Acidul bromhidric este un gaz incolor rezultat din combinarea bromului cu hidrogenul.
Acidul bromhidric se obține în laborator prin reacția dintre acidul sulfuric (sau un alt acid anorganic, mai tare decât acidul bromhidric) și una dintre bromuri, NaBr.
Acidul sulfuric nu trebuie sǎ fie foarte concetrat, deoarece acțiunea sa oxidantǎ poate transforma acidul bromhidric proaspăt obținut în brom elementar, Br2.
Acidul bromhidric (formulǎ chimicǎ HBr) este un acid anorganic tare. Sărurile acidului bromhidric se numesc bromuri.
Draga mea Yzzza, trebuie să ții cont și de nivelul la care este făcut referatul, înțelegi? Recitește-l și ai să vezi că îmi vei da dreptate.
Am citit toata pagina dar nu am reusit sa extrag cele mai importante idei, si trebuie sa ma incadrez intr-o pagina A4.
Iti mulumesc mult Imperia,si iti dau dreptate.L-am citit foarte atenta,dar dupa parerea mea enunturile nu prea au sens una fara cealalta, iar eu trebuie sa ma incadrez intr-o pagina; asa ca, de asta am decis sa cer ajutor.
Am cautat o gramada pe internet un referat bun.dar nu am gasit (si pe acesta l-am gasit cu ajutorul lui TPU)