| Andreasx a întrebat:

Ii fac mamei mele parastas de 6 saptamani si eu am calculat 42 de zile, fiind 6 saptamani.Acum vad pe net ca se face la 40.Eu am calculcat 6sapt ori 7 si am zis ca pica dupa 42 de zile dupa moarte.E gresit sa ii fac la 42 si nu la 40? stiu ca nu trebuie sa se faca mai tarziu.

Răspuns Câştigător
| Fatamuntilor a răspuns:

Parastastele se fac de regula inainte si nu dupa.
In orice caz vad ca a trecut 40 de zile. VORBESTE AZI cu preotul pentru sambata si vezi de ce este nevoie.

7 răspunsuri:
| dannys a răspuns:

Il faci in primul weekend din inaintea de alea 40 de zile.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca este parastasul de 40 de zile, se face mai inainte, sau exact in ziua cand se implinesc cele 40 de zile.

| Andreasx explică (pentru Violleta2022):

Mai inainte nu aveam cum ca nu se fac parastase de pe 21 dec pana pe 6. Dar eu am calculat 42 de zile ca fiind de 6 saptamani nu 40. ea a murit pe 1 decembrie.si 42(6 saptamani) se fac azi si azi fac. SPER sa nu fie gresit.

| Andreasx explică (pentru Fatamuntilor):

Au trecut 40 pentru ca eu calculasem sa fac pentru 6 saptamani adica 42 de zile nu la 40.Am facut azi, a implinit 42 de zile.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Andreasx):

Preotul si batranii spun "aproape 6 saptamani" dar esti saftuiita sa faci la 40 de zile, asa cum este mentionat de biserica si oranduielile lor religioase.
Acum, pentru ca am trecut prin ceae ce treci tu, 3 membrii ai familie, toti morti in decurs de 4 ani, iti spun clar ca, termenul corect este de 40 zile! NU stiu explicatiile mai detaliate, de ce nu se poate asa, dar preotii, mi-au spus ca este bine sa o fac la 40 de zile, sau inainte cu cateva zile de 40, nu dupa implinirea celor 40 de zile.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru Andreasx):

Parastastele se fac de regula inainte si nu dupa.
In orice caz vad ca a trecut 40 de zile. VORBESTE AZI cu preotul pentru sambata si vezi de ce este nevoie.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Mai bine îl faci mai repede, decât mai târziu de 40 zile. Vorbește cu preotul, o să te sfătuiască.

| Staind a răspuns:

Nu e gresit.