Te bagi in seama doar cand ai ceva de spus, ori de aratat.
Sunt si unii care au un simt nativ al socializarii, si pot intra in vorba cu oricine, fara un scop, si nu deranjeaza, dar in lipsa acelui "har", e mai bine sa stai mutulica, decat sa fii penibil.
Dar daca in grupul tau de prieteni nu te baga nimeni in seama ce faci?
Depinde care sunt subiectele. Eu am evitat grupurile, am fost foarte selectiv cu prietenii, si mai ales iesirile.
Acum, cand ajungem sa fim mai multi, oamenii vorbesc cu mine, am impresia ca ma considera interesant
Nu vreau sa sune arogant.
Reflexul meu este sa-i las pe altii sa vorbeasca, sunt mai interesat sa aflu chestii despre altii, decat sa incerc eu sa ma dau in spectacol.
Cand ies cu cineva, prefer doar persoana aia, sau sa fim maxim 3-4. Ies niste discutii mai ok asa, pe o singura tema.
Nu conteaza ca tu primul sau celalalt primul, daca e compatibilitate, se va lega o prietenie frumoasa, sau si asta dar si o relatie frumoasa, ori doar o relatie frumoasa insa fara si prietenie, nu tine mult. E normal ca unu din ei e primul! In anumite circumstante se discuta, si de acolo se ajunge sau nu se ajunge in mod natural, fara sa isi puna nici unu problema. De prietenul meu inginerul, eram la psiholog, l-am intalnit acolo, si am venit eu cu o integrala sa-mi arate cum se face, apoi a vrut el sa ii arat cum e cu programul de grafica 3D adica ala de faci efecte speciale, a venit la mine, i-am aratat, nu i s-a parut interesant.
Dar ne-am imprietenit treptat ca aveam comune, fizica, mate, politica, economie, insa nu si celelalte. Venea des la mine, automat s-a legat.
Daca eu nu intrebam de ex ala, nu era nimic, ca el nu prea se baga asa tare in seama, nu mai ajungea sa intrebe de grafica.
Altfel daca nu aveam comune, chiar daca ne-am fi bagat in seama, imi rezolva integrala si gata, venea si vedea softu si gata, si se termina acolo totul.
Deci l-am bagat eu primul in seama cu integrala aia! A aflat ca sunt cu calculatoarele, dupa aia a zis de grafica, si aia e.
A vazut ca ma arde si pe mine de ce-l arde pe el ca subiecte si tot asa.
In vara se fac 17 ani de cand sunt prieten cu el.
Nici nu te gandesti, automat e sau nu e o ocazie sa se bage sau sa te bagi in seama, nu e planificat "sa-l bag eu? Sa ma bage el? Cum e mai bine?", in nici un caz.
Depinde,daca doresc liniste tac si imi vad de treaba mea dar daca ma plictisesc caut interlocutor.
Trebuie sa ai initiativa si sa te bagi tu in seama. Daca astepti, poti sa astepti mult si bine ca nu casigi nimic, ramai pe dinafara.
Salut #1
Eu personal cred ca daca cineva incearca sa se bage singur in seama cu altii forteaza situatia si grupul in care incearca sa fie evidentiat poate sa il refuze si sa creeze o situatia neplacuta pentru individ.
Cred ca este mai bine ca ceilalti sa te bage in seama, asa incat sa stii ca ei te vor in grupul lor de prieteni.
Dar cel mai bine mi se pare sa te remarci atat de mult incat ceilalti sa vrea sa fie bagati in seama de catre tine .