| Noname1920 a întrebat:

Imi spune si mie niste idei mai rare de colectii? Adica sa nu aiba oricine colectia de acel fel.Si de unde pot cumpara acele lucrurii? Si cum pot incepe aceea colectiee? Cu ce? VOT PRIMESTE ORICINE ier funda...big grinbig grinbig grinbig grin

2 răspunsuri:
| antonG a răspuns:

Colecție de discuri de vinil. 1 la mână, îți trebuie un pickup bun. În ceea ce privește discurile, poți lua discurile cu muzica preferate noi sau la second hand. Discuri noi găsești în magazine de specialitate (în România cred că găsești doar prin București), la un preț mediu de 120 lei/disc. Discuri second hand de valoare poți găsi pe Okazii sau pe EBay. Discuri second hand banale găsești la greu pe Okazii, unele la mai puțin de 10 lei.

Colecție de bilete de autobuz nefolosite. Eu am așa ceva. Am bilete necompostate din diverse orașe ale româniei. Costul unui bilet nou e aproximativ 3 lei. Biletele le cumpăr eu din orașele prin care trec.

Colecție de becuri. Eu am așa ceva. Am becuri în stare de funcționare/noi de diverse tipuri, inclusiv becuri foarte mari, cum sunt cele pentru iluminat stradal. Un bec mai special poate costa, în mare, între 15 lei și câteva sute. Cel mai scump bec din colecția mea costă în jur de 100 lei. De obicei, becurile le primesc cadou de la familie/cunoscuți. Uneori le cumpăr eu.

Colecție a unei reviste. Eu colecționez Auto Motor și Sport. O colecționez din 2000. Din 2003 până luna asta nu îmi lipsește niciun număr. O cumpăr încă de atunci număr de număr, multe numere fiind luate de la același chioșc. În acești 11 ani, prețul revistei a crescut de la aprox. 30.000 lei vechi la 9 lei, în ziua de azi. Mâine îmi iau noul număr.

Colecție de lucrări de control de la școală. Am absolut toate lucrările de control, indiferent de notă, din clasa a V-a până la sfârșitul clasei a XII-a! Aveam grijă să nu pierd lucrarea după ce o primeam înapoi...

Colecție de creioane consumate. Am și acum toate creioanele pe care le-am folosit în clasa a V-a, chiar dacă au rămas doar guma și vârful. Nu aruncam creionul după ce se consuma... M-am lăsat de asta. Era prea costisitor.

| shadybaby a răspuns:

Poti colectiona :-sticlute de parfumuri- nu arunci sticla de parfum dupa terminarea acestuia
-Scoici si melci (cochilia)- de obicei toamna si primavara gasesti multe cochilii de melc in zonele verzi, iar scoici langa lacuri, rauri sau la mare
- insecte: pe o bucata de polistiren pui tot felul de insecte, gen viespi, fluturi, paianjeni, numai grija de cum le prinzi.
-postere: cumperi reviste pentru adolescenti: gen bravo sau cool girl si gasesti si postere
-dopuri de sticle de bere: cand eram mica mereu le luam de la tata sau de la vecini si aveam o colectie destul de numeroasa
-calendare: la inceputul anului multe firme isi fac calendare publicitare de buzunar, doar treci prin magazine in aceasta perioada si gasesesti
-colectie de lacuri de unghii: iti cumperi tot felul de lacuri, cu culori care iti plac si acestea sunt si folositoare, daca vrei sa iti faci o manichiura frumoasa
-colectie de solnite: gasesti in magazine de souveniruri sau in magazine de cadouri
-perne de ornament: tot in magazine de cadouri sau le poti primi
-ziare si reviste vechi: mai greu cu astea, dar probabil ca bunicii sau parintii au pastrat cateva ziare/reviste vechi pe baza carora poti incepe o colectie
-timbre: iti cumperi de la posta sau daca ai scrisori vechi dezlipesti timbrul de pe plic
Sper ca te-am ajutat!