| Merry20089 a întrebat:

Imi doresc sa raman repetent anul asta(sunt a 7 a)ca sa ma pregatesc pentru examen(am note mici)si vreau sa inteleg materia bine...acum chestia e cum pot ramane repetent? Vreau niste idei bune...si niste idei ce o sa le zic parintilor cand o sa vada ca am ramas repetent.

Răspuns Câştigător
| isemilia a răspuns:

Hey. Doar ce am terminat a 8a si am dat si examenele si am un singur sfat pentru tine, sa nu faci sub nicio forma. Poate pare o idee buna, insa e o prostie uriasa si vei regreta. Subiectele sunt foarte usore. Vara asta, daca vrei, inveti totul 100% (nu exagerez... Chiar e foarte usor, cu atentia e greu, daca nu te concentrezi atunci poti fi si cel mai bun din lume la romana / mate, tot pierzi multe puncte, se pierde usor daca intri pe mod avion, cum se zice). Eu spun sa nu faci nimic ca sa ramai repetent, iar vara asta sa inveti la mate si la romana mult. Materia de a 8a e foarte usoara iar profesorii va vor lasa liberi in majoritatea orelor ca sa invatati (bine, asta dupa ce aveti note la materia respectiva). Chiar vei regreta. Pune problema altfel : Daca in 3 ani nu ai invatat bine, ce te face sa crezi ca in urmatorul o vei face? Da, poate vei invata ceva-ceva, insa daca nu simti presiunea probabil vei amana din nou. Materia e usora. (si e si foarte putina, iti garantez)

Ramai repetent daca ai media anuala sub 5 la 3 (sau mai multe) discipline.

Le spui ce ne-ai spus si noua, ca vrei sa inveti pentru a 8a.

Asadar, eu iti recomand sa nu faci asta, sunt sigura ca in vacanta de vara inveti tot daca vrei cu adevarat (inclusiv geometria in spatiu). Tu stii cel mai bine ce e bine pentru tine, insa ar fi bine sa iei in calcul si posibilele ganduri de tipul " Lasa, mai am doi ani " care sa te faca sa ajungi peste un an la acelasi nivel. Cel putin mie mi se pare ca doi ani e o pierdere de timp sa inveti pentru un examen la nivelul acestuia, mai ales in conditiile in care atentia se puncteaza, nu cunostintele. (si ele, insa din nou, poti sti materia la perfectie si sa fii olimpic la ambele materii. O secunda de neatentie la grila si gata, mai ales ca o problema de la geometrie valoreaza cat un exercitiu de la S1). Daca ai nevoie de ajutor cu privire la materie sau la examen presupun ca te pot ajuta.

* Daca ai timp liber e o idee buna sa inveti materia de la alte discipline vara aceasta, pe langa mate si romana, ca in a 8a sa nu trebuiasca sa inveti chiar pentru toate. Chiar si harta fizica / harta politica a Romaniei, putina istorie si niste lectii la fizica / chimie te vor ajuta sa ai un program mai liber anul viitor. Daca nu, macar pe geometria in spatiu sa te uiti... Nu e musai sa tii cont de sfaturile astea insa.

| Merry20089 explică (pentru isemilia):

Mda...o sa incerc sa invat vacanta asta

6 răspunsuri:
| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Mi se pare o idee extrem de proasta. Parintii tai ar fi extrem de suparati pe tine, realizezi asta? Daca e ceva ce nu intelegi poti apela la cateva ore de meditatii. Mi se pare o solutie extrema ceea ce ai gandit tu.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Dacă ai rămas corigent, e simplu. Nu te prezinți la examenele de corigență și vei fi declarat repetent.

Nu renunța! Dacă pierzi un an, cu gândul că vei dedica timpul studiului, s-ar putea să te amăgești singur(ă). E cam greu de crezut că îți vei pune in practică, planurile, încât să nu rămână doar la stadiul de dorințe. Spun asta, fiindcă fără o voință suficientă, singur, fără ajutor și muncă individuală, e infernal (mai ales, dacă ai mult de recuperat).

Dacă tot vrei să studiezi, poți incepe din vara asta. Fără să (mai) pierzi un an. Cred că până la EN ai suficient timp să recuperezi, dacă vrei să fii la liceu.
Si dacă, printr-o intâmplare nefericită, vei intra doar la o școală profesională, te poți transfera la liceu, la finalul clasei a IX-a, dacă te străduiești și obtii note mari...

| Catrice a răspuns:

Cam târziu te-ai decis...
Chiulești în sem 2 la anul și ai timp berechet.

| Florin9Florin9 a răspuns:

Ai timp suficient în clasa a8a să înveți pentru examen, ia-ți o culegere cu teste pe modelul evaluarea națională la ambele materii și lucrează periodic din ele.

| MeisterSchnitzel a răspuns:

Unii se chinuie să treacă anul, și tu vrei să rămâi repetent! laughing Așa ceva n-am mai auzit de când sunt la școală!
1) Dacă deja ai note mici, îți va fi "ușor" să rămâi repetent la anul;
2) Ca să înțeleg mai bine materia practic un exercițiu care dă roade: citesc din manual/caiet lecția, închid cartea și, cu voce tare, spun lecția cu cuvintele mele. Prima dată mă blochez, uit ceva, așa că i-au cartea și mai citesc odată. Apoi iar zic lecția cu voce tare, apoi iar mai citesc și tot așa până nu-mi mai iese rău. Aici trebuie să fii atent, să spui lecția cu cuvintele tale, ca să fii sigur c-ai înțeles-o!
3) Spune-le părinților planul tău din vara asta. Așa vor știi din timp la ce să se aștepte.
Totuși, nu-i o idee bună să rămâi repetent, nu recomand.