Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Instituită în anul 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei "Ecologia Umană" de la Stockholm, Ziua Mondială a Mediului şi Ecologiei sărbătorită la data de 5 iunie, reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Naţiunilor Unite (UNEP).
Se atrăgea astfel atenţia că omul este şi creatorul şi distrugătorul mediului care-i oferă suportul fizic al vieţii sale şi posibilitatea dezvoltării din punct de vedere social, intelectual, moral şi spiritual. De aceea, în declaraţia finală a ei, acea conferinţă făcea apel la guverne şi la popoare ca ele să participe la eforturile depuse în vederea conservării şi ameliorării mediului înconjurător în avantajul tuturor popoarelor. Asemenea apeluri au fost lansate şi de alte conferinţe şi foruri internaţionale. Şi nu dintr-un sentimentalism romantic faţă de creaţie şi nici din utilitarism, ci pentru că marii savanţi ai lumii au conştientizat faptul că natura înconjurătoare nu mai poate fi considerată ca o infrastructură inertă pe care omul o poate manevra după bunul lui plac, că supleţea şi posibilităţile lumii create nu sunt nelimitate, că interdependenţa dintre om şi natură este mai strânsă decât s-a crezut, că omul face parte din sistemul ambiental ca element al unui întreg. Prin trupul său, realizat din ceea ce a fost mai fin şi mai luminos în creaţie, omul este ontologic legat de restul creaţiei.
Astfel încât toţi suntem conştienţi că un mediu ambiant bolnav ne îmbolnăveşte trupul, viata noastră.
În prezent, o problemă importantă, atât pentru mediu cât şi pentru populaţie o constituie gestionarea reziduurilor şi integrarea acestora în circuitul agricol productiv. Fie că este vorba de abandonarea dezordonată, fie că este vorba de depozitarea pe platforma sistematizată, prezenţa reziduurilor organice poate fi „reperată" cu uşurinţă prin prezenţa mirosurilor neplăcute, a insectelor şi păsărilor, dar şi prin imaginea degradantă a terenului utilizat necorespunzător. Dar dincolo de această imagine perceptibilă simţurilor, se află fenomenele complexe care contaminează subteranul cu substanţe nocive ce pot necesita decenii sau chiar secole pentru a se realiza neutralizarea lor. De asemenea, o problematică complexă o ridică şi apele reziduale, pentru care actualele tratamente fizico chimice, practic, înlocuiesc o serie de compuşi nocivi cu alţii mai puţin nocivi, dar cu implicaţii încă greu de evaluat pentru sănătatea noastră pe termen lung, în condiţiile în care nămolurile rezultate din staţiile de epurare ocupă suprafeţe tot mai mari de teren. În sfârşit, dificultăţi majore întâmpină şi complexele zootehnice şi avicole, generate fie de gestionarea şi reintegrarea dejecţiilor, care de multe ori sunt deversate în râurile din vecinătate, semi sau netratate, cu concentraţii ridicate în amoniac şi agenţi patogeni, fie de necesitatea de a se distruge într-un mod atoxic făinurilor animale şi carcasele reziduale.
Analizând cu minuţiozitate toate aceste aspecte, cu impact negativ asupra naturii dar şi a fiinţei umane, Bioma Agro Ecology Co prin tehnologia GEOLIFE a realizat câteva produse care asigură tratamentul biologic, fără aportul chimicalelor, cu rezultate într-adevăr surprinzătoare în domenii precum protecţia mediului (igienizarea toaletelor, eficientizarea foselor septice, dezincrustarea instalatiilor, epurarea apelor reziduale, gestionarea deseurilor si gunoiului organic, tratarea terenurilor infestate cu produse petroliere, tratarea zonelor contaminate radioactive), agricultură (flori si arbori ornamentali, covoare ierboase si peisagistica, legumicultura si gradinarit, viticultura, cereale si culture semnicere, pomicultura, pasuni si fanaturi, culturi in sere si solarii, combaterea plantelor infestante si parazitare, combatarea insectelor daunatoare, combaterea bolilor si patogenilor), zootehnie (ihticultura ambientala, furajare zootehnica, asimilarea dejectiilor animale, neutralizarea fainurilor animale, tratarea carcaselor reziduale, stabilizarea metabolica a animalelor de casa), industria agroalimentară (vinificatie, mezalarie si conservate din carne, produse lactate si branzeturi)În consecinţă, marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă un binevenit semnal şi un îndemn pentru fiecare dintre noi pentru a acţiona unitar şi a ne implica în ameliorarea şi rezolvarea tuturor acestor aspecte, cu impact negativ asupra naturii dar şi a fiinţei umane.
A investi pentru viitor ţine în cea mai mare măsură de calea şi conceptul pe care decidem să îl urmăm, care va fi capabil să satisfacă multe din exigenţele impuse, cu o pozitivă reflectare pe termen mediu şi lung atât în ce priveşte natura înconjurătoare, cât şi sănătatea noastră.
Pentru mai multe informatii detaliate despre ecologie si protectia mediului, evenimente ecologice, stiri de mediu, amoniac, bioma, bioma agro ecology, epurare, epurarea apelor, geolife, gestionarea deseurilor, legumicultura, organizatii, pasuni, politici ecologice, produse lactate, sere, tratamente, ziua mondiala, zootehnie sau voluntariat oriunde in tara aboneaza-te gratuit la newsletterul saptamanal EcoMagazin
Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci alatura-te si tu celor 3368 de membri care s-au inscris deja in EcoSapiens si hai sa ne cunoastem pe forumul comunitatii. Intrebarile si comentariile tale sunt binevenite.
Cred ca asta te-ar putea ajuta.Nu stiu, fa si tu un dialog. Funda?
Despre ecologie poti cauta "ecologie forum" pe google si o sa gasesti foarte multe discutii. Legat de trotinete, este un grup de Facebook: https://www.facebook.com/groups/91985361650/?fref=ts. De asemenea, daca ai nevoie de info poti vorbi cu cei de la Biciclop pe Facebook, sunt prietenosi si raspund la intrebari https://www.facebook.com/ciclop.eu
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.142.198.250) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro