| VasileRapidistu13 a întrebat:

Imi spuneti si mie daca din cauza timpului liber intra lumea in depresie de ce intra in depresie si oamenii care se duc la job? Care-i faza?

Răspuns Câştigător
| halogen001 a răspuns:

Intra in depresie cand nu au loc de munca, cand nu au siguranta zilei de maine, cand vor ceva ce nu pot obtine sau cand sunt nemultumiti de viata lor. Pot exista si alte motive.

9 răspunsuri:
| raMLesS a răspuns:

Pai ai depresie ca esti intr-o situatie naspa si nu faci nimic ca sa iesi din ea.
Muncesti 12h la un job unde nu-ti place si esti platit prost, nu vrei sa pleci in alta parte ca nu ai incredere in tine ca o sa reusesti, in afara nu vrei sa pleci tot din cauza aia... Si in loc sa faci ceva sa cresti increderea in tine si sa devii competent, preferi sa stai ca prostu in aceiasi situatie de rahat si sa bagi pastile sau sa fumezi nu stiu ce rahaturi ca sa te simti mai bine.
Si nu tine numai de job neaparat, tine si de situatia in sine in care te aflii.
Problemele din punctul meu de vedere se rezolva prin sala, faci sala, inveti sa gatesti cum trebuie si sa nu mai mananci cacaturi ca pr0stu, devii mai puternic, arati mai bine, te dezvolti, si o sa ai si incredere in tine.

| DovleacTurbat a răspuns:

Tulburările depresive au ca și drept cauză: șocuri emoționale, traume, abuzuri, problemele peste care individul nu reușește să treacă și probabil că lista poate continua. De unde ai dedus tu că din cauza timpului liber?

| VasileRapidistu13 explică (pentru DovleacTurbat):

Asa a zis un psiholog ca cica si episodul psihotic si depresia e de la timp liber, spuneti si mie dvstra dovleac orice om are timp liber sa mai debiteze tampenii si daca ai job de 12 h zilnic de luni duminica desi e imposibil, ai drumu catre casa, poate nu dormi noaptea de griji.

| DovleacTurbat a răspuns (pentru VasileRapidistu13):

Este util să ne ținem mintea ocupată, dar asta nu înseamnă să ne transformăm în roboți fără pic de odihna sau măcar 1 zi de relaxare.

| VasileRapidistu13 explică (pentru DovleacTurbat):

E util, dar asta nu inseamna ca nu poti sa intri in depresie, sunt sanse mai mari sa nu intri din cauza ca ai mintea ocupata, dar sanse mai mari si atat.

| Roger645 a răspuns:

Mai depinde si ce asteptari ai. In aceeasi situatie unii sunt multumiti, altii nu. Esti viu, esti sanatos...motiv de optimism.

| VasileRapidistu13 explică (pentru Roger645):

Am analziat faza cu ca esti viu, sanatos? am anxietate puternica, ca sunt viu am mai auzit dar crede-ma nu prea te ajuta.

| Roger645 a răspuns (pentru VasileRapidistu13):

Cand am anxietate ( neliniste) de regula refulez in sport, gimnastica. Sau ceva munca fizica.
Dupa 100 geno si 100 abdomene o sa fii calm ca luciul unui lac. Sau puneam mana si alergam vreo 30-40 minute fara pauza. Sa imi zici cum te simti dupa.
Totusi ce anume iti declanseaza aceasta anxietate( neliniste)? Ce varsta ai si de cand te chinuie?

| raMLesS a răspuns (pentru Roger645):

Situatia in sine la fel ca si la ceilalti, nu are job/responsabilitati, nu face nimic, sta toata ziua si se uita la filme pe Netflix, nu face sport, nu iese afara, practic nu are un scop... Asta e depresia, apare ca urmare a lipsei unei vieti normale.