Ce patrioti sunt cei care au plecat în străinătate de atâția ani și dau lecții celor ce au rămas în țară despre cum sa voteze, ca este țara noastra cum e din cauza noastră! E ușor sa fi,, patriot" unde este mai bine
Eu zic sa ii intrebi pe votantii lui ce inteleg din discursul lui ca pun pariu ca 90% nu inteleg nimic, repete niste texte citite pe ici pe colo. Tu de duci mult prea departe cu patriotism si altele.
Eu cred ca pe tine te roade invidia ca n-ai iesit din tara.
Te doare ca Diaspora are un cuvant de spus la alegeri. Asa este?
Dar cand Diaspora pompeaza bani in economia romaneasca, asta nu te deranjeaza.
Uita-te la intrebarile de pe aici de pe TPU, cum vor sa plece sa castige bani afara si sa revina in tara sa cumpere/sa-si faca o casa. Sunt tot romani de-ai nostri.
Eu nu sunt patriot,faptul că m-am născut în Romania/Germania e doar soarta și faptul că trăiesc aici e o alegere personală,dar ar trebui sa avem respect față de părinți noștri în primul rând,sa ne apreciem valorile și tradițiile noastre și limba românească, germană vorbită,dar cu limita,nu sa ne proclamăm poporul ales și să invadam alte popoare sau sa fim rasiști, xenofobi, antisemitismi, cât despre georgica romani ar fi votat cu oricine, a fost doar nemulțumirea lor atât, nu consider că cei care l-au votat sunt precum Georgescu
Votul ala a fost reflecția nemulțumiri poporului în clasa politică atat
Nu este vorba despre invidie sau despre faptul că Diaspora are un cuvânt de spus la alegeri, ci despre o discuție mai profundă despre ceea ce înseamnă patriotismul autentic și despre cum sunt susținute valorile unei țări.
România nu este într-o situație atât de gravă încât să justifice patriotismul unora prin plecarea în străinătate pentru un trai mai bun. Chiar dacă ești nevoit să pleci, ar trebui să fie temporar, nu permanent, pentru că banii nu pot fi mai importanți decât iubirea de țară. E ca într-o relație: nu poți să spui că iubești pe cineva și să trăiești la mii de kilometri distanță de acea persoană.
Depinde de diaspora. Sunt oameni cu cetatenie romana care locuiesc permanent in alta tara si isi dau aiurea cu parerea despre noi, si sunt oameni care au plecat la munca sa aduca bani in tara.
De prima categorie ma doare in cot. Pentru ca din moment ce te-ai stabilit permanent in tara aia, nu mai ai dreptul sa decizi tu de soarta tarii tale natale. Traiesti in alta tara permanent, ai obligatia sa respecti regulile tarii respective, nu ale altei tari. Deci eu in locul lor, mi-as vedea de viata mea in tara respectiva.
De a doua categorie, cea care chiar pompeaza bani aici, cu dorinta de a reveni, sunt obligati sa se informeze mult mai bine atunci cand voteaza. Pentru ca daca alegi prost, banii pe care ii pompezi tu aici, ii vor papa leprele care distrug tara respectiva.
Intrebarea de fapt pentru boboci, este: Ce a avut diaspora de spus? Ca in continuare s-a votat in masa PSD-ul. Acelasi partid care ne-a tot bagat in faliment de zeci de ani. A vrut sa spuna de fapt ca s-au dus sa-si rupa spatele in alta tara, pentru a alege aceeasi forma de guvernare care i-au facut initial sa plece?
Într-adevăr, în spatele așa-zisului lor „patriotism" se ascund frustrări legate de clasa politică din România și dorința de a trăi mai bine. Dar patriotismul autentic se bazează pe cu totul altceva.
Patriotismul autentic ar trebui să vină dintr-o dragoste profundă pentru cultura, tradițiile și valorile țării, nu doar dintr-o reacție la neajunsurile actuale.
Ai intru totul dreptate. Si care e intrebarea? Patriotii astia de carton care si l-au ales pe Georgica drept nou Mesia ar fi in stare sa ii omoare pe altii, dar nu sa se sacrifice ei. Astia majoritatea sunt niste ratati care vor ca altii sa o duca la fel de mizerabil ca ei, nu sa ne fie tuturor bine. Asta e comunismul, de fapt.
Multi dintre aia care sunt afara fac cinste tarii si sunt de 100 de ori mai patrioti ca majoritatea netotilor ramasi aici...
Depinde cum privești lucrurile. Patriotismul nu se referă la bunăstarea ta personală. Mulți dintre cei care au plecat nu le pasă prea mult dacă țării îi este mai bine datorită lor; ei își urmăresc propriile interese.
Cand strainii printre care lucreaza au o anumita parere despre TOTI romanii, datorita unei anumite etnii, fii sigur ca romanii nostri muncesc de 2 ori mai mult, mai bine si fac eforturi sa repare imaginea Romaniei printre straini. Ei sunt adevaratii ambasadori ai tarii! Nici macar nu e vorba de bunăstare personală - muncesc pe un salar la fel ca toata lumea, e vorba de conduita personala si patriotism.
Îmi pare rău, eu nu cred în patriotismul de la distanță, cum nu cred nici într-o relație la distanță, decât dacă este pentru o perioadă scurtă de timp.
Si de ce i-ai acuza de ceva? Prin faptul ca voteaza arata ca le pasa. Si nu ar trebui, avand in vedere ca nu de bine au plecat, si destui nu au plecat pentru bani, ci pentru ca s-au saturat sa fie umiliti aici de catre cei carora le platesc salariile.
Dar iubitor de fotbal esti?
Hagi crezi ca nu si-a mai iubit tara cat a antrenat in strainatate?
Nadia Comaneci a uitat ca e romanca?
Oamenii astia sunt branduri de tara!
Mai am nume mari, dar sunt din domenii cu care nu ai tu tangenta!
Eu doar expun un adevăr profund legat de patriotism, acela pe care îl cunosc eu și cu care mă identific. Nu acuz pe nimeni că nu ar fi patriot în altă țară, poate este, dar nu la modul profund și dintr-un motiv nobil, așa cum se întâmplă în cazul unui patriotism autentic.
Hai să spunem lucrurilor pe nume, nu cum am vrea noi să le auzim.
Faptul că reprezinți România prin anumite merite nu te declară automat un patriot.
Patriotismul e ceva ce nu trebuie auto-declarat. Ca si cinstea, generozitatea, altele de genul.
Exact.
Din punctul meu de vedere, patriotismul autentic implică loialitate și sacrificiu. Fără aceste două elemente, nu putem vorbi de un patriotism autentic.