| Trikzz a întrebat:

In Romania se spune clar ca toata lumea are dreptul la parere/opinie sau cum se zice "freedom of speech" atunci, de ce propaganda nazista e ilegala, in America, Germania, Canada e perfect normal pentru ca ei iau in serios "freedom of speech" in Romania nu se poate spune ca e drept la libera exprimare daca esti arestat pentru asa ceva, istoria nu trebuie banata, si cine se ofenseaza sa nu se uite. Is curios acum in prezent daca cineva chiar baga de seama, chiar te opreste politia pe strada daca porti Swastika? la cum stiu eu politia romana, nu cred ca pe cineva ii doare undeva de ideologiile tale

4 răspunsuri:
| Dismally a răspuns:

Ai dreptul la libera opinie atata timp cat opinia ta nu ii afecteaza pe altii, nu instiga la violenta, la discriminare etc. Gandeste-te ca un grup de pedofili sau de teroristi ar avea dreptul la exprimare libera, probabil nu ti-ar conveni asta.

| MeisterSchnitzel a răspuns:

În Canada n-ai dreptul să folosești pronumele greșit că-ți dă amendă, ce libertate de exprimare au ei acolo?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Dreptul la libera exprimare se opreste in momentul in care ii lezeaza pe altii sau nu respecti legea.

| mODIN a răspuns:

"Libertatea de exprimare" e doar un buzzword, cum s-ar zice. Nu exista si nu a existat niciodata. Fiecare societate isi stabileste tabuuri si va modela comportamentul cetatenilor in directia in care considera.