Pai o las sa se planga, zic ca idee doar, ca ma mira cum de a zis ca am agresat-o, mai ales cand stiam ca-s camere acolo, si ca eram din bloc, deci eram usor de identificat la o adica.
E o camera in stanga sus in afara adica pe partea unde trageam eu usa. Nu stiu daca a prins ca lumea tot.
Si oricum orice era, fara dovezi nu mege, ca asa zic si eu ce mi-a dat doua palme pe dos, cine ma crede?
Nu ma refer la agresiunile unde-s urme, ca acolo e altceva.
Pai cam da, sunt cam dur, ca m-a deranjat gestul ei, de aia am tras de usa si am avut asa un impuls sa trag.
Ca asa puteam sa las sa inchida usa si sa deschid eu usa.
Dar se vede ca e dilie, daca ai vedea-o si ai vedea cum face, e f clar, o intrebi ceva, nu raspunde, etc.
Dar tu n-ai întrebat-o "dar tu cine ești de vrei să vezi dacă stau sau nu în bloc?"
De fapt cine e tipa respectivă? Ca ce chestie și cu ce drept să te "legitimeze" dacă stai în bloc?
A pus administratorul vreun afiș cu vreo informare despre noua tipă care păzește intrarea? Sau v-a anunțat oficial despre asta?
Pe ce bază să te reclame la poliție?
Adevarat ca adminu a cam zis sa nu lasam persoane straine sa intre, si daca vine, sa nu lasam sa intre pana nu vedem ca e din bloc, eu oricum nu stiam asta, ca nu stau acolo, acolo stau chiriasii mei.
Insa nu conteaza, ea putea sa se puna in usa cu usa deschisa si sa zica civilizat "va rog sa-mi aratati aia de la interfon ca sunteti de aici", si era f okey.
Dar nu sa traga de usa de nu stiam ce vrea de fapt! Eu am zis ca e o nebuna care trage ampulea, de aia trageam si eu, abia dupa 1-2-3 min de tras de usa si eu si ea a zis sa-i arat aia de la interfon, i-am aratat si m-a lasat.
Puteam sa o las sa inchida usa si sa intru dupa, dar nu mai realizam in momentul ala.
Si daca se uita adminu pe camere, o sa vada si ca abia dupa un timp am scos cheile, deci se vede ca nu a zis de la inceput.
De injurat am injurat-o, dar nu are dovezi, ca nu se vede pe camere si nici nu se aude, ca asa zic si eu ca m-a injurat. Ea crede ca se aude pe camera aia, nu stie ca pe alea nu se aude, nu iau si suntetul.
I-am pus o hartie in cutia postala, i-am scris ca a mintit ca am agresat-o, si ca daca se duce la politie cu filmarea, rad aia.
Trebuia sa zica adevarul la admin, ce a fost, ca oricum se va vedea.
Dar m-a mirat adminu ca a zis ca si asta e agresiune, ca de aia am cerut aici pareri.
Eu altceva nu inteleg... daca nu era grasa nu mai era atat de mare deranjul sau cum?
Nu, am zis ca era grasa pentru ca avea o forta de m-a uimit! Daca nu era, deschideam usa f usor si nu era nimic, dar noi eram in echilibru, usa nu prea se misca, ea tragea, eu trageam, s-a prelungit treaba, deci circul a durat mai mult, a reusit sa ma irite si am injurat-o cand am intrat in scara.
M-a deranjat gestul, cu ce drept ma iei pe mine sa-ti arat cheia? Esti cumva angajata portar? Ce autoritate ai sa faci asta?
Tragea usa aia, doamne! Voiam sa pun picioru in usa dar nu l-am mai pus, ca asta imi rupea picioru daca tragea.
Pe langa ca astea mai grase sunt frustrate si au rautatea in ele, nu toate insa, cam asta am scos in evidenta.
Insa daca nu era grasa nu facea asta, ca stia ca deschideam usa, deci nu se mai ajungea aici.
Voiam sa scot profilul in evidenta, figura rea, supraponderala (care poate duce la inraire), se vedea ca e rea, ca are legatura cu gestul ei. Si am aflat ca stiau si altii din bloc cum e, cica e o ciudata, nu are partener, era in jur de 30 de ani ca varsta.
De parca e vina altora ca ea nu arata bine din cauza kg, sau nu arata oricum, ca nici figura in sine nu era cine stie ce.
Nici eu n-am aratat bine desi eram slab, dar nu ma razbun pe baietii frumosi sau fetele frumoase, ca nu au nici o vina.
Nu o sa fie nimic, si daca iti face reclamatie cred ca se va lasa cu un avertisment verbal. Pe viitor evita oamenii cu probleme, nu merita ca oricum ei sunt fixisti cu ale lor, cum si tu ai unele fixatii dar pe alte situatii, unii au un comportament exagerat, le place conflictul, dar cred ca si tu ai uneori comportament mai dificil, e bine sa eviti chestiile astea. Si daca inchidea usa, o deschideai tu pe urma, daca ea e din asta mai disperata ignor o si gata, asa sunt unii oamenii, culmea ca atunci cand trebuie sa fie atenti nu mai sunt asa. Putea frumos sa te intrebe daca stai in bloc nu sa traga de usa, nici ea nu s-a comportat cum trebuie asa ca politia nu o sa aiba nici o treaba, astea sunt nimicuri pentru ei. Dar nu trebuia sa o injuri nici tu
Asta i-am spus și eu în mod public, dar și în privat, că are anumite fixații și oricât de multe argumente i-ar aduce cei din jur în privința acelor subiecte, el nu ia în seamă părerea acestora și o ține pe a lui, crezând că acei indivizi vor doar să se contrazică și nu văd realitatea, deși acei oameni își spun părerea așa cum o cred ei, așa gândesc ei, nu o fac dinadins.
L-am sfătuit să încerce să fie mai maleabil.
Într-adevăr, nu trebuia să o înjure, mai ales pentru că pretinde că e psiholog iar un psiholog are stăpânire de sine în orice situație, cel puțin în văzul lumii, nu se comportă precum un prepuber.
Există efectul Dunning-Kruger, care cred că i se aplică perfect lui atunci când vorbește cu siguranță (prea) mare despre subiecte complexe pe care el nu le-a experimentat personal și despre care doar a citit.
"Efectul Dunning-Kruger este o eroare de apreciere în care persoane incompetente apreciază eronat competența lor ca fiind mult mai mare decât în realitate. Acest comportament se datorează incapacității persoanelor respective de a-și recunoaște nivelul lor, tocmai din cauza lipsei lor de cunoștințe în domeniu."
Pai m-a deranjat gestul ei, de aia am continuat sa trag de usa, de aia n-am lasat sa inchida usa.
Cu injuraturi nu are nici o dovada, camerele nu au sunet! Ea poate nu stie asta.
Bine ca n-a fost prietenu meu, ca era jale.
Ala zicea "da drumu la tel sa inregistreze si te injur".
Astia merita injurati, da-i dracu, de aia sunt atatia nesimtiti, ca-i lasam in pace.
Asa pot zice si eu ca m-a injurat, ca a zis ca ma vrea de barbat, eu am zis nu, si ea de nervi m-a injurat na, sa vedem, hahaha.
Astea sunt copilarii ce zici tu. Sa sti ca interfoanele de aia s au pus, ca sa nu mai intre straini in bloc, ea nu te cunostea si a vrut sa inchida usa dupa ea. Daca aveai intrai daca nu nu intrai. Nu a facut gest de nesimtire, a facut gest de om exagerat pentru noi care suntem mai relaxati dar sunt multi care i ar da dreptate. Eu personal o lasam sa inchida usa nu ma afecta cu nimic
Te stresezi degeaba, nu are vreo dovada ca a fost agresata, nu are ce declaratie sa dea )
Nu ma stresez, ziceam ca idee, ca m-a uimit ce vroia sa faca.
Doamne fereste, ce chestie! Eu m-as muta de-acolo numa' de cat de toxici sunt oamenii aia!
De ce ma mut eu? Ca ma inteleg f bine cu toata scara, in afara de aia, sa se mute ea, ca ea e agresiva, nu eu, ea a inceput, cu ce drept imi cere ea mie sa-i arat cheia? Avea postura oficiala de paznic, portar sau altceva?
Si ea a tras prima de usa.
Administratorul deja a vazut pe camere, deci nu e ca zic eu aiureli.
Nu o prind eu pe undeva, ca-i trag si 2-3-4-5 palme pe dosul ala, sa nu fie camere.
Si ii zic "du-te fa si slabeste nu vezi cata dosul ai? Marsi la sala, nu mai sta cu curu pe scaun nesimtit-o".
Eu respect pe toata lumea si grasi si slabi, dar pentru ca m-a suparat fara motiv si face pe smechera, o ating unde o doare mai tare.
Ptr ca 97 % din persoanele supraponderale sufera ca-s asa.
Si ca sa le bagi cutitul in rana la un neom din asta (atentie, doar la un neom), zi-le ca-s grase, imputiti, puturosi, nesimtiti, ca nu-i vrea mai nimeni, ca uite cum arata, ca de ce nu ii e scarba de ei, ca marsi la sala, ca o sa se umfle si mai tare, ca arata ca zaru adica patrat.
Si i-ai spart! Reteta functioneaza testata deja. Mai bine le dadeai 10 suturi in fund si 20 de palme, ca nu-i durea asa.
Culmea, cei care-s complexati, frustrati, care se poarta urat, sunt in general astia grasi, au complexe ca nu-s prea doriti de oameni si ii marginalizeaza.
Nu toti supraponderalii sunt asa, asta clar, multi sunt f ok, dar multi nu, mai ales femeile.
Pe atat cat sunt f om cu oamenii, cu atat sunt infect cu infectii, pentru ca de aia sunt multi infecti, ca li se permite.
Iar daca-s porc cu vacile si porcii, sunt condamnat, ca vaaaai ce caracter ai, pai ce sa fac, sa se k in capu meu toti prostii si eu sa nu zic nimic? Nu merge.
Caracterul se pune la cum te porti cu oamenii care-s oameni, ala conteaza.
A te lua de omul care e om, e prost caracter.
A te lua de porci, e normal, pe langa ca iti rezolvi problema, descurajezi sa mai faca si cu altii asa.
Astia merita pedepsiti! Ca rau multora.
Si animalele se apara cand sunt atacate! Nu mai sunt bune cu tine, inclusiv cainii, dar asta nu inseamna ca nu-s buni, pentru ca, cu oamenii ok sunt buni.
Astea nu-s vorbele unei persoane care se proclama a fi "psiholog".
Părerea mea e că tu nu ești psiholog, ci ai doar ceva studiu în domeniu (citit cărți, pagini de internet) și vi aici, pe site, și spui că ești psiholog doar ca să te afirmi, să-ți arăți cunoștiințele în domeniu, deoarece poate în viața reală nu ai unde te afirma.
Si daca-ti arat diploma ce faci? Dar ne intalnim live. Imi dai 500 euro daca e asa?
Si medicii sunt porci la gura, psihologi, aviatori, profesor, i nu stiai? Pe ce lume traiesti?
Pai m-am dus eu la diabetolog in ianuarie, era un badaran, zice :
"Daca politicienii mananca **** si le scade glicemia, ti-o scad si eu tine", am inregistrarea audio.
A zis si cu p desi eram un strain care abia a intrat in cabinet.
Deci... daca esti medic si altele, nu inseamna ca nu injuri sau altele.
Daca voiam sa ma dau mare, ziceam ca profesez, sau ca-s doctor (oricum la diabet si psihiatrie am destule cunostinte de nu te prindeai ca nu-s doctor), etc, dar am zis ca nu am masterul si specializarea, ci doar pe info am. Asa ca aia e.
Tu ai impresia ca psihologii si medicii isi sfinti la gura, nu e deloc asa.
Tu spui ca ți-o cerut sa o foti agresiune verbala e. Sa ii arăți aia sa vadă ca ești tu, adică pl? ii propuneam o frecare și tăcea din gura
Daaa, era si grasa si a dracu, se vedea dupa figura, mamaaaaa ce forta avea! Tragea de usa in interior de abia puteam eu sa trag de usa in afara.
I-a zis adminului ca am agresat-o, pai eu consider ca agresiune e cand dai in omul ala, cand il atingi, cand il impingi, violezi, arunci cu ceva dupa el si il loveste, ii dai cu spray sau cu electrizor, dar nu ca trage si ea si eu de usa, ce dracu! Asta e parerea mea, mai ales ca in trasu asta nu s-a lovit nimeni, nu a avut loc lezarea persoanelor in cauza.
Trebuia sa zica adevaru "am intrat in scara, a vrut unu sa intre, eu am tras usa, el a tras invers ca vroia sa intre, apoi abia i-am zis ca sa arate cheile ca e din bloc, omu le-a scos in timp ce totusi tinea usa, si apoi l-am lasat sa intre cand am vazut ca e din bloc".
Ca oricum se va vedea pe camere cred.
Îs a dracu rău unele grase. Cred ca de la lipsa de pl sau de frustrare ca nu au bărbat. Eu întrebasem pe una ce stătea pe o banca lângă o stație de autobuz, dacă nu știe dacă se ia un autobuz spre un oraș apropiat, ea urla ca disperata ca ce am cu ea. De ce o întreb pe ea, sa întreb pe șoferii de autobuze se uita toată lumea la mine. Manca ceva parcă, dar nu era motiv sa facă urat.
Pai da, urla ca disperata aia a ta, asta nu tipa, noroc ca nu tipa, ca daca mai si tipa, era de rau, oricum camerele alea nu au sunet, deci nu s-ar fi auzit.
Traba bătută cu cureaua sau lovita peste buci cu o bata de baseball poate ii place violenta
Nu se putea, ca-s camere, ca altfel iti dai seama ca ii dadeam 2-3-4 palme pe dos dupa ce m-a lasat sa intru, ca oricum nu ramaneau urme.
Ha ha, cum ar fi fost să fi escaladat situația iar ea să fi știut arte marțiale?
Atunci chiar ieșea rău.
Bine, atunci scoteam si eu spray-u si o aranjam, ca am dexteritate sa-l scot in 2 secunde ca am facut antrenament.
Ca era autoaparare. Sau bastonul electrizor.
Dar oricum si daca nu stia arte martiale, daca se punea, cred ca ma batea aia la forta ei, ca aia e masiva, eu la 1, 7 m-am 63 Kg. Nu mi-e rusine sa recunosc.
Dar nu facea asta pentru ca stia ca si-o ia amenda la o adica, mai ales daca se vedea pe camere.
La o adica nu e bine sa te bati, pentru ca asa pot fi lezate ambele persoane, e mai bine sa ai arme de autoaparare, si a sa nu e lezat nici unu, ca ii dai, si ori fugi, ori chemi politia.
Mai ales ca intr-o bataie poti sa nu te mai controlezi si sa-l omori pe ala doamne fereste, sau sa faci vatamare corporala grava, sau celalalt tie.
Poate ai fata de infractor/cersetor ceva.
Nu are ce sa-ti faca doar ca te-ai pus rau cu unii de prin bloc de-acolo.
Nu am fata de infractor.
Eu nu m-am pus rau cu nimeni din bloc, din contra lumea ma stie de un om foarte okey.
Vrea sa ma reclame doar pentru ce am scris mai sus, vor rade si politistii de asta, chiar daca nu la vedere, cand vede reclamatia ei.
Parcă ziceai că tu ești respectos și politicos cu toată lumea. Cum vine asta că ai înjurat-o?
Un om, în cazul de față tu, care pretinde că e calm și diplomat, nu se comportă precum un prepuber.
Pai stai! Am omis, sunt respectuos si politicos cu oamenii, nu cu jigodiile, cu alea-s f rau.
Asta e, asa mi se pare corect. Greseala mea ca nu am specificat.
Ca la scoala, inveti iei 10, cand nu inveti iei 2, deci ti se da 10 daca inveti, daca nu, nu se mai aplica acelasi lucru.
În orice situație trebuie să-ți păstrezi calmul și diplomația.
Știi vorba aceea? Adevăratul caracter al omului iese la suprafață în momentele conflictuale, nu când apele-s liniștite.
Ceea ce ai relevat tu în întrebare mi se pare o copilărie, nu trebuia să faci atâta tam-tam.
Ti se pare tie, uite, administratorului nu i se pare deloc copilarie ce s-a intamplat, s-a mirat si el de ce a facut aia, ca a vazut pe camere chiar daca credea ca ajunge ca sa fie considerata agresiune. Azi m-am dus sa vad filmarea, am ras de m-am zapacit.
Asta e, sunt om cu oamenii si porc cu porcii, ca daca esti bun cu porcii, ti se suie in cap.
Ma port dupa cum te porti cu mine.
Si un caine bun, daca-l superi prea tare, te musca. Deci e normal sa fi rau cu raii. Nu inseamna ca e rau acel caine. In functie de situatie actioneaza ca atare.
Caracter prost e cand cu oamenii buni esti rau.
Si daca 45 ani acel om s-a purtat frumos mereu cu oamenii buni, nu poti zice ca nu are caracter doar ca le da in cap la porcii care merita, si asta ca sa nu-ti dea ei in cap tie.
Daca in orice situatie esti prost, nu e bine.
Are dreptate,nu trebuia sa o injuri,indiferent ce ar fi zis sau facut grasunica,deci ce mai te facusi de naspa,singur te-ai dat in git pe aici adica ca nu esti chiar atit de cum te lauzi ca ai fi
Eu nu injur pe nimeni, nici pe barbati, nu vad ce sa injuri omu, daca ala atit poate, atit stie.
Vorba lu Pandora pai tu ala corectu, sociabilul gata ce mai ai dato de gard
E normal sa o pun la punct, nu vad nimic aiurea. Prietenu meu chiar i-ar fi facut si mai rau, ala chiar zicea sa scoata aia telefonul sa dea drumu la inregistrare si sa o injure apoi, deci eu sunt mic copil. Ar fi amenintat-o si cu bataia (asta asa sa mai zica cineva ca aia afla nu au agresivitate in ei, asta e ala afla care rupe la gagici, si l-au placut tocma ca are figura f masculina care inspira agresivitate).
Eu nu am zis ca-s bun cu porcii, niciodata n-am zis asta, am zis ca ma port f bine cu oamenii.
Mi se pare ca am mai zis, ca cu porcii isi porc.
De ce nu trebuia sa o injur? Adica ea se poarta aiurea si eu sa o las asa? Da-o-n rahat de aici, avea basini in cap.
M-am speriat eu de ce i-ar fi facut! Ca i-am povestit treaba. Si a mai facut astea, nu vb doar gura de el, a luat si amenda de la unu care era politai intamplator in civil ca orice om, nu stiu ce facuse ala nu se dadea din drum, a iesit la el, a inceput sa dea cu pumnul in parbrizul aluia, asta a scos chitantieru si i-a dat 300 lei amenda.
Alta data a iesit la unu si i-a dat un pumn in gura tot asa cand venea de la munte nu stiu ce facuse in trafic si l-a injurat pe asta al meu.
Deci eu am fost jentelman cu ea.
Stai tu linistit ca nu stii cum sunt oamenii.
Va mirati pentru o injuratura cand altii bat de rup in cazuri din astea.
Si i se rupea ca-s camere! In adolescenta batea de rupea cu prietenii lui in parc, erau chemati la politie, si nu le facea nimic, desi erau raspunzatori penal ca aveau 16-17 ani.
Cam de astia vor fetele! Zic ele ca nuuuu, vrem unu bun, aiurea. Vor asa constient, dar inconstientu e atras tot de din astia cu figuri agresive.
Mai fetelelor mai, dar d-astia bunii nu vreti deloc domne? Si evident ca astia multi alfa sunt rai la caracter, si dupa aia ziceti "numa de nenorociti dau".
Eu zic asa la gluma, ca stiu ca nu e vina lor ca-s atrase de astia, dar na.