| GoldenZenith a întrebat:

In momentul in care o persoana te streseaza/enerveaza intentionat pe o perioada indelungata de timp, si tu la un moment dat rabufnesti, e vina ta ca nu ai autocontrol sau a ei ca iti forteaza limitele?

Răspuns Câştigător
| DiamondEyes a răspuns:

1.evita aceasta persoana pe cat de mult posibil.

Insa atunci cand nu poti:
2. zambeste calm si pune-l/o sa-ti repete si sa-ti explice ce au vrut sa insemne acele vorbe/actiuni, ca si cum n-ai fi auzit sau ca si cum n-ai avea habar la ce se refera.

3. Incearca pur si simplu sa-l/s-o compatimesti si ofera-i un zambet cu un raspuns simpatetic la acele tachinari, gen "Mda, stiu. Asta sunt din pacate."
Angajarea in conversatie il/o va surprinde "wow, da atentie la ce spun."

Acest tip de comportament il gasesti in randul fanilor, ce-i care te plac si nu stiu cum s-o arate sau cei care te invidiaza si vor sa-ti faca zile fripte.
Va fi nevoie de mult calm ca sa reusesti, insa raman la prima varianta.

20 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

E vina acelei persoane e normal sa te enervezi si tu si sa te descarci, nici eu nu suport genul asta de oamenii daca se pot numi oamenii

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

E vina ta ca nu ai ripostat din timp, cu calm.
Prosti care sa iti forteze limitele gasesti oricand, tu trebuie sa te feresti de ei, nu conteaza cat sau de ce sunt vinovati.
Aici pot sa fac spam?batting eyelashes

| GoldenZenith explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Poți, dar sa fie de calitate. smug

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru GoldenZenith):

Se poate de calitatea a 2-a? Ca m-am trezit dup'amiaza, nu-s in cea mai jucausa forma blushing
Am primit un pont pentru o masina ce o urmaream, si nu stiu daca o mai vreau sad

Ai îmbătrânit. Nu am ce sa fac cu tine phbbbbt

De ce nu o mai vrei? thinking

Nu stii, nu ca n-ai avea whistling
Pai... E un pas mai mic decat visam in ultima perioada. Adica e doar mai noua decat Opelul, in rest face aceeasi treaba. Actuala are nevoie de investitii cat jumatate din valoarea celei pe care o pot cumpara. Si am deja 'parc auto', nu stiu ce fac cu asta veche.

laughing așa zici tu? Hehe! Subestimează-mă, îmi convine.

Wtf. Folosește-ti neuronii, găsești tu soluții.

Ai facut cumva clatitele alea, de zici ca te subestimez?batting eyelashes

Aștept să aduci tu frișca straight face

Nu mi-ai zis nimic straight face
Cand spuneam ca ne intelegem din priviri, nu la asta ma refeream.

Pai tu mi-ai spus cand sa fac clătitele? phbbbbt

Nici nu îmi amintesc când ai spus asta.

Ti-am spus ca mi-as dori, nu ti-am facut program.
Stii ca eu te respect, mai ales daca ai pregatit si branza pentru ele kiss

Ce bărbat. of!

Cum sa nu? Altceva mai dorești?batting eyelashes

Bineinteles ca mai doresc si altceva.
Aveai planuri?batting eyelashes

Ți-ai pus întrebarea dacă a pe stoc ce vrei tu?batting eyelashes

Poate. Vrei sa mi le "strigi"? blushing

O sa-ti dau comanda, daca altfel nu se poate.
Putin.
Mai lasam ceva si pentru craciun smug

| danay72 a răspuns:

E adevărat ca răbufnești când nervii sunt întinși la maxim și ca nu te enervezi din senin, dar e bine sa încerci sa te controlezi. E clar ca nu te poți enerva singur, ci te enervează cineva. Dar când ne enervam ne facem rău noua, de aceea o inimă calmă este viața trupului.

| Donsavas a răspuns:

E imposibil sa te enervezi daca nu esti influentat de un stimul intern sau/si extern. Noi nu putem judeca,nici tu de-altfel. Pentru a putea intelege mai bine ce incerci sa ne transmiti,ar trebui sa fi mai explicit. Pot sa iti spun ca nu conteaza a cui este vina ci cum reactionezi tu atunci cand esti stimulat. El/ea poate avea orice comportament doreste,pentru TINE este importanta atitudinea pe care o urmezi TU. Nu conteaza restul din punctul asta de vedere. Poti rabufni,poti fugi,il poti ignora. Pe tine TE priveste felul si modul in care ai decis sa actionezi asupra situatiei. Nu cauta vinovatul! Intotdeuna vei fi tentat sa dai vina pe cei din jur pentru a scapa de griji,desi aceasta nu este cea mai eficienta modalitate de a te autocontrola,din cate vezi. Eu nu spun ca nu poti rabufni sau ce vrei tu,doar ca daca vei face lucruri pe care apoi le vei regreta,fie ca vrei,fie ca nu,vei fi pus in fata faptului implinit. In fata legii,indiferent de motive si conditii,raspunzi pentru propriile fapte. Daca doresti sa ataci pe cineva de exemplu si iti asumi pedeapsa(caci va urma si asta) fii pregatit! Ori daca nu vei fi pedepsit de lege,o judecata de apoi e posibil sa existe,cert este ca am venit singuri pe lumea asta si plecam asemenea. Cine-o stie, pana la Dumnezeu sau la instanta, sunt atatea animale care te pot manca. Cel mai bine arati ca tu nu ai frica, inhiband-o cu ajutorul psihicului tau. Cei ce nu au temeri, nu fug si nici nu ataca. Te conformezi, vei deveni imun. Nu o faci? Vei fi o jucarie pentru celelalte animale din ''jungla''. Sanatate!

| PersonajFictiv a răspuns:

Daca o face intentionat (si singurul motiv al acelei persoane este de a te enerva pentru ca ii place sa te enerveze) si tu i-ai spus o data,de doua,de trei ori sa inceteze pentru ca te simti aiurea iar pentru tine nu este deloc amuzant,vinovatul este acea persoana,pentru ca e imatura,neintelegatoare si probabil egoista.

Faptul ca ti-ai pierdut controlul arata ca i-ai permis acelei persoane sa abuzeze de chestia asta prea mult timp,avand asteptari ca ea sa inteleaga si nu ai putut sa inchei legatura cu ea probabil ca aveti un trecut si inseamna ceva pentru tine sau poate are alte calitati care si asta e unul din defectele ei, etc.

Depinde, difera de la caz la caz, depinde ce ai spus cand ai rabufnit, pe ce subiect te streseaza, iti aduce aminte de o greseala din trecut, etc? Depinde de mai multe.

| icewolf a răspuns:

Ambele, tu trebuie sa încerci sa te stapanesti, fiecare om are un,, lup,, in el si daca îl lași sa scape mereu veu cauza probleme, certuri, oameni raniti, tot ce trebuie sa faci este sa nu-l bagi in seama si pana la urma te va lasa in pace