Parastastele se fac de regula inainte si nu dupa.
In orice caz vad ca a trecut 40 de zile. VORBESTE AZI cu preotul pentru sambata si vezi de ce este nevoie.
Daca este parastasul de 40 de zile, se face mai inainte, sau exact in ziua cand se implinesc cele 40 de zile.
Mai inainte nu aveam cum ca nu se fac parastase de pe 21 dec pana pe 6. Dar eu am calculat 42 de zile ca fiind de 6 saptamani nu 40. ea a murit pe 1 decembrie.si 42(6 saptamani) se fac azi si azi fac. SPER sa nu fie gresit.
Au trecut 40 pentru ca eu calculasem sa fac pentru 6 saptamani adica 42 de zile nu la 40.Am facut azi, a implinit 42 de zile.
Preotul si batranii spun "aproape 6 saptamani" dar esti saftuiita sa faci la 40 de zile, asa cum este mentionat de biserica si oranduielile lor religioase.
Acum, pentru ca am trecut prin ceae ce treci tu, 3 membrii ai familie, toti morti in decurs de 4 ani, iti spun clar ca, termenul corect este de 40 zile! NU stiu explicatiile mai detaliate, de ce nu se poate asa, dar preotii, mi-au spus ca este bine sa o fac la 40 de zile, sau inainte cu cateva zile de 40, nu dupa implinirea celor 40 de zile.
Parastastele se fac de regula inainte si nu dupa.
In orice caz vad ca a trecut 40 de zile. VORBESTE AZI cu preotul pentru sambata si vezi de ce este nevoie.
Mai bine îl faci mai repede, decât mai târziu de 40 zile. Vorbește cu preotul, o să te sfătuiască.
Flowerbell întreabă: