Raducu a spus :
Conform unor statistici,mai toti preotii din Romania,,,se pun in slujba Domnului,, doar pentru banii care ii primesc pe inmormantari,botezuri, de la enoriasi si bineinteles, salariul!
Raducu1 explică (pentru Urzi23):
Din fericire,am observat ca era si un preot bun la suflet,care atunci cand a auzit de povestea unei familii la fel de sarace, a spus ca biserica va plati slujba de inmormantare sau botez(nu-mi mai amintesc ce era) si ca o pot face!
Asta ai uitat sa citesti, nu? Crezi ca eu nu m-am gandit sa mentionez si partile bune?
Urzi23 A raspuns cu intelepciune :
Bre Raducu trebuie sa te haotarasti.Ai un ex rau si il generalizezi Ai un ex bun si este sub pres Eu sa te ajut am dat un link.In rest numai bine.
Ps Parerea mea sa te faci om serios si seara sa te inchinu si sa zici Tatal Nostru, nu te lua dupa f,,,,,, ca ajungi ce vor ei.
Bre Raducule te citez : Se pare ca trebuie sa-i punem in aceasta categorie si pe majoritatea preotilor! Se pare ca si astia au innebunit!
Dar cum comentezi accidentul de acum 3 zile cind un jmeker beat, un baiat de baiat, a omorit 2 tineri in taxi?
-O iau in stilul tau : Se pare ca trebuie sa-i punem in categoria betivilor si criminalilor, pe majoritatea soferilor! Se pare ca si astia au innebunit! se imbata sa omoare oameni.
-Stai bre raducule alta stire un bebelus moare la botez Tu nu tii cont ca la Biserica in 200 de ani a murit un copil la botez
-Cum pui tu problema? Rominii au innebunit boteaza copii in apa majoritatea preotilor ineaca copii si rominii tot se duc cu ei la botez.
Prima concluzie Tu bagi pe git o stire, nu o mesteci, nu o judeci cu mintea, dar incepi sa bati la taste si normal ca vei gasi pe cineva asemeni tie, sa fie de acord cu niste timpenii.
Cine face ca tine?
Urzi23 a raspuns cu intelepciune
=Numai analfabetul functional face ca raducu
-De ce face asa raducu
-Re deoarece el nu se duce la biserica si nici nu stie de religie el este un ateu troglodit
-Ce este analfabetul functional
Analfabetism funcţional este o noţiune care se referă la persoanele care ştiu să citească, dar nu înţeleg ceea ce au citit. Mai precis, o persoană poate să reproducă verbal sau în scris un text, dar nu îl înţelege suficient pentru a-l folosi ca resursă în reuşita unei acţiuni sau în performanţă. Semnele grafice sunt recunoscute, dar conţinutul de idei nu e înţeles decât, eventual, la un nivel foarte superficial.[1]
Prin contrast, există şi noţiunea de analfabetism absolut. Conform definiţiei date de UNESCO în 1958, analfabetă este considerată o persoană care nu a învăţat niciodată să scrie şi să citească.[2]
Persoanele cu probleme de analfabetism funcţional sunt persoane care au urmat şcoala şi care fie au obţinut o diplomă corespunzătoare unui nivel de educaţie, fie au părăsit şcoala înainte de a obţine o diplomă, dar care, în ambele situaţii, nu deţin competenţe de bază suficiente.[3]
Un studiu privind educaţia în statele membre, publicat de Comisia Europeană, arată că în România, în 2006 faţă de 2000, procentul de elevi în vîrstă de 15 ani care sunt analfabeţi funcţional a crescut de la 41, 3% la 53, 5%. Prin comparaţie, în Finlanda doar 4, 8% dintre elevii în vîrstă de 15 ani au dificultăţi în a înţelege ce citesc.[4] După Finlanda urmează Irlanda, cu 12, 1% şi Estonia, cu 13, 6%.[5]
Procentul plasează România pe ultimul loc din ţările europene la ştiinţa de carte.[6] Înaintea României se află Bulgaria, cu o proporţie de 51, 1% de tineri care nu înţeleg ceea ce citesc.
Opinia specialiştilor este că România are această situaţie dezastruoasă deoarece principala metodă de învăţare a elevilor români este memorarea. Ca urmare, elevii nu au capacitatea de a face corelaţii între secvenţele de informaţie cuprinse într-un text.[5]
Mai există şi explicaţia următoare: dezvoltarea vocabularului, a comunicării verbale şi nonverbale, a gândirii logice, se petrec la vârste foarte mici, începând de la câteva luni. În acestă etapă de dezvoltare a copilului, considerată ca fiind cea mai importantă, în sistemul de educaţie finlandez, copilul este asistat de educatori cu înaltă calificare, atent selecţionaţi dintre absolvenţii de studii superioare, cu 4-5 ani de pregătire psiho-pedagogică riguroasă.[7] În schimb, în România analfabetismul funcţional este prezent prin existenţa unor absolvenţi cu diplomă, dar slab pregătiţi din lipsa cadrelor didactice calificate.[8]
Cercetări efectuate în România în cadrul comunităţii rome, finalizate în 2002, constatau că aproape 12% dintre copiii romi în vârstă de 7 - 16 ani au întrerupt şcoala înainte de finalizarea învăţământului obligatoriu, iar 18% sunt neşcolarizaţi. În total, peste 80% dintre copiii neşcolarizaţi sunt romi şi 38, 6% dintre romi sunt analfabeţi funcţional.[9] Aceste rezultate erau mult mai optimiste decât cele ale studiului Comisiei Europene.
E bine ca asemeni un,, preot,, care normal ar trebui sa fie,, in slujba Domnului,, si care totusi nu este cu un betivan care se urca la volan cu o alcoolemie de 1 la mie.Doamne fereste,eu sunt curios ce cred altii despre cum am ajuns noi romanii(si la capitolul preoti) si tu vii si ma faci analfabet functional! Fratilor,daca nu stiti ce vreti sa scrieti,nu mai scrieti! Nu o judec? Prietene,un betivan e un betivan,ala ramane asa pe vecie,dar poti spune acelasi lucru despre un preot care vine si fura banii de la toti credinciosii,prefacandu-se ca este un,,om de Dumnezeu,,? Un lucru m-a enervat mereu si anume faptul ca se pomenesc unii destepti(si unii sunt destepti la propriu, ca tine, m-ai impresionat cu cunostintele tale despre ce inseamna un analfabet functional) si fac o prostie pentru care ar trebui sa-si dea 3 pumni in cap,si anume urmatoarea:fac asemanari NEPOTRIVITE! Cum poti tu sa asemeni un baiat beat(vai de capul lui),care e inconstient in momentul in care se urca la volan(ca ma indoiesc ca e prea constient) cu un preot constient de ceea ce face,cere bani de la o familie care n-are niciun ban, si se mai crede si mare preot? Chiar nu inteleg cum ai reusit sa faci o asemenea asemanare! Pacat de cate stii, ca daca faci asa ceva...
Pai esti AF deoarece nu pui mintea in functiune.Tu cum poti pentru niste cazuri sa bagi in ac galeata pe toti La fel si eu dupa mintea ta de AF (analfabet functional) extrapolez la toate categoriile societatii.Dar mintea nu te duce sa pomenesti si de Parintele Tanase http://www.youtube.com/watch?v=olt2JJL2Vjk.Pai nu da bine.ca de strici imaginea cu Preotii buni cind sfintul Pro/tv da numai un ex ca ei sunt slabi de minte si tu mai slab ca ei. Intreaba si tu pe tatal tau ce urla pro/tevara acum 16 ani pe vremea lui ciorbea? Cum au ajuns asa ingeri si tu asa fazan?
Din fericire,am observat ca era si un preot bun la suflet,care atunci cand a auzit de povestea unei familii la fel de sarace, a spus ca biserica va plati slujba de inmormantare sau botez(nu-mi mai amintesc ce era) si ca o pot face!
Asta ai uitat sa citesti, nu? Crezi ca eu nu m-am gandit sa mentionez si partile bune?
Raducu a spus :
Conform unor statistici,mai toti preotii din Romania,,,se pun in slujba Domnului,, doar pentru banii care ii primesc pe inmormantari,botezuri, de la enoriasi si bineinteles, salariul!
Raducu1 explică (pentru Urzi23):
Bre Raducu trebuie sa te haotarasti.Ai un ex rau si il generalizezi Ai un ex bun si este sub pres Eu sa te ajut am dat un link.In rest numai bine.
Ps Parerea mea sa te faci om serios si seara sa te inchinu si sa zici Tatal Nostru, nu te lua dupa f,,,,,, ca ajungi ce vor ei.
Bre Raducu dupa ce vei citi incotro a mers viitorul tarii http://www.business24.ro/......ci-1458566
Mai stam de vorba si de alte prostii
Buna,Raducu1!
da,ai dreptate! din nefericire, toti romanii am ajuns asa.parerea mea? asta este:sunt unii preoti foarte prefacuti care spun doua-trei cuvinte din Biblie si gata,iti cer sa ii pupi mana! sau cum ai spus si tu,iti cer bani.dar daca saracul om, nu are bani, ce face? nu poate sa mai inmormanteze pe cineva sau sa isi boteze copilul.Doamne Fereste! sunt intr-adevar,unii preoti foarte buni la suflet.e, aceia se numesc PEROTI!
cum mai pot inbuni romanii? exemple:
-vanzatoarele de la magazine te pacalesc cu preturile produselor(spun din propria experienta). spun ca produsul costa atat, cand el costa mai putin! ar trebui sa primeasca amenda.dar daca pe politisti ii doare in cot de noi.
sunt mai multe exemple.nu imi vin acum in minte.
un lucru stiu sigur:
Tara asta, isi va reveni candva! sunt sigura! nu vom ramane noi bataia de joc a francezilor, a americanilor sau a altcuiva! vom avea si noi un moment fericit.romanii vor fi in culmea fericirii cand basescu va fi,,detronat"! Doamne,cand ma gandesc ce bine ar fi daca ne-ar conduce Regele Mihai. apropo,azi e ziua lui!
nimeni nu cred ca i-a urat si lui,, La multi ani". cand lui Basescu, foarte multi.nici nu ma obosesc sa ma uit la stire! nu ma intereseaza ce face basescu!
Scuze daca am scris romane!
Am auzit parinti, sfatuind copiii, las ca te faci preot ca se castiga bine.Multi nu au vocatie de preot, sunt oameni care isi bat joc de D-zeu in numele credintei.Cine ia obisnuit asa? Noi! La botez,nasul sa se dea smecher,ii da triplu,la cununie la fel,la un loc de veci, am vrea un loc mai aproape de poarta cimitirului, deci mai dam o spaga.Noi i-am obisnuit asa in numele fricii de D-zeu.Insa nu generalizam. Exista un preot in Arges,care la slujba de Duminica,a explicat enoriasilor ca nu trebuie sa te imprumuti sa faci o pomana. Oamenii se chinuiau sa faca cu aperitiv,sarmale,friptura,prajituri, se imprumutau de bani si plateau luni intregi datorii, vezi doamne sa nu fie mai prejos decat vecinul.Preotul a spus clar.Sufletul mortului nu primeste decat, coliva, colacul si lumanarea.Restul sunt profitori ori gay!