Nu poate sa-ti dea un astfel de subiect.Ca sa dai citate in proza trebuie sa ai textul la indemana.
@mira M-am uitat in caiet si... din nefericire asta o sa imi dea si eu habar nu am ce trebuie sa fac.
Nu ma sa iti spun ce trebuie sa scrii ci am sa iti explic ce trebuie si cum trebuie sa scrii. mi se pare mult mai corect asa.nici eu nu am primit mura-n gura p vremea mea
cand faci o caracterizare a unui persoanaj te bazezi in primul rand p textul in care apare.in acest caz este vb despre o nuvela.in text(nuvela) caracterizarea poate fi d 2 feluri:
1.caracterizare directa, care este d obicei facuta d narator, d personajele care il inconjoara p personajul p care il caracterizezi sau poate fi autocaracterizare.de ex.maria spune despre darius ca e sarac si nesimtit.
2.caracterizare indirecta:asta inseama ca citind textul iti dai tu singurica seama p parcursul intamplarii ce fel d om era personajul p care il caracterizezi.trasaturile d care iti poti da seama d obicei se bazeaza p mediul in care traieste, cum reactioneaza la anumite lucruri, cum se comporta cu cei din jur, cum e imbracat acel personaj.de ex.andrei poarta niste haine zdrenturoase, vechi si murdare si cerseste zi d zi la acelasi colt d strada. din asta reiese ca andrei e un om sarac.
cand faci o caracterizare, in special cand ajungi la caracterizarea indirecta, trebuie sa scoti citatele din text si sa le explici asa cum am facut si eu cand ti-am dat acel exemplu.cand faci caracterizarea directa nu trebuie neaparat sa faci asta, dar trebuie sa specifici cine spune despre personaj acele lucruri.
sper ca te-am ajutat.mai bine d atat nu pot sa iti explic totul dar daca mai ai vreo nelamurire eventual imi trimiti un mesaj privat si te ajut cu placere.succes la teza
Oana_4131 întreabă: