| Dinustok a întrebat:

In Romania se construiesc mai multe biserici pentru a face trecerea utopica mai usoara spre a doua viata a oamenilor saraci care incheie prin saracie socotelile cu prima viata sau ale caror zaruri au fost aruncate. Chiar, de ce se construiesc biserici si nu spitale de la buget?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Chiar, de ce se construiesc biserici si nu spitale de la buget?
Din cauza pe care dta ai menționat-o mai sus. Din cauza asta, statul are grijă prin bugetul său de trecerea utopică și ușoară, etc, etc, etc, etc. Spitalele nu asigură o trecere utopică și ușoară, de aceea nu se construiesc.

| Dinustok explică (pentru sadrian46):

Cand nu vor mai fi candidati la moarte nu vor mai fi nici biserici. rolling on the floor Dobanzi mari si biserici multe. Apropo dobanzile sunt mari pentru ca saracia si mortalitatea e mare. Popa are mult de lucru. Popa face cate 10 inmormantari zilnic si nu-si vede capul de atata munca. E un sistem de exterminare sistematica si de inlocuire a populatiei de catre cei din vest.

| sadrian46 a răspuns (pentru Dinustok):

Candidați la moarte vor fi tot timpul.
Mi-am pus problema la modul serios, de ce nu poate statul nostru să fie stat laic, și bisericile să fie finanțate de cei ce cred.
Asta este cauza. candidații la moarte sunt prea mulți. Dacă nu le dai ce le trebuie, ei sunt în stare să distrugă statul. Iar de stat au nevoie și candidații la viață. Așa că eu m-a liniștit, am calculat că și eu contribui cam cu 50 de lei pe an prin impozite la bugetul Ministerului Cultelor.
Îi dau de bună voie, ca să îi ajut să moară mai ușor pe cei candidați la moarte, să le fie țărâna mai ușoară.

| sadrian46 a răspuns (pentru Dinustok):

Da, dar mie îmi convine, că astfel se ex-termină doar cei terminați, cei candidați la moarte. Iar înlocuirea populației se face cu oameni vii.
Știi de ce este încă în viață poporul român? Căci de fiecare dată când migratorii au trecut pe aici spre Vest, ceea ce se întâmplă și acum, au lăsat aici sânge proaspăt, pe fiecare vale dintre dealuri și munți. Uite de exemplu la mine pe scara blocului unde locuiesc, 2 familii din zece au copii făcuți cu arabi. Asta este bine pentru sănătatea națiunii. Dacă vezi aspectele bune din orice, crește optimismul.

9 răspunsuri:
| AC4S4 a răspuns:

Biserica pe care o frecventez a fost construita din banii credinciosilor. Sunt multe alte biserici construite astfel (construite in trecut sau inca in constructie). De precizat ca nu sunt ortodox.

"Chiar, de ce se construiesc biserici si nu spitale de la buget?" - Exista bani destinati construirii spitalelor, stai linistit.

Se stie ca PSD are legaturi de prietenie cu Biserica Ortodoxa Romana. In sensul ca ii ajuta cu bani, proprietati, etc. ca unii preoti sa indemne anumiti oameni sa iasa la vot.

Eu nu as stopa finantarea de catre stat a cultelor religioase. Dar trebuie facuta cu cap, pana la urma.

Exact cum se dau din buget pentru construirea stadioanelor de fotbal (multi dintre noi nu suntem pasionati de fotbal) si intretinerea lor, asa trebuie facut si cu bisericile. Pana la urma, ne declaram o tara 98% crestina sau ceva de genul, nu? Daca la recensamant s-ar declara numai vreo 40-50% cati sunt cu adevarat, altfel ar sta treaba.

| anonim_4396 a răspuns (pentru AC4S4):

De ce un stat laic ar trebui să finanțeze culte religioase?

| Dinustok explică (pentru anonim_4396):

Ca sa bage lumea in pamant.

| AC4S4 a răspuns (pentru anonim_4396):

Este spre interesul populatiei. Dar, oricum, Romania nu e stat laic.
In plus, am spus folosirea banilor cu cap. Nu vad de ce ar fi nevoie de construirea de biserici noi ortodoxe din moment ce ortodocsii scad ca numar, implicit scade si numarul celor care frecventeaza bisericile. Dar eu am spus ca statul ar trebui sa finanteze cultele religioase in mod general, nu constructiile bisericilor neaparat. In sensul ca fiecarui cult i se acorda o parte din buget, sa nu existe bani acordati suplimentar pentru ca se vrea a se construi o mega-catedrala.
Eu cred ca legea este impusa de cultura, nu invers.

| Paul754880338 a răspuns:

La momentul actual, constructiile de genul asta nu sunt raportate la necesarul populatiei cat sunt folosite ca si capital electoral. Un spital implica mai multe costuri, deci o biserica, pare ca are o eficienta electorala mai mare cu costuri mai mici.