Am eu o sugestie. Ai putea sa faci paine in ou este foarte buna si se prepara in mai putin de 3 minute bunica mea imi facea tot timpul cand mergeam la tara e un desert excelent.
Reteta:
Iei doua oua le pui intr-un vas si le amesteci bine (din 2 oua ies cam 4 feli de paine) apoi treci painea prin ouale acelea amestecate bine si pui putin ulei intr-o tigaie apoi pui painea in tigaie o lasi in tigaie pana se face aproape portucaliu inchis cam vreoun minut si apoi o intorci pe partea cealalta.
Pui zahar pe paine preferabil pudra si asta e tot este foarte, foarte buna si rapid de preparat.
Poti face tiramisu, dar sa-mi dai si mie
Se face intr-un timp scurt
400 g piscoturi Savoiardi
250 g crema Mascarpone
4 oua
4 linguri zahar
3 cescute de cafea tare (espresso) fara zahar
cacao pentru ornat
Mod de preparare:
Intr-un bol amesteci bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare;
Adaugi apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul;
Intr-un bol separat bati albusurile de ou pana se umfla;
Torni albusurile peste amestecul cu mascarpone si le intorci usor cu lingura pana la incorporare;
Nu folosi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;
Piscoturile le inmoi putin pe ambele parti in cafea
(in care poti turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun)
dupa care le asezi intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele;
Dupa ce ai pus primul strat de piscoturi torni peste ele o jumatate din crema;
Apoi, pui alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema;
Pudrezi din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform,
si lasi la frigider peste noapte, eventual poti infuleca o portieHmmm, deja salivezSa ai pofta!
dutzu069456953 întreabă:
MadaAwwr întreabă: