Poti intra in vorba cu cineva afara si fara sa pari cum ai enumerat tu, conteaza cum o faci, nu unde. Si asa o zici de parca ne-am nascut cu retelele sociale in brate. Inainte de internet cum abordau oamenii alti oameni daca e asa "ciudat" in afara internetului?
Am specificat si am scris aici cum faceam daca ai curiozitatea sa te uiti.
Nu am spus ca ne-am nascut cu retelele de socializare sau ca asa trebuie sa comunici.Am spus ca acum asa am ajuns deoarece din cauza lor foarte multe persoane nu mai stiu sa faca in realitatea asta si fac gafe monumentale.Printre primele comentari am relatat ce am patit si eu.
Eu nu prea sunt de acord cu abordatul cuiva pe Facebook doar pentru ca l-ai vazut intr-o poza. Daca sa zicem ca aveti ceva in comun (oras, prieteni, scoala) atunci e ok, dar e parerea mea.
Si am vazut ca multi baieti dau "buna" la tot ce prind pe Facebook.
Dar ca fata e cam aiurea. Sa iti spun ca si mie imi place de cineva pe care l-am vazut de cateva ori la niste petreceri comune, i-am dat cerere, i-am dat like la o poza, in speranta ca ma baga in seama dar nu... si in niciun caz nu vreau sa ii dau mesaj, o sa para aiurea rau, mai ales daca nu imi raspunde sau nu e deloc interesat, as fi dezamagita...
Nu rețelele de socializare sau prietenii prietenilor sunt mereu răspunsul. Tipul care te-a abordat pe tine a fost un pic cam insistent și exagerat. Hai să luăm alt exemplu de abordare: să zicem că pățești ceva în public, gen te împiedici sau cineva te atacă etc. ceva negativ în concepția ta. Dacă o persoană vine să te ajute, o să o asociezi cu ceva pozitiv? Probabil. Poate o să vreți chiar să vă cunoașteți. Chestiile ăstea nu se pot întâmpla pe net. Adică ba da, da că îți ia cineva apărarea online, dar cu toții știm că există bărbați care susțin femeile și par să le ajute doar ca să obțină ceva în schimb în viața reală. Sau am putea lua exemplul locurilor în care oamenii cu aceleași interese comune se adună să discute, unde există un subiect mediator între fiecare individ din încăpere( încearcă să compari asta cu un grup de "Game of Thrones de pe Facebook de exemplu; sincer, eu mai bine aș interacționa cu persoane reale decât cu administratorul paginii "Dank Memes", dar fiecare cu propriile păreri).În fine, eu nu cred că o abordare gen "cf" pe Facebook se compară cu o abordare gen "Hei, ce carte citești?" sau "Te pot ajuta cu ceva?" în viața reală (știu că sună basic, dar stau mai bine cu partea stângă a creierului decât cu dreapta, deci scuză-mi creativitatea :'( ). Nu toți oamenii care te abordează în viața reală sunt creepy. Dar ei știu că vor ieși în evidență dacă o vor face. Motivul e destul de evident. În concepția mea, mai bine cunosc o persoană face-to-face și apoi o ignor dacă nu îmi place, decât să îmi pierd mai mult timp cu vreun catfish de pe net. Acum tu decizi ce e mai bine pentru tine.
Foarte buna intrebarea,si eu mai citesc chesti gen bagate in seama cu fetele, pai sa fim seriosi cum sa te bagi cu o necunoscuta in seama, nici nu e moral asa ceva, stramosi nostri isi gaseau jumatatea din acel trib sau prin cunostinte, de asta e important sa fi intr-un grup social, o fata /un baiat aprecieaza o persoana care are prieteni decat o persoana care pare a fi antisociala, retele de socializare sunt foarte bune dar nu pentru relati virtuale
Nu sa iti faci o relatie neaparat dar pe o retea de socializare daca vrei raspunzi daca nu nu. Daca vorbiti va cunosteti daca ti se pare dubios ii dai block.
Eu am patit azi cu cineva pe strada.Ma salutat m-a intrebat ce fac am zis ca bine si am plecat.A venit in spatele meu si a zis sa stau ca nu ma mananca si daca nu vreau sa ii dau numarul de telefon.I-am spus ca am treaba, ca nu am timp si sincer nu m-am simtit confortabil.M-am pus pe banca sa astept pe cineva si s-a pus langa mine insistand sa ne cunoastem.Nu vreau sa par nebuna dar e un pic cam ciudat.Cum puteam sa ma plimb cu el pe alee spre exemplu sau sa ii spun unde stau, sa ii dau numarul meu de telefon sa il cunosc in timp pentru ca nu stiu ce fel de om e iar din doua vorbe ce le spunea in urma mea in timp ce plecam nu imi puteam da seama ce fel de om e sau cine e de fapt.
De asta spun oare singurele solutii sunt retelele de socializare sau prieteni prietenilor?
Ce a facut tipul ala deja poate intra usor in categoria celor retardati mintal. Cand o tipa iti da cu praf de mers dupa primul avans, nu mai continua sa o fu"" la icre. E la mintea cocosului.
Da asa e.Se intampla de foarte multe ori asta si par cam disperati sincer de aceia ma gandesc ca exista posibilitatea sa iti faci prieteni printre prieteni prietenilor ca altfel e cam greu sa abordezi lumea pe strada.
Si daca opresti pe cineva pe strada cu intentie buna nu prea esti privit bine si ai sanse mici sa fi bagat in seama.
"Si daca opresti pe cineva pe strada cu intentie buna nu prea esti privit bine si ai sanse mici sa fi bagat in seama." Da, voi femeile fiind mai ciudaTE la capitolul asta . Mereu mi se intampla asta cand vizitez un oras nou si mai intreb unde e una alta. Se uita la mine de parca i-as da in cap. CIudatelor.
Nu e vorba de ciudat dar am patit de multe ori si cu oameni in toata firea ce ma opreau pe strada si banuiam ca ma intreaba cat e ora sau unde este strada x si cand deschideau gura crede-ma spuneau lucuri care ma ingretosau sau speriau ...Cand te frigi cu ciorba sufli si in iaurt.Cu ce suntem de vina ca sunt o gramada de barbati ce nu stiu sa abordeze o femeie?
Nu toti sunt la fel. Si ipocrizia doare mai tare. Cand? Cand alti barbati bag toate femeile in aceeasi oala si va simtiti jignite, desi multe dintre voi fac la fel...
Nu am spus ca toti sunt la fel nu ini "baga vorbe in gura"
Nu. Nu ai zis asa ceva. Dar te comporti ca si cand ai fi sigura de asta.
Nu e adevarat dar crezi ce vrei :p
Ba e adevarat, ori sa arati bine ori sa ai bani.
Le doare-n 14 de sufletelul tau pe ele, vor bani si sa le-o tragi bine. Sentimentele urmeaza dupa.
Doar alea care sunt ipocrite stau cu " oh dar vai, ce caracter frumos are " ca daca dau putin de penis de badboy ( mna, ray asta cu expresiile si cuvintele lui) vezi cum dispar.
Ce comentariu dur omule
Fiecare cu ce a cunsocut si peste ce a dat.
Nu sta nimeni cu un urat fara bani decat daca e si aia urata si mai saraca ca el, eventual si mai proasta.
Sta din nevoie, nu ca vrea
Si cu ce a mai vazut pe la altii, e foarte important sa mai inveti si de la altii.
Oricine cu 2 neuroni stie asta. DIn pacate multi continua sa ramana la doar unul.
Da e bine dar mai bine inveti din experienta proprie ca ce patesc altii nu e neaparat sa ti se intample si tie.
Conteaza poate perima impresie de multe ori, si fizicul persoanei nu zic ca nu dar eu am patit o chestie cu ultima mea relatie in care sunt si acum.Sincer nu mi-a placut de loc de actualul meu iubit fizic si e si falit si nici nu am vrut o relatie cu el dar l-am cunoscut in timp si dupa am inceput sa il vad cu alti ochii cum s-ar zice si sa ne intelegem.
Nu oi fi rupta din soare da nici vreo ciumata sa nu am ocazia sa cunosc o alta persoana dar nu stiu asa s-a intamplat sa trebuiasca sa ii vad caracterul, gandirea, comportamentul si pe urma sa imi placa si fizic...
Daca iti spun eu conceptiile mele de iubire iti stric seara
Oricum, mai sunt si cazuri de genul.
Internetul pare ca aduce fata-n fata mai multi oameni, de unde poti alege ce iti place.
Dar cu toate avantajele internetului, tot realitatea este mai buna, parerea mea.
Sunt multi libidinosi, la fel cum sunt si multe care alearga cu privirea pe multi, doar ca barbatii trec si la fapte, asta e diferenta.
La biblioteca sau la teatru. Nu glumesc, dar in alta ordine de idei, internetul e o modalitate acceptabila de a iti face prieteni. Depinde doar de cei care il folosesc cit de nelalocul lui e (aka "depinde cit de mult minti/incerci sa pari cum nu esti"). Intr-un final, treaba cu "acuzati foarte multi oameni" - nu ar trebui sa te intereseze "gura lumii" sub nici o forma.
"Oare singurele solutii sunt retelele de socializare sau prietenii prietenilor?"
Pentru cei carora le este greu sa intre in vorba cu cineva, da.
Dar cel mai bine -atata pentru cei care cumunica usor cat si pentru cei mai timizi, cea mai buna solutie este atunci cand se cunosc in/din grupuri: fie la scoala, fie in excursii, fie in alte activitati comune (ex: voluntariat).
In mod normal este de datoria parintilor ca sa-i educe pe copii sa fie usor comunicativi. Parintii trebuie sa pregateasca astfel de situatii/cadre pentru copii lor. Dar multi parinti lasa aceasta datorie doar pe spinarea cadrelor didactice: educatori, invatatori, profesori. Dar aceasta educatie apartine mai mult parintilor decat invatatorilor. Multi parinti chiar neglijeaza, si nu-si dau interesul pentru dezvoltarea copiilor lor si in privinta aceasta. Parintii sunt de fapt invatatorii copiilor intr-o astfel de educatie.
Rubricile acestea de pe TPU "Familie si relatii" sau "Conversatii" le-as adauga in materia scolara. Va fi nu doar cea mai apreciata materie, dar si cea mai folositoare. Comunicarea este o arta; este o stiinta care neinvatata, conduce la frustrari. Pentru cafrustrarea apare atunci cand nu stim cum sa ne exprimam, cum sa comunicam.
Unii cred ca sunt usor comunicativi, dar ei nu stapanesc arta aceasta. De exemplu, baiatul mentionat de tine va spune in dreptul lui ca el comunica usor; o fi asa, dar daca ar fi facut asta si cum trebuie, nu ai mai fi fugit de el. Frustrarea apare nu doar la cei mai putini vorbareti, dar si in dreptul acelora unde comunicarea este un dezastru. Ne simtim si noi prost cand cineva vrea sa ne spuna ceva si nu o face cum trebuie; ne simtim iarasi prost (adica frustrati) atunci cand vrem sa spunem noi ceva si nu o facem -iarasi- cum trebuie.
Cuvintele noastre trebuiesc rostite clar si bine intelese; scopul de asemenea trebuie sa fie clar si inteles -si sa nu fie unul rau.
Nu trebuie sa confundam comunicarea cu oratoria, pentru ca sunt lucruri diferite. Oratoria este arta de a vorbi in public. Comunicarea este restransa, si are de-a face si cu persoanele apropiate, familiale (frati, surori, parinti, prieteni, rude), si cu cele in pozitii mai inalte/respectate (vecini, cadrele didactice, persoane cu functii publice, persoane necunoscute, etc).
Eu zic ca la munca sau activități de voluntariat sau la facultate sau diverse cursuri sunt locuri unde poți cunoaște oameni noi. Dacă nu stai în casa cunoști mai mulți oameni și ai șanse sa ți faci prieteni. Si daca îți faci un prieten el poate avea alți prieteni și asa cercul se mărește și cunoști alți oameni. Ieșind, comunicând.
Pe internet e mai usor sa gasesti persoane ce au interese/placeri comune cu ale tale. Eu in generala de exemplu aveam numai ratati in clasa... nici unul nu se apropria catusi de putin de "mine". Insa pe net am gasit de 4 ani niste pireteni cu care planuim sa ne vedem chiar in viitor, si suntem foarte sinceri, etc. (unul are 25 de ani si mi-a luat un joc de 30E, din banii lui, eu i-am zis ca ii dau inapoi banii dar el a zis,"pentru ce-s preceni?".)
Nu e ciudat sa abordezi pe strada,dar e considerat ciudat de prosti.
Si cum sunt multi prosti, o sa te considere multi ciudat/a daca faci asta.
"fara sa parem nebuni,perversi,etc? " sa te rogi la Sfanta Treime sa dai peste un destept, daca dai peste un prost se uita la tine ca boul si crede ca e ceva wow ce i se intampla.
Nu prea mai sunt barbati in ziua de azi, astia prin barbat inteleg sa injuri si sa jignesti femei, sa le bati si nu stiu ce, sunt libidinosi si sufocanti ca nu stiu alta cale, atata pot ei.
Cum ai putea aborda o femeie spre exemplu intr-un parc sau pe strada si ea sa te accepte?
Desi nu e adresata mie intrebare, raspunsul e simplu. Sa arati bine. Si sa nu fii un mitocan. Ted Bundy stia el ce stia
In primul rand prin comunicare, daca vedem o persoana in public ne luam inima in dinti si ii punem o intrebare eu ca de exemplu obisnuiam sa ma imprietenesc pe autobuz, cu toata rusinea incepeam un subiect sau uneori incerca persoana respectiva cu mine, noi oamenii fiind niste fiinte sociale avem de oameni si multa comunicare deci intr-o astfel de situatie trebuie sa lasam frica de o parte si sa incepem pur si simplu cu o intrebare fara sa ne pese de consecinte cat de grav poate fi oare sa vrei sa vorbesti cu cineva? Nu e nimic ciudat din contra, cel mai rusinos lucru ar fi sa ramanem fara pantoloni pe noi in public in rest hai sa ne comportam ca martorii lui Iehova ne bagam in seama fara rusine
Da apropo de autobuz.Da daca vi si imi ceri sa te las langa mine nu am nici o problema, daca incepi discutia cu "ce aglomerat e" sau stiu eu mai ce nu am nici o treaba mai ales daca e o discutie de bun gust sau esti la drum lung dar asta nu inseamna ca legi o prietenie.Una e sa comuncici, socializezi si alta e sa va da-ti numarul de telefon, adresa, sa va da-ti o intalnire.
In primul rând trebuie sa-ti dai seama dacã este interesatã acea persoana de tine, ce se intâmpla din priviri, mai sunt altii care abordeaza tipele si ele se panicheaza deoarece nici nu ii observa.
De acolo conteaza doar ce scoate pe gurã.
Da si asta e ceva.Adica trebuie sa o privesti, sa vezi daca iti da curs flirtului si pe urma probabil sa il/o abortezi...
Mi-a venit in minte totusi ceva. Nu stiu din ce an a devenit "ceva" Facebook in RO dar sunt curios. Inainte de porcaria asta, cum se mai cunoasteau oamenii? Sau pana la Facebook toata lumea nu avea prieteni?
Ba da aveau.De asta zic cand eram eu mai mica ma jucam cu copii din fata blocului si cand am mai crescut stateam cu cei mai mari din spatele blocului . Dupa am schimbat cartierul avand ca prietena o colega de scoala unde am cunoscut alti oameni si mi-am facut prieteni.Nu prea aveam nici telefon da internet.Nu ne trimiteam sms ne bateam la usa sau ne strigam de jos.
Eu zic ca era mai fericitã toatã lumea, ma gândesc ca inainte tipele erau mai fericite sa dea peste un disperat care fluerã le pipãie si le spune cat de frumoase sunt, acum toti labagii le complimenteaza pe internet de se saturã tipele
Pai intrebarea este gresita din start din simplul motiv ca nu exista retele de socializare reale. Asta e un termen pe care il folosim noi in lipsa unui alt termen pentru retelele de palavragit, dar crede-ma ca nu impartasesti valori pe messenger, pentru ca asta presupune socializarea.
Nimeni nu blameaza retelele de socializare pentru ca iti faci prieteni si iti gasesti jumatatea.
,, Cum am putea sa ne facem o relație sau prieteni noi fără rețelele de socializare fără sa para aiurea sau sa dam chix?''
Si apoi te intrebi de ce lumea blameaza retelele de socializare
Trist, doar trist
Ma refeream ca de foarte multe ori daca abordezi un om pe strada se fereste de tine pentru ca i se pare ciudat ca un om strain sa intre in discuti din senin cu el.Am scris aici un comentariu cu ce mi s-a intamplat mie cu un baiat ce vroia sa imi fie prieten probabil sau sa ma cunosca sau cine sti ce bucuri sa aiba la mine ca devenise sufocant.Ma abordat, eu m-a intrebat ce fac am raspuns politicos si am plecat dar venea dupa mine pe drum sa stau ca nu ma manca pana s-a pus langa mine pe banca in timp ce asteptam pe cineva insista sa ii dau numarul meu sa ne cunoastem.Nu mi se pare normal, de aceia zic ori iti faci prieteni din prieteni prietenilor ori ii cunosti undeva unde poti sa discuti in voie iar daca nu iti convin sa nu le raspunzi sau le dai block si gata. Daca iti faci prieteni printre cunostinte e ok, daca flirtezi vizual cu cineva si acea persoana iti permite apropierea din nou este ok.Nu am zis ca retelele de socializare sunt unica solutie sau ca asa e bine sau rau spuneam ca in foarte multe cazuri nu stim sa abordam o situatie si de cat sa dam in penibil mai bine ne documentam.
Ti se pare ciudat pentru ca faci parte dintr-o alta generatie. Acum 15 ani nimanui nu i se parea ciudat, pentru simplul motiv ca siteurile astea nu existau si daca voiai sa agati pe cineva tot ce trebuia sa faci e sa te duci in fata persoanei aleia si sa o cuceresti.
Pentru mine e o imagine absolut jalnica sa vad tinerii cum investesc timp intr-o imagine virtuala, intr-un cont de Facebook. In excursie stau cu telefonul in mana sa isi faca selfieuri sa vada lumea ce,, bine'' se distreaza. Le place de cineva, pac scot telefonul, ii dau like la poze, ii dau reactii, inimioare. Vor sa vorbeasca cu persoana de care le place, pac, au scos telefonul. Ce dracu e asta? E chiar dezolant.
,, Cum credeți voi ca putem aborda o persoana în parc, în bar, pe strada, la scoală, la munca fără sa părem nebuni, perverși etc?''
Tu pleci de la o premisa gresita. Un barbat adevarat niciodata nu o sa te considere nebuna sau perversa daca il bagi in seama, daca ii ceri numarul etc. Chestia asta exista doar in mintile oamenilor, dar nu in realitate.
Doar pentru ca tu ai intalnit un om care insista in prostie asta nu inseamna ca toti oamenii care abordeaza fata in fata sunt automat perversi.
Nu exista o metoda de abordare. Te duci si ii spui ce crezi si ce vrei. Nu exista scoli si cursuri de abordat oamenii.
Inainte de Facebook functiona o asemenea abordare, dar acum este vazutã foarte sec si te trezesti cu ignor daca esti baiat sau fatã usoarã in cazul vostru Ai dreptate daca nu este de la prieteni la prieteni, sau in locuri specifice pentru a cunoaste persoane noi.
Deoarece acum cu Facebook toate primiti cate putinã dopaminã in creier când va oferã atentie zeci, sute de tipi online, cu aceleasi replcici care la un moment dat devin sufocante.
Conversatia. Cu o persoana de care iti place si sa fie si agreabila acea persoana (barbat). O femeie poate aborda usor un barbat prin simplul fapt ca este in jurul lui. Asa consider eu. Daca unei femei ii place de un barbat, il poate face sa se indragosteasca de ea foarte simplu, dar sa nu faca ea primul pas. Sa-ti faci prieteni nu-i greu deloc, de orice sex ar fi.
Pai nu poti aborda pe nimeni in parc pentru ca suntem anxiosi social. Lucrurile pe care eu ti le spun acum in scris, nu ti-as putea spune face-to-face pentru ca voi deveni crispat pentru ca nu te cunosc, voi fi tacut si ma voi limita la cateva cuvinte, si alea abia rostite. Se afla multi in aceeasi situatie, tocmai de aceea si exista aceasta intrebare, pentru ca nu ne mai putem face prietenii decat online, dar tot singuri suntem daca ne activam putin ratiunea si oglinda adevarului. Un prieten virtual poate fi alaturi de mine poate chiar la orice ora, dar nu voi putea iesi la o bere cu el sa ne povestim tristetile si bucuriile, ci ne vom limita la un " ".
Cea mai ok idee e sa vorbim cu prietenii sau cunostintele pe care le avem deja si sa isi adune ei ce prieteni mai au, adun si eu si mergem la un film sau un gratar, asa ne mai cunoastem fara sa fim TOTAL necunoscuti. Dar asta se intampla rar. Pe net ne cunoastem chiar concetatenii si ne facem relatii si prietenii.
Referitor la asta, chiar Albert Ellis a avut aceeasi problema, anxietatea sociala pe care a tratat-o chiar in acest fel, abordand diverse persoane intr-un parc. Da, pare ciudat, a fost de multe ori respins sau femeile chiar fugeau cand le aborda, dar nu cu toate a fost la fel. In felul acesta si-a invins propria anxietate si teama, cea de a aborda femeile. Nu multi avem curajul de a face asta. E o metoda de a invinge crisparea, dar nu multi din noi suntem dispusi poate chiar sa ne facem o "reputatie", desi abordarea nu are vreun substrat pervers, ci e doar un exercitiu.
Conversația,de la un simplu Bună, mă pot așeza aici? începe intreaga oportunitate. Succes dacă alegi totuși o cale naturală și normală ca să te împlinești pe plan emoțional. Tehnologia ne poate înșela de multe ori.
E o mare problema pe langa asta majoritatea sunt si analfabeti, sunt captati de ecrane, devin atisociabili putin cate putin.
Nu este nimic rau in abordarea pe strada, bar, club, daca o faci cu bun gust, putin intelect si umor, ca sa nu sperii fata si sa te creada un libidinos pervers
Toata chestia e sa existe un pic de atractie, interes si curiozitate si din partea ei, altfel indiferent ce ar spune baiatul ea tot jet ca dau tel la 112, va spune
Iar tu Natalia esti mereu "agatata" pentru ca esti frumoasa, mandreste-te cu asta.
Spunea cineva pe aici ca trebuie oarecum sa ai un flirt din priviri pe care cealalta persoana sa ti-l accepte ca sa poti sa actionezi.Si asta e o varianta.Multumesc
Da, ai dreptate. Însă acum normal ca e cam ciudat ca atunci cand vezi o persoană frumoasa pe strada sa te bagi in vorba cu ea. Poti însă sa ti faci prieteni prin prietenii prietenilor, gen pentru exemplul tau, daca iesi cu un prieten ii vei cunoaște prietenul cu care vine el, deci poate veti ajunge sa vorbiti. Tu ca fata nu te ai speria putin daca un străin ar veni la tine pe strada si ti ar spune sa iesi cu el?
Asta si spun.Doar asa poti daca ai prieteni mai vechi si aia te baga cu alti prieteni si tot asa caci altfel nu ai cum ca e putin ciudat.
Da asta ii scriam lui Ray mai devreme.