anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

În ultimele două zile am văzut si auzit câteva cazuri aiurea si as avea nevoie de o parere din partea voastră.
Stiu ca sunt zilnic mii de abuzuri asupra femeilor, copiilor, animalelor dar in astea doua zile după ce am citit despre o fata omorata de fostul concubin cu care avea 2 copii,alta bătută si abuzata de soț pentru ca voia sa divorteze,alta blocată în trafic si abuzata de soțul de care voia să divorteze,alta omorata de fostul soț cand a mers sa isi ia fetita la care avea custodie comună, alta răpită de fostul iubit în plină stradă, ma face sa imi pun o intrebare.
Au înnebunit bărbații sau s-au prostit femeile?

(P.s unele/unii ca sa ma corectez)

31 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Cazuri de astea au fost mereu, chiar mai rau, doar că nu era social media să fie atât de promovate

| Violleta2022 a răspuns:

Nici una si nici cealalta, este simplu fapt ca ai descoperit tu azi aceste stiri, cand in realitate se intampla zilnic, mii de asemenea cazuri, peste tot in lume.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să îți pui întrebarea cum media trăiește din difuzarea de știri despre orori care devin breaking news și induc opinia că aceasta este realitatea.

| Freya1 a răspuns (pentru sadrian46):

Nu e doar din media, femeile astea sunt din orasul meu sau de pe langa unde louiesc eu, deci sunt cazuri reale.

| sadrian46 a răspuns (pentru Freya1):

Da, dar sunt trei cazuri din 30000. Când media le scoate la iveală, ele par norma generală. Nu este așa.

| Celcestietot a răspuns:

Dar nu sunt toti barbatii asa, in special cei care isi folosesc creierul :O! Nat, nu mai generaliza happy.

| Freya1 a răspuns (pentru Celcestietot):

Vaaai de mine, daca nu am pus "uni"la intrebare cu toate ca sunt zeci de mi ce fac asta nu inseamna ca acum cred si despre tine sau despre bărbatul meu ca sunteti criminali in serie.Realizezi ca ma refer la bărbații astea ce fac din ce in ce mai multe rahaturi.
Plus ca am zis si de femei, dar asta nu inseamna ca ma refer la toate ci la cele in cauza.

| Celcestietot a răspuns (pentru Freya1):

Acum ma simt mai bine ca ai spus asta, am rezolvat-o laughing. Da, acum realizez ceea ce trebuie.
Cam asa se intampla de cand lumea si Pamantul si cu femeile si cu barbatii, chestia este ca acum avem mai multa tehnologie sa imprastiem asemenea informatii bolnave, care nu ajuta mai cu nimic de cele mai multe ori.

| Freya1 a răspuns (pentru Celcestietot):

Stiu cazurile astea ca sunt in apropiere de mine de aia zic.Dar chiar nu pot sa inteleg de ce ele nu păstrează naiba distanță de ei, sau ei cum dracu nu gasesc alta femeie din atâtea si ii trebuie doar aia.

| Celcestietot a răspuns (pentru Freya1):

Aham, deci esti in mijlocul lor. Eh, din pacate asta este, cine stie de ce actioneaza asa, mai ales daca nu le este cunoscut trecutul. Eu zic ca raul care se petrece acolo in zona ta, tine si de mentalitatea acelui loc, de cum au fost crescuti, de gene si de alte asemenea aspecte. Sa stii ca totusi un anumit oras (ca exemplu), are o mentalitate specifica sau predomina una, chiar daca nu este asa sesizabila, evidenta.

| Emma30555 a răspuns (pentru Freya1):

Ei sunt nebuni, fac obsesii iar ele fac o greșeală din care nu maipot sa iasă, ca dovada ca efectiv nu au putut ca nenorocitii nu le au lăsat în pace.

| SilentRain a răspuns:

Frustrările și lipsa de rațiune ', puțini băieți sunt cu picioarele pe pământ
Trist e ca nici poliția nu protejaza victmile, e o jungla de beton

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Mereu au fost nebuni. Acum doar suntem mai la curent cu ce se întâmplă.

| Dismally a răspuns:

Nu, acei "barbati" au fost mereu asa, daca respectivele femei s-au gandit ca "poate se schimba", ca "este un om bun desi mai greseste" si-au asumat riscul.

| Emma30555 a răspuns:

Bărbații sunt mai animale în general. Adică un bărbat psihopat întâlnești mai des decât o femeie psihopata. Ei au orgolii, gelozii, nu gândesc pe mai departe, și eu ma refer tot la unii, nu generalizez, dar în general când am vorbit de subiectul înșelat de exemplu, femeile erau mult mai îngăduitoare în cel mai rău caz îl părăseau și gata, ei făceau mare tragedie la gândul asta, și ar fi adunat multa ura etc

| Freya1 a răspuns (pentru Emma30555):

Într-adevăr,cel care bate sau omoară are vina în totalitate, nu o sa sustin niciodata oameni de genul.Dar, femeia după ce a luat animalul (vorbesc acum pentru a ne intelege cum vor putea femeile sa prevină asta pe viitor nu le invinovatesc doamne fereste) si incepe sa vada ca el vorbeste anapoda, se comporta aiurea sa nu mai vorbim ca o bate nu ar trebui sa ia masuri? Stiu ca politia nu prea face nimic, dar sa vorbeasca cu rudele, cu prieteni sa se puna in garda si cel mai important sa nu meargă singura sa se vada cu el.In cele mai multe cazuri asta auzi "el s-a rugat si milogit de mine sa ma duc sa il ajut ca e singur, ca are nevoie" si o dată ajunsă ala ii taie capul.Saau chestiile cu copii.Eu inteleg ca iti e dor de copil si mergi sa il vezi,sau te duci după bani sau bunurile copiilor dar de ce nu poti sa iei pe cineva cu tine si sa ii spui ăluia "noi ne-am despărțit stiu ce poama esti ca iti convine sau nu merg cu tata,fratele meu,actualul bărbat etc după copil nu ma duc la tine singura".
Foarte putine cazuri sunt in care le omoară public,majoritatea sunt ademenitor si de aia am întrebat ca,ok,ei sunt psihopati,sociopati tu poate nu ai de unde sa iti dai seama dar de ce nu pastrezi distanta,de ce nu iti iei masuri de siguranta? Inteleg cand nu te astepti,ca sti ca ala e cel mai calm om de pe planeta si etc,dar cand sti ca te injura, te bate, te ameninta cum naiba sa te duci? Ca oricât de hercule te-ai crede, un cuțit, un pistol, o secure te omoară daca te lovește.

Își dau seama prea târziu de pericol și poate ca și ele au niște probleme psihologice de le atrag genul de bărbați abuzatori, poate asa au văzut în familia lor etc. Eu înțeleg într o mica măsură, și pe mine m-a atras un tip mai impulsiv, mai nervos, dar nici nu am ajuns cu el la episoade atât de nasoale, si nu ma gândeam asa departe la pericol real, omul avea fondul bun dar are și o parte imprevizibila, ce pot sa zic, nu cred ca ar fi în stare sa facă o fapta atât de nebuna dar cam asa se întâmplă bănuiesc.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Au innebunit femeile... Femeile nu mai disting diferenta dintre sexe, Nu inteleg ca femeile si baietii difera radical la mentalitate. Societatea e de vina, democratia.
O sa se ajunge si la noi ca in america
https://www.youtube.com/watch?v=fHIDav6j3WE

| Freya1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu ma gandeam ca din ce in ce mai multe femei se "prostesc". Spun asta pentru ca nu realizeaza ca se pun in pericol.Stiu ca statul, poliția etc trebuie sa ia masuri, dar si ele trebuie sa conștientizeze că există posibilitatea sa fie in pericol daca dau apa la moara unora ce nu sunt cu toate tiglele pe casa, ce le amenința sau le-au batut deja de câteva ori.Nu poti sa te duci in casa ăluia după ce te-a batut si amenințat singura spre exemplu.Sau sa ii plătești chiria animalului după ce v-ati despărțit pentru ca el nu munceste.Sau sa te duci la o cabana in pădure cand te cheamă (după ce te-a amenințat sau chiar batut) ca sa vorbiti sau sa iti de-a nu stiu ce.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Zilnic sunt o grămadă de abuzuri și asupra bărbaților. Doar că nu le vede nimeni și nu sunt atât de mediatizate, pentru că atunci când abuzează un barbat se vede de la zeci de km distanta.

O femeie abuzează emoțional, o face mai subtil, poate chiar omora și să treacă neobservata, ataca victima pe interior și o distruge.

Nu doar femeile, copii și animalele sunt importante, in unele cazuri este mult mai importantă viața unuia decât a unei femei. Ca nu mai trăim în evul mediu încât viața unei femei sa fie atât de importantă pentru perpetuarea speciei.

Oamenii toxici atrag oameni toxici, femeile alea nu sunt proaste. Sunt la fel ca și ei, doar că au găsit pe unul atât de retardat încât nu se poate controla și le ucide cu sânge rece.

| troleibuz a răspuns (pentru anonim_4396):

In niciun caz o viata nu e mai presus de alta, ai o parere pur misogina.
Ca barbat eu nu am fost niciodata hartuit sau abuzat emotional.
Nu ma tem sa merg singur pe strada si nici sa stau intr-o incapere cu mai multe femei.
Volumul barbatilor abuzati nu se compara cu cel al femeilor, care toate traiesc intr-o frica de care nici nu sunt constiente unele.

| Freya1 a răspuns (pentru troleibuz):

Am vrut sa raspund si eu întrebări respectiva.Am vrut sa specific ca nu cred ca se compara o bătaie sau chiar o crimă cu un înșelat sau cu mancatul banilor.Am pus intrebarea referitoare la femei, animale sau copii pentru ca astea din punct de vedere fizic sunt mult mai slabi si mai putin dispuși să provoace traume fizice unui bărbat.Iar marea majoritate a întâmplărilor tragice sun provocate de bărbați (exceptând femeile care isi omoară copii) iar problema e ca femeile ce provoacă anumite traume sau violente fizice sunt cele cu probleme psihice, în schimb am văzut foarte multi bărbați declarați normali si apți mental care au provocat astfel de tragedi.
Nu vreau sa scot femeia de la vinovati, ca si femeile au de multe ori minte slabă, dar asta nu iti da dreptul sa o omori.
Intrebarea mea a fost: Au înnebunit tot mai mulți bărbați incat recurg la astfel de gesturi sau s-au prostit femeile incat iau doar monștri in loc de oameni ca parteneri?

Răspuns utilizator avertizat
| Bariel a răspuns:

Asa a fost mereu, exista scursuri si in partea feminina si cea masculina. Am vazut pe un anumit site cum o nebuna mergea pe strada si taia copii mici care de abia puteau sa mearga pe fata cu o lama, asta intr o tara civilizata cred... deoarece tatal copilului i-a dat un picior in fund si a lasat o sa plece. Stim foarte bine ce s-ar fi intamplat cu ea intr o tara ca Romania.

| EntertainYou a răspuns:

Eu as zice ca mai degraba s-au prostit femeile. Crede-ma pe cuvant, n-ar vrea ele sa recunoasca ca au pretins ca-si vor putea schimba animalul de langa ele. Au si ele o parte de vina ca au dorit sa ramana victime ale abuzurilor. Unii oameni sunt prea iertatori sau toleranti.
Barbatii sunt si ei animale proaste pentru ca ghici cine le da voie si-i tolereaza asa? Incepand de la familiile lor (parintii) la ametitele care vor sa stea cu asemenea mafioti?

| Freya1 a răspuns (pentru EntertainYou):

Este si o vorba ea spune "il voi schimba"el spune "ea niciodata nu va pleca".Eh, cam egoist din partea lui ca se crede atat de bun incat ea nu il va lasa niciodata, da si ea proasta ca are senzatia ca un om ce e sigur ca ea nu il va lasa niciodata poate sa se schimbe pentru ea.
Problema apare abia cand ea isi da seama ca el nu se schimba si pleaca.Iar el cand realizeaza ca "Ba esti prost, asta chiar s-a dus" ceva anormal se invarste in capul lui.Acuma depinde de la bărbat la bărbat, la unul i se aprinde beculetul de suferință, smiorcaiala si schimbare, la altul de o astept noapte si ii tai gâtul.Problema e ca nu ai de unde sa stii cum va reacționa el, dar indiferent de cum te astepti au sti ca reacționează, daca după 5, 7, 10 ani ai vazut ca nu s-a intamplat nimic ok, nu s-a schimbat nici nu a dat semne nu prea te astepta ca o dată cu despărțire se va întâmpla ceva ca nu functioneaza asa la toti.Doar că unele femei sunt asa de incapatanate pe faza cu "acum il schimb, acum il schimb" incat isi pun viata in pericol încercând asta pentru ultima oara.

| EntertainYou a răspuns (pentru Freya1):

"Problema e ca nu ai de unde sa stii cum va reacționa el"

Cred ca lumea ar trebui sa-si dea seama de asta mai intai sa bage casatorii/casnicii impreuna.

Îți mai dau un exemplu, am o prietena care a fost cu un tip ce făcuse obsesie pentru ea, nu mai scăpa de el. Nu fusese violent dar o amenința, o urmarea, hartuire de genul asta, a ajuns sa l reclame și la politie la un moment dat și într un final asta a ajutat o căci tipul s-a speriat cumva de politie și a plecat din tara, din ce am aflat și a refăcut și viata, ca să vezi că și bărbații ăștia sunt tâmpiți când fac câte o obsesie. Dar pana sa se rezolve, intr o seara i-a dat mesaj ca se sinucide el fiind acasă. Ea ce crezi ca a făcut?! Deși ii era teama sa nu i se întâmple ei ceva, totuși a vrut sa să se ducă pana la el acasă sa se asigure ca nu face vreo prostie. Mi a lăsat mie adresa, a stat cu mine în telefon mai tot timpul și dacă auzeam ceva suspect sau nu mi mai răspundea urma sa chem eu politia
O fapta iresponsabila zic eu căci pana o salvam eu dacă era sa fie ceva, putea fi prea târziu. În fine, ideea e ca a ajuns acolo si nu s-a întâmplat nimic rău, dar acum nu mi se mai pare deloc bine ce a făcut, trebuia sa o conving sa nu se ducă, dar era o situație aparte ș. Cam asa se întâmplă, nu te aștepți la fapte atât de pline de cruzime din partea altui om. Sunt multe povesti de genul asta, multe se termina cu bine dar din păcate sunt destule care nu.

| Freya1 a răspuns (pentru Emma30555):

Si eu am facut greseli de genul, dar acum daca as da timpul inapoi realizând in ce pericol m-am pus nu as mai repeta.
Si eu m-am intalnit cu fostul ce nu a fost tocmai usa de biserica după ce ne-am despărțit.Si eu am avut probleme cu cineva care tot ma bazaia si ma urmărea (Nu stiu daca nu o face si acum) da nu in modul periculos am crezut eu dar acum ma pot astepta la orce.
Faza este ca o data ce te amenința si vezi ca psihic nu sta bine te îndepărtez de el, nu te întâlnești la el acasă sau in zone izolate etc.Cand ai o varsta mica poate esti mai naiva si usor influentabila dar cand deja ai 20 si, 30 si nu poti sa te mai comporți ca și un copil iresponsabil.
Iti dai seama ca ei au ce-a mai mare problema, problema psihică daca ajung sa faca asa ceva dar si ele ca femei trebuie sa fie precaute.Cred ca acei bărbați au frustrări mari si isi conștientizează defectele de aceia creaza obsesi ca stiu ca înafara de "proasta"aia e posibil sa nu il mai ia nici dracu.Pentru ca daca ar fi iubire pură in primul rand nu s-ar fi comportat ca animalele cu ele de cand erau in relație, iar după ar fi încercat să repare frumos ce au gresit sau sa o lase sa plece linistită ba chiar sa o ajute la nevoie.Cum a fost la mine si la fostul spre exemplu, nu stiu daca m-a iubit sincer vreodată, dar de obisnuit cu mine sa obisnuit.A durat o perioadă în care m-a cautat dar tot nu a sinchisit să se schimbe în totalitate iar până la urmă să dezobisnuit si si-a vazut de ale lui, si-a refăcut viața și eu la fel.Cand m-a dus acasa atunci cand ne-am despărțit am avut un atac de panica grav, a spus că mă duce el iar pe drum a accelerat foarte tare masina.Panica mea a apărut cand ne-am apropiat de un pod deasupra unui rau mare de care ii spuneam eu mereu ca imi era frica sa nu sărim o dată si unde a murit o viitoare mireasa dar in momentul in care a văzut că mă simt rau si ca m-am panicat chiar a oprit masina sa ma liniștească, bine a încercat să mă liniștească cu un "ce te temi ca te omor?" Dar după am apreciat că nu a continuat să mă mai sperie asa, dar vezi tu, nu e sigur niciodata si si eu acum in loc sa vorbesc cu voi puteam fi moartă daca nu am chemat pe cineva după mine, nu a fost cineva cu noi in casa sa aplaneze viitoarele conflicte etc.

Concluzia mea este ca orice femeie a trecut prin temeri de genul, deci undeva problema e mai mult la bărbați, nu știu dacă din cauza ca ei au mai multa forța fizica sau pur și simplu psihic sunt diferiți. Normal ca nu generalizam și poate de partea cealaltă a baricadei și ei vad lucrurile rele pe care le fac femeile, sunt de ambele părți oameni cu probleme dar parca mai des auzim de aceste abuzuri din partea lor fie ele și fără urmări... Nimeni nu merita sa moara doar fiindcă cândva a iubit sau a fost atras de o persoana nepotrivita, indiferent de greșelile omenești pe care le pot face

| Ensiferum a răspuns:

Banuiesc ca nu ai generalizat cand ai spus au înnebunit bărbații, eu am experiente similare cu cele de mai sus zilnic cu sotia mea care interpretează unele din rolurile bărbaților de mai sus.