aștept câteva secunde dacă sunt foarte aproape pentru că nu știi peste cine dai. Nu va mai conta a cui e vina dacă tu mori după acel incident sau capeți răni grave.
E o reactie normala sa ramai putin cu un soc dupa asta, eu am patit pe trecere asa ceva, am auzit sunetul ala de frana super puternica si am sarit cumva de sperietura))
Asta e, trebuie sa invatam sa avem mare grija pe unde trecem si, chiar si pe trecere fiind, sa ne asiguram din toate partile. Nu e bine sa te bazezi doar pe reflexele sau atentia soferilor.
Vin cu prea mare viteza, in loc sa o reduca,, stiind ca in fata este trecere de pietoni, am si eu antecedente de genul, dar eu ma asigur de 3 ori inainte sa trec, nici cand imi fac soferii semn sa trec nu o fac pana nu mai ma asigur o data, ca poate unul sa vina in viteza si sa ma ia pe capota, de ce sa mor eu pentru graba lor?
Tu conștientizezi că asta s-a întâmplat pentru că nu te-ai uitat și în cealaltă direcție, nu? Deci e o frică complet irațională că dacă te uiți în ambele direcții nu are ce să ți se întâmple, sau dacă alegi să traversezi într-un mod corespunzător și precaut.
În mod normal da, chiar azi
Mă duceam la baschet, am stat frumos să se facă verde la semafor, mai era o doamnă lângă mine, când am ajuns la mijlocul trecerii, tocmai trecea un idiot cu un bmw (că na, ţăranul nu a învăţat să dea prioritate) şi am făcut pasul mai mare şi am simţit vântul din spate..mulţi proşti au permis, asta e concluzia