anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

În cartierul meu stă o familie cu 6 copii.Mama lor nu munceşte pentru că trebuie să stea acasă cu ei,iar tatăl are un loc de muncă, dar care nu e chiar aşa bine plătit.Ideea este că o duc foarte rău financiar.Au noroc că îi mai ajută unii oameni cu bani,mai ales vecinii,ba chiar au vecine care le mai gătesc şi îi mai ajută la curăţenie. (din câte am auzit,ea nici nu prea face,are noroc cu vecinele mai mult)
Bunica mea le cunoaşte pe vecinele ei şi i-au spus că de multe ori când merg la ea să o mai ajute cu câte ceva, o găsesc ba vorbind la telefon cu prietene de-ale ei,ba făcându-şi manichiura sau mai ştiu eu ce, în timp ce copiii sunt lăsaţi de capul lor.Cel mai mic cred că are 2 sau 3 ani dacă nu mă înşel şi chiar l-au găsit o dată pe jos plângând,iar ea avea căştile în urechi şi asculta muzică,nici măcar nu observase.
Nici vecinii nu au o părere prea bună despre ea,dar o ajută cu bani şi cu treburile casei mai mult de dragul copiilor.
Nu ştiu cum venise vorba o dată,şi o vecină care e mai tupeistă, a întrebat-o cum de au reuşit să facă 6 copii dacă ştiau că nu au cu ce să-i crească,iar ea a răspuns "Ce să facem? Dacă aşa a vrut Dumnezeu?".
Mie sincer,mi se rupe sufletul de copiii ăia pentru că ei chiar nu au nicio vină.Am mai încercat chiar şi eu să îi mai ajut cu ce pot,le-am mai trimis haine pe care nu le mai purtam,când îi mai vedeam pe afară le mai dădeam câte o plăsuţă de dulciuri pentru că i-am văzut de mai multe ori uitându-se la câte un copil care mânca ceva dulce şi se vedea că ar vrea şi ei,le-am cumpărat o dată o minge pentru că nici măcar nu aveau cu ce să se joace afară+ le-am mai dat ce-am mai găsit din jucăriile mele de când eram mică.
Eu,personal,nu vreau să o judec pe femeia asta,poate că totuşi nu ştiu toată povestea, dar ce am văzut şi auzit m-a şocat efectiv.Nu îmi pot imagina cum ai putea să faci atâţia copii ştiind că nu ai cu ce să îi întreţii şi nici măcar să nu te lupţi să faci ceva.
Din câte am înţeles, cineva i-a şi reclamat pe părinţi la Protecţia copilului.Acum nu ştiu ce se va întâmpla deocamdată cu ei. Oricum, foarte bine nu le va fi nici la orfelinat.
Voi ce părere aveţi despre toată situaţia asta?

47 răspunsuri:
| AmFostOdataEuOBaba a răspuns:

Nici eu nu înțeleg de ce a făcut copii dacă nu are grijă de ei.
Cam câți ani are? Și de câți ani e căsătorită? Poate are un soț care este obsedat de reproducere dacă înțelegi unde „bat"winking tongue

| sierra1 a răspuns:

Educația sau lipsa ei. e in discuție

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nici eu nu o judec. La orfelinat vor avea de mâncare de trei ori pe zi. Iar mama fiind liberă de sarcini, va mai face copii, dacă așa va vrea Dumnezeu. Iar Dumnezeu, fiind foarte tare implicat în chestia asta, de obicei vrea.

| Celcestietot a răspuns:

Trebuie sa analizezi urmarile dinainte de a actiona.

| Bizon95 a răspuns:

"Nu îmi pot imagina cum ai putea să faci atâţia copii ştiind că nu ai cu ce să îi întreţii şi nici măcar să nu te lupţi să faci ceva."

secz-ul e pe gratis, anticonceptionalele NU, iar nepasarea e MARE!

| corbulalbrosu a răspuns:

Astfel de femei ar trebui sa fie ''castrate''... obligatoriu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru AmFostOdataEuOBaba):

Vreo 30 de ani are ea.De când e căsătorită nu ştiu.Cel mai mare dintre copii are vreo 13-14 ani.
Nu le zice nimeni să se abţină, dar să o facă cu cap, dar ce să faci dacă cel mai probabil nu au auzit de contracepţie în viaţa lor.

| AmFostOdataEuOBaba a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Altfel își chinuie familia, dar nu soțulwinking

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Din pacate sunt multe familii intemeiate asa. Iar dragul nostru Partid Social(ist) sustine astfel de comportamente, dandu-le ajutoare sociale.
Nu poate face nimeni altceva decat sa ajute copiii, cum ai facut si tu. Vor avea o copilarie grea, dar daca raman acolo in cartier, iar voi, vecinii, veti fi aproape de ei, se vor forma corect, vor fugi repede spre locuri de munca, si vor scapa de acolo.
Important este sa se tina de scoala, adica sa termine macar un liceu/profesionala. Dupa aia, se vor descurca mult mai bine decat "parintii".

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Asta dacă nu o să îi ia cei de la Protecţia copilului...

| RAY a răspuns:

Trist,ce sa spun, ca familia asta mai sunt inca multe, dar in ce oras stai?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca nu au boli, nu sunt agresati, si nu le este pusa viata in pericol, nu o sa ii ia.

Răspuns utilizator avertizat
| Dismally a răspuns:

Sunt destui care fac copii pentru a trai din alocatie sau pentru a-i trimite la cersit/furat. Nu ma mai mira nimic.

| mgtow a răspuns:

Fel si fel de oameni prosti gasesti in lume. Asa e si ea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Ţi-am mai zis o dată că nu spun din ce oraş sunt. happy

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok si in orasul unde esti nu sunt locuri de munca? plus ca alocatile sau dublat

anonim_4396

Degeaba sunt dacă el nu are pregătirea necesară pentru ele.Nici nu mai ştiu unde lucrează, ştiu doar că e plătit destul de prost.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

"Nu îmi pot imagina cum ai putea să faci atâţia copii ştiind că nu ai cu ce să îi întreţii şi nici măcar să nu te lupţi să faci ceva."
De ce sa lupte sa-i intretinã când copii sunt intretinuti cu de toate de altii?
Nici eu nu vreau sa judec dar sunteti cam "prosti" care o ajutati.

Mai bine iesi la o plimbare prin parc si le "oferi" afectiune de "mama" si un umar de ajutor emotional/educativ. Zic si eu.

Si daca e prost platit mai bine sta acasa, asta nu e o scuza JOLIE asta promoveaza lenea, mai bine stam toti acasa si traim din ajutor social, daca ar munci amandoi si nu ar fi facut copii fara cap nu ar fi asa, trebuie sa ne para rau de copii

anonim_4396

El nu stă acasă, munceşte, am zis doar că e prost plătit.Ea e cea care stă acasă, dar nici nu prea are încotro, ce ar face cu copiii dacă s-ar angaja? Nu poate să îi lase pe capul vecinilor toată ziua.

Da e trist

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Este o vecină care îi mai duce în parc pentru că are şi ea copii şi se joacă împreună.
"De ce sa lupte sa-i intretinã când copii sunt intretinuti cu de toate de altii?"
Şi ce ai fi vrut să facă? Repet.....curăţenia,mâncarea,banii sunt pentru copii, în special.Că beneficiază şi părinţii lor de ele, e partea a doua.
Care ar fi soluţia? Crezi că dacă nu i-ar mai ajuta nimeni s-ar schimba ceva la ei? Tocmai pentru că nu se îngrijeau de copii, lumea a început să îi ajute.(mă rog, n-ar trebui să vorbesc la plural pentru că măcar el are un loc de muncă)

| GabiDumitrescu a răspuns:

Imbecilii ca astia doi ar trebui sterilizati dupa al doilea copil. "Asa a vrut dumnezeul ma-tii de proasta care esti proasta, vaca domnului!"

| Andreeush a răspuns:

Nici eu nu înteleg cum a putut face 6 copii știind că nu sunt posibilități să îi întrețină.
Dacă ea nu e în stare să facă curățenie, mai ales că stă acasă și nu lucrează, atunci e de toată jena, nu poate fi numită mamă. Mi-e milă de acei copii.

| SG1995 a răspuns:

Ce să zic, adulți iresponsabili, de prezervativ n-au auzit?

| SG1995 a răspuns (pentru AmFostOdataEuOBaba):

Sunt atâtea metode de-a evita o sarcină, spre exemplu, prezervativul, pilula contraceptivă, steriletul, metoda calendarului, legarea trompelor uterine, vasectomia, iar la nevoie pastila de a doua zi, sau în caz extrem avort.

| SG1995 a răspuns (pentru sadrian46):

3 mese, și abuzuri psihice și fizice continue.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru SG1995):

Nu este peste tot la fel. Am avut un coleg care și-a trăit copilăria la o casă a copilului în condiții decente.

| 1231242 a răspuns (pentru sierra1):

Cel mai tâmpit răspuns, felicitările mele sincere!