Nu trebuie să devi neapărat... ce sunt şi alţii.Trebuie să faci ceea ce-ţi place să faci.Combinând meseria cu plăcutul vei observa că acaea monotonie se va transforma în dorinţa de cunoaştere şi perfecţionare în ceea ce faci, unde o să ai parte de zile în care abia o să aştepţi să ajungi la muncă ca să mai înveţi ceva nou sau să faci o treabă ce n-ai terminat-o/să finalizezi proiectul că ţi-a venit ideea aşa peste noapte, etc.Eu când eram mecanic de biciclete erau zile în care abia aşteptam să mă duc la muncă să finalizez proiectul respeciv(o biţă custom cerută de client, de exemplu), asta deoarece aşa spontam mi-a venit o idee despre cum să rezolv o problemă de adaptare a transmisiei la cadru(normal conform şi mai ales estetic). Ăsta era doar exemplul din experianţă proprie.
Dacă ai un loc de muncă doar de musai ca să câştigi bani, sau l-ai ales doar pentru bani, în timp devi aşa cum ai zis.Un roboţel frustrat ce merge„pe plantaţie" numa ca să lucre şi să-şi ia banii cei râvniţi.Numic ce ţine de activitate pozitivă, de ridicarea moralului sau de chestii plăcute psihic, lucur ce în final te va distruge psihic şi apoi fizic.
Daca tu crezi si consideri ca esti suficient de destept puternic etc sa creezi o noua cariera o noua meserie pe care nu o mai practica nimeni bafta. Oameni in general se plictisesc si satura de rutina zilnica dar fac sacrifici si compromisuri si eforturi sa isi imbunatatiasca cumva planurile, munca, ziua, realatiile.Asa e lumea monotona mai iesi din rutina dar esti nevoit sa te intorci cu picioarele pe pamant ca sa traiesti realist