anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Imi puteti recomanda meniuri pentru diabetici? Multumesc

1 răspuns:
| DaRlInGiLuSiOnS a răspuns:


Ciulama de ciuperci


Ingrediente:


un kg ciuperci

doua cepe

doua rosii

doua linguri faina

unt (foarte putin)

sare

Preparare: Se aleg ciupercile, de preferinta mici, se curata, se rup coditele si se pun la fiert cu putina sare. Separat, se prajeste usor faina in unt si se stinge cu o ceasca de zeama in care au fiert ciupercile. Se lasa sa fiarba incet, pana cand sosul devine potrivit de gros. Se amesteca ciupercile, se potriveste de sare si piper si se lasa sa dea impreuna in cateva clocote. Se serveste foarte fierbinte, cu mamaliga.


Supa de toamna

Ingrediente:


100 ml ulei

o ceapa

500 gr praz

sare

patrunjel verde

trei cartofi

crutoane

Preparare: Prazul se curata de foile din afara, se spala si se taie bucati de un centimetru lungime. Morcovii si ceapa se rad. Se calesc in ulei impreuna cu prazul. Cand s-au inmuiat, se adauga doi litri si jumatate de apa, sare si cartofii taiati cubulete. Se serveste cu patrunjel verde si crutoane.

Marinata de peste

Ingrediente:


un kg de peste

100 gr faina

doua foi de dafin

doua linguri de otet

100 ml ulei

12 masline

Preparare: Pestele curatat se taie felii, se presara cu sare si piper, se zvanta, se tavaleste prin faina si se prajeste. In grasimea ramasa (limpezita si scursa) se presara o lingurita de faina, se stinge cu apa, se adauga frunzele de dafin, maslinele, cateva boabe de piper si otet dupa gust. Se adauga feliile de peste si se lasa sa dea in cateva clocote. Se serveste rece.