Buna. Cum ai abordat mai exact acest tel? Ai incercat sa te abtii de la mancare nesanatoasa si ai cedat dupa 1 sau 2 zile? Cred ca ar trebui sa iti stabilesti mesele, nu sa incepi in forta precum cineva care vrea sa se lase de fumat. Adica, daca iti propui sa te lasi din prima, sa interzici acel ceva, nu functioneaza deloc, asa e pentru majoritatea oamenilor.Cel mai logic mi se pare sa iti stabilesti tinte saptamanale sau lunare. De exemplu iti stabilesti regula ca ai dreptul la o masa/gustare cu mancare nesanatoasa o data pe zi. Apoi dupa 1 saptamana iti stabilesti la 2 zile si tot asa pana cand ajungi la o singura gustare nesanatoasa pe saptamana, drept rasplata pentru efortul tau.
Nu ai specificat ce stil de viata ai, daca e mai mult pe fuga, comanzi adesea etc, sau iti gatesti acasa majoritatea timpului?
Pe langa genetica si altele, zaharul e factorul numarul 1 pentru punerea in greutate.Cu cat mancam mai multe dulciuri, cu atat corpul tau devine mai dependent de el.E ca un drog si e greu sa te lasi, sunt si documentare care sustin asta, iar ideea e strans legata de procentul urias de obezitate din SUA etc. Daca te regasesti si consumi multe dulciuri, ar trebui pe cat posibil sa le inlocuiesti cu surse alternative de zahar : miere, curmale, fructe, sirop de stievie, etc.
Am trecut prin toate, si dintr-odata propunandu-mi sa mananc mai echilibrat, dar si cu mese gandite dinainte fie cu o zi, fie mi-am facut planuri alimentare pe termen mai lung. Nu a funcționat nimic pentru mine, eu teoretic stiu ce ar trebui sa mananc si ce nu, stiu ca imi fac rau, numai ca nu pot sacrifica prezentul pentru un viitor sanatos, aici e problema la mine, nu ma pot abtine, am pofte de necontrolat! De asemenea am incercat si sa mananc sanatos de la inceperea regimului, dar si sa o iau pas cu pas, nici asta nu a mers.
Rar gatesc, mai mult comand sau cumpar dulciuri/snack-uri in prostie!
Cred atunci ca poti incerca sa faci din gatit ceva placut, iar cand ii prinzi gustul, daca il prinzi, nu te mai lasi. Si usor usor, daca ai si timp, si alte resurse, incepi sa te intrebi: Sa cumpar asta de la magazin, cand pot sa-mi fac si eu acasa si e mult mai sanatos?
Mincare nesatoasa te ingrasa nesatos si mincarea santoasa te ingrasa sanatos, aia da deci mincarea prea multa te ingrasa, cam asta e formularea.
Nu esti motivata? Am vazut spui ai 30 de ani, ce alta motivatie mai trebuie? Barbatii ce spun? Adica barbatul tau, iubitu,. prietenu etc?
Nu mai cumpara mincare, sau cumpara putina, sa nu ai la ce trage sau ce baga in gura Sa ai frigiderul mai mult gol, te duci deschizi usa, te uiti, bate vintu, asta e te duci si citesti o carte, vezi tu ce faci.
Ce spui tu grup, sa iesi sa faci sport etc, trebuie sa fie pe linga tine, ce grup vrei tu sa faci pe aici, grup virtual poate
Sa nu maninci mult, ai nevoie de o activitate care sa te capteze cu totul, sa uiti si de mincare si de tot, sa vie careva sa traga de tine sa maninci.
Asa am patit eu odata am avut ceva de lucru pentru casa la mama, ma implicai de dimineata pana seara, nu mai mincam nimic, dupa o luna eram wow
Deci lipsa de activitati fizice, de miscare, stai in casa si trec i pe la frigider tot timpul rontai mereu cate ceva.
Vrei grup? Hia la mine, iesim aici linga lac, piste de biciclete, alergare etc, la fel stau si eu, in pat tot timpul, mai mult stau decat sa ma misc nu-s gras, dar nici cum ar trebuie sa fiu nu-s.
Pe care cunosc nu-s curiosi de parcuri si sport, au alte activitati.
Tu spui ai 70 kg, cam multe, chiar de ai fi inalta tot is multe, alea 10 de care spui.
La 60 kg ar trebuie sa ai 1.70 inaltime, nu mai multe kg.
Dar nu kg conteaza ci grasimea, eu degeaba am ckite gk trebuie daca am sunci pe la burta
Am citit și comentariul tău.Mie una nu îmi pare sa ai o greutate asa mare la varsta ta (dacă nu ești miniona).
Într-adevăr, dacă dorinta ta e sa slăbești bafta multa.Dar e greu sa te motivezi dacă nu ești obeza sau nu ai probleme de sănătate.
Încearcă totuși un nutriționist, fa un abonament la sala și cauta un psiholog ce sa te îndrume dacă tu chiar simti ca e nevoia.Un grup de oameni cu, care nu te cunoști și probabil nici nu te întâlnești nu te vor motiva mai tare decât propria voința.
Iti multumesc frumos pentru sfaturile bune, insa inainte de a trece la varianta propusa de tine, as vrea sa incerc cea gratis, care cred ca m-ar motiva mult! Nutritinonistul, abonamentul la sala/antrenorul personal si psihologul costa destul de mult! Cat despre kg, da, nu sunt obeza, dar imi doresc sa slabesc poate mai mult decat cineva care chiar ar trebui. De aceea am ales sa scriu aici. Iar grupul zic ca ma incurajeaza prin faptul ca iubesc interactiunea si ma ajuta mult cand vad persoane cu acelasi scop. Problema e sa gasesc! Tu ai probleme cu kg in plus?
Eu momentan sunt însărcinată deci și dacă iau în greutate e de bine .
Mai demult ma mai ingrasam și eu fiind și mica de înălțime.Dar după ce am slăbit nu am mai putut lua un greutate și arătăm ca un copil. Faceam doar burta și aveam o forma ciudata a corpului ce ma frustra rău (tip mar).
Ce frumos! Sarcina usoara iti doresc! De curiozitate, cam ce mananci intr-o zi acum fiind insarcinata?
Nu ne-ai spus ce varsta ai, daca esti fata sau baiat, greutatea actuala si cea la care vrei sa ajungi!
Sunt femeie, 32 de ani, am 70 kg si as vrea sa ajung la 60. Dar tu?
10 kg nu e greutate imposibil de atins!
O mancare sanatoasa e usor de gatit.Sunt o multime de retete.
La 32 de ani trebuie sa fii constienta ca nu e bine ce faci si ca cu cat trec anii e tot mai greu de slabit.
Eu mi-am descarcat o aplicatie care masoara pasi(pedometru)Sunt o multime de variante in magazin play)
Iti stabilesti un obiectiv (aplicatia iti da un numar mimim de pasi,dar tu poti sa il modifici numarul.
Mai sunt aplicatii cu exercitii pe care le poti face acasa!
Prajeli,grasimi,fainaose, dulciuri, cat mai rar posibil, dar atunci cand le consumi, trebuie sa maresti numarul de pasi!
E adevarat ce spui, doar ca eu cunosc deja teoria, practica imi da de cap! Si inca din prima zi de dieta in creierul meu e pe repeat "si ce daca e nesanatos? Nu mor! Nu mai suport sa rezist tentatiei, voi manca!"
Luni/vineri:
Mic dejun: toast integral prăjit; mozzarella light; rosii
Gustare: iaurt grecesc 2%, zmeura
Pranz: orez salbatic; ulei masline; somon file
Gustare: pepene galben
Cina: dovlecei; ulei masline; piept pui
Marți/joi
Mic dejun: iaurt grecesc 2%, afine, fulgi ovaz
Gustare: alune pădure crude
Pranz: 1 ou+5 albușuri-omleta sau ochi, unt 65%, fasole verde
Gustare: Nectarine
Cina: salată verde; ulei măsline; ardei gras; castraveți; roșii; Brânza light; crakersi integrali
Miercuri/sâmbătă
Mic dejun: lapte 1, 5 grăsimi; fulgi ovăz; zeura
Gustare: iaurt grecesc 2%; stafide aurii
Pranz: paste integrale; ulei măsline; sos de roșii; ton
Gustare: alune crude; caise
Cina: broccoli; cotlet; ulei măsline
Duminica
Mic dejun: toast integral prăjit; 1 ou+1 albuș; avocado
Gustare: Mango
Prânz: mazăre (piure); unt 65%; mușchi de vită
Gustare: măr verde
Cina: salată baby spanac; ulei măsline; roșii cherry; dorada