| vRemi a întrebat:

Imi puteti da fapte impresionante care au intrat in istorie, precum povestea cainelui Hachikō?

Răspuns Câştigător
| SpeșălGirl a răspuns:

Sa zicem... povestea cainelui Lassie.Este un caine de rasa Collie.O sa iti explic mai pe scurt cum e povestea.Cainele asta avea ca stapan un copil, numit Joe.El traia intr-o familie foarte saraca.De fiecare data cand iesea de la scoala, Lessie era acolo, asteptandu-l.Asta in fiecare zi,pana cand, Joe nu o mai gasi.A fugit repede acasa ca sa le spuna parintilor, insa si ei, foarte suparati i-au explicat copilului ca nu mai aveau bani pentru mancarea lor, si nu o mai puteau tine pe Lassie.Joe a inceput sa planga, insa mama lui l-a consolat.I-a explicat ca nimic nu mai mergea bine si ca un bogatas le-a oferit o suma foarte mare pentru caine.In acea seara Joe fugi de acasa insa tatal sau il gasi.Lassie s-a intors, insa a fost gasit de acei oameni bogati si dusa inapoi in acea vila.Un om de acolo, incercand sa o dreseze o lovea foarte tare.In timp ce batea cainele, stapanul casei si fiica lui au venit. Fazand toate astea, fiica deschise poarta cea mare pentru a lasa cainele sa iasa.(Dupa aceea fata a fost certata si pedepsita pentru ca a facut asta). Lassie a mers 1200 de kilometri fara incetare ca sa isi gaseasca familia.Pe drum s-a intalnit cu un om cu probleme de inaltime si cu cainele lui.Acestia petreceau timp impreuna, mergeau pe acelasi drum, pana cand in padure, cand luau masa, au aparut doi hoti care au vrut sa-l jefuiasca pe bietul om.Lassie a sarit in ajutor la fel si celalat caine, din nefericire, cainile a murit, pentru a-l salva pe stapan, iar Lassie a scapat doar cu cateva lovituri.Trist,si-a ingropat cainele si a continuat drumul.La un moment dat, la o intersectie, Lassie se opri din mers.Omul se opri si el si se uita la caine intreband-o daca ea trebuie sa mearga pe acolo.Lassie dadu de inteles ca da, se despartira si fiecare o luasera pe drumul lui.Cum am mai zis Lassie a facut 1200 de km,mergand prin paduri, munti, dealuri, prin viscol, doar ca sa se intoarca acasa.Cand a ajuns, s-a dus in fata bisericii, pentru ca acolo erau stapanii ei.Cand au iesit din biserica au luat-o in brate si au dus-o acasa.Era in stare grava cainele, era clar ca moare.Au adus doctorul si acesta a dat numai vesti rele.Acel stapan al vilei a venit cu fiica sa ca sa isi ia cainele inapoi.Acea fata i-a explicat sa lase in pace cainele pentru ca isi iubea foarte mult familia.El a mers acasa la Joe si a spus:Va las cainele, si banii.Nu am nevoie de o javra moarta.Atunci zambi, si ii facu semn cu ochiul fetitei.Ea imediat se prinsese ca tatal ei nu voia decat ca Lassie sa fie fericita.Cainele si-a revenit si de atunci au dus-o mai bine.Este o poveste care m-a facut sa plang.Chiar Joe mi se pare ca a scris cartea.Mama cand era adolescenta, a vazut-o la biblioteca si a emotionat-o asa ca a zis ca o s-o dea copiilor ei.Asa voi face si eu.Este o poveste minunata,de atunci este cunoscuta in toata lumea, cu numele de Lassie, cainele erou. Sper sa iti placa, este cea mai frumoasa poveste pe care o stiu, si asa va ramane.Filmul se cheama: Lassie vine acasa.L-am vazut la Tv.

0 răspunsuri: