Întrebare recomandată | anonimus145 a întrebat:

Imi spune si mie cineva cum este viata in Germania, am auzit ca oameni sunt foarte reci si nu prea prietenosi.Este adevarat?

Răspuns Câştigător
| Dismally a răspuns:

Da, sunt mult mai reci si nu doar nemtii, in multe tari din vest sunt la fel oamenii.

| Woodenpints91 a răspuns (pentru Dismally):

De fapt, aşa ar trebui să fie oamenii în general. Dar românii, obişnuiţi cu atitudinea noastră de "hai să fim toţi fraţi între noi şi ultra-sociabili chiar şi cu cei pe care vrem să-i călcăm pe cap", normal că ni se pare că străinii sunt mai reci. De fapt, ei doar îşi văd de treaba lor şi nu dau doi bani pe problemele altora, ceea ce mi se pare absolut corect.

| Dismally a răspuns (pentru Woodenpints91):

Nu doar romanii sunt asa, in general latinii: italienii, spaniolii etc. happy

| anonim_4396 a răspuns (pentru Woodenpints91):

S-o crezi tu ca isi vad de treaba lor. Nemtii sunt in general reci, barfitori si foarte ipocriti. Sunt nemti care isi barfesc cei mai buni prieteni, sunt foarte egoisti, zgarciti intre ei chiar si intre prieteni, prost crescuti si lista poate continua. Prea putini nemti mi-au facut o impresie buna. Am stat si in Munchen care este vestul si acolo sunt multi straini, se vorbeste si engleza, o mentalitate putin mai diferita, e mai calumea acolo sau in alte parti din vestul tarii. Acum stau in est, unde sunt comunistii. Cand aud astia de engleza, spun ca e o limba de rahat, sunt plini de ei ca americanii (bine au o istorie si se pot lauda, desi actualii nu au contribuit cu nimic), tara se dezvolta datorita strainilor. Sunt ai naibii de puturosi pentru ca, statul lor e prea amabil. Cine accepta prostia, tolereaza ipocrizia si se regaseste printre ei, estul cel putin, e potrivit pentru el.

| Woodenpints91 a răspuns (pentru anonim_4396):

Exact genul de oameni printre care m-aş integra eu laughing

25 răspunsuri:
| pwp a răspuns:

Nu cred asta. poate sunt mai directi si de aceea iti fac o parere proasta...mai bine decat romanii care iti sunt prieteni in fata iar pe la spate te berfesc.

| anonim_4396 a răspuns (pentru pwp):

Nu doar romanii sunt asa, in toate tarile dai de genul ala de oameni.

| mona a răspuns:

Asa e.

| Zenithf a răspuns:

Sunt reci in aparenta. Odata ce le dovedesti ca esti om de incredere, le vezi si adevarata fata.

| neutrino a răspuns:

Da, ei nici macar nu au frigidere.

| KristalPop a răspuns:

Mai bine decât românii care sunt nişte ţărani îngâmfaţi.

| TheBirdOfTheHermes a răspuns (pentru KristalPop):

Nu văd de ce majoritatea din voi vă legați de cuvântul -ȚĂRAN-
Să știi că sunt foarte mulți ȚĂRANI care îți pot da clasă.

| Labyrinth a răspuns (pentru TheBirdOfTheHermes):

Cuvântul ţăran are în zilele noastre mai multe înţelesuri. Poate să fie om de la ţară sau om prost, cocalar. Eşti de la ţară sau ce?

| TheBirdOfTheHermes a răspuns (pentru Labyrinth):

Da, sunt de la țară.

| Dumnezău a răspuns (pentru TheBirdOfTheHermes):

Taran,adjectiv.Invatati de la intelepti si trimiteti si la altii invatatura, sa nu-l mai foloseasca pe post de substantiv.

| TheBirdOfTheHermes a răspuns (pentru Dumnezău):

Vezi tu..chiar dacă eu sau tu sau știm că țăran înseamnă prost sau altceva, asta nu înseamnă că toți știu asta.
Nu îmi întinde mâna să fac distriburi că nu îmi stă în caracter.

| DyNo a răspuns:

Nu, nu este adevarat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, este adevărat. O ţară superbă din punctul ăsta de vedere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu prea sunt, da. Au alte probleme, ei muncesc, n-au timp de prietenii şi tovărăşenii ca românii. Ăia au o viaţă de dus bine şi asta şi fac.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă vrei invitaţii la grătare, stai în România.

| 4ndr33y a răspuns:

Asta mi-a spus si mie cineva care locuieste acolo.

| val31989 a răspuns:

Buna! Fratele meu se afla de aproape un an in Germania, dupa cum spune el oamenii nu sint reci, din contra el spune ca acolo oamenii sunt mai buni si mult mai prietenosi ca noi.
Cel putin asta stiu eu din cele auzite big grin

| alexandruth a răspuns:

Depinde unde stai. In Uberlingen, unde am fost eu, sunt putin ciudati, dat comunicativi. happy

| Cat a răspuns:

Am auzit aceleasi lucruri legate de raceala cu care te trateaza oamenii, pe care nu o poate compensa nici macar politetea lor absoluta. Cu toate acestea, nici aici nu te astepti ca toata lumea de pe strada sa-ti fie prieten...

| MihaiEddy93 a răspuns:

Da, oamenii sunt foarte reci, distanti si inchisi in ei; nu prea comunica si sunt foarte corecti. Ai grija sa nu iti vina idei sa faci anumite afaceri pe acolo, ca se lasa cu politie.

| Liana9524 a răspuns:

Uite, profa mea este din Germania, nu e foarte draguta, este rece, rea, si tipa la noi, am salutat-o pe strada si nici buna ziua nu mi-a zis, deci cei din Germania sunt foarte seriosi, deloc glumeti... :p