Chiar îmi aduci aminte de multe aspecte din "Ion", romanul lui Rebreanu. Da, pentru Ion, bogăția însemna, de exemplu, pământul "care îi era mai drag ca ochii din cap". Pe vremea aceea, pentru pământuri și animale făceai orice, te tăvăleai și "sărutai pământul". Era un obicei mersul la horă "hora duminicală", era considerată o sărbătoare în care toată "țărănimea" participa într-un fel sau altul. Așa cum se precizează și-n romanul "Ion", personaj eponim, oamenii mai înstăriți (primarul, deținătorii de pământuri și fetele, învățătorii și preoții) participau la horă, iar "țăranii" de rând urmăreau de pe prispă hora. Era o viață simplă, bazată pe datini și principii "reguli nescrise", o viață în care nu exista deficitul social datorat "gadgeturilor". Treptat, a avut loc o evoluție la nivel de societate, de principii, omul s-a schimbat drastic și nu neapărat în bine, și-a schimbat modul de gândire. Sunt de acord că, astăzi, există în proporție de 60-70%, în populația României, numai "jmecherie", "cocalarism", indolență, infidelitate (pentru "tinerii" din întrebarea ta care suferă un deficit de argumente când se ivește o situație pe care ar putea-o controla dacă își pun mintea la contribuție. Dacă știi să-ți alegi cuvintele poți schimba omul). Despre viitor, evoluția tehnologiei este invers proporțională cu normalitatea. O să ne rătăcim și mai mult în telefon și o să uităm de noi și de ceilalți, vom adopta un stil de viață sedentar (pentru că eu sunt 100% convins că în epoca lui "Ion" nu exista să nu pui "osul" la treabă, oamenii din perioada aceea erau mult mai formați din punct de vedere fizic, pentru că munca câmpului poate fi considerată un antrenament destul de riguros), o să ne pierdem și respectul pentru ceilalți. Cu șmecheria de la colțul străzii n-am fost împăcat. Nu-mi place să văd astfel de oameni deteriorați pe interior. Un simplu amănunt poate spune totul despre o persoană dacă nu v-ați dat seama. E suficient să vezi doza de bere (care putea fi reciclată) aruncată la mijlocul străzii, la doi pași de "generația de aur" a României.
Lumea asta numai tine 100 de ani nu are cum toate resursele pamintului se vor termina curînd pamintul numai poate produce ne asteaptă foametea deci ceea ce compari tu erau vremuri bune acum toti suntem bolnavi si nu stim daca mai apucăm ziua de maine si tu te gîndesti cum va fi peste 100 de ani? Vine valul 4 si gata se termină tot.
Da, erau vremuri bune într-adevăr. Acum se pare că inteligența artificială începe să depășească pe cea umană. Și ce rost au toate astea dacă resursele pământului se vor termina? Ce rost are să colonizezi planete, dacă sfârșitul se apropie? Ce rost are să ai atâția bani, cum are Jeff Bezos sau Elon Musk, când toate vor arde în focul veșnic? Evident, aceste mari întrebări ar fi trebuit să și le pună toți cei mai bogați oameni din lume, și vor ajunge la o contradicție că toate acestea nu însemnă nimic.
În curând lumea se va sfârși. Cei ce-și bat capul cu viața pe pământ, își vor merita răsplata în iad.
Tehnologia evolueaza, iar omul involueaza.
Peste 100 ani, omul va semana cu stramosul din Nandertheil, dar in loc de pietre va folosi super-comunicatoarele (urmasii tehnologici a telefoanelor destepte actuale), care vor gandi in locul lor.
Lumea peste 100 de ani, va fi o lume cu jumătate din populația actuală, datorită faptului că va exista un război mondial, posibil atipic, adică silențios, fără armate fizice. Război biologic, chimic, virusologic, informațional.
Plus, deși nimeni nu prea vorbește, continentul Africa va deveni un continent deșertic în interiorul său, vor fi conflicte pe resurse. Asia e un butoi cu pulbere. America de Sud, are destui dictatori. Resursele lumii, am înțeles că astăzi s-au încheiat, după calculele unora, pe anul acesta. În Pacific s-au găsit pești morți datorită faptului că este foarte cald.
Omenirea peste 100 de ani va fi total diferită de cea de acum!
Va fi din ce in ce mai bine. Cu cat tehnologia va fi mai avansata omul va avea o viata mai buna, mai usoara, mai lunga si mai sigura. In trecut nestiinta avea ca rezultat o viata mai grea, mai scurta, mai primitiva, bolile erau netratabile si viata omului era mai apropiata de cea a fiintelor inferioare.
Pe scurt, dacă omenirea continuă în ritmul acesta, nu cred că mai apucă 100 de ani, fiindcă deși avem inteligență, ne lipsește înțelepciunea.
Dacă ne lipsește înțelepciunea, nu avem cum să fim inteligenți. Și aici mă refer la inteligență omenească, nu cea artificială. Într-adevăr, deja inteligența artificială o depășește pe cea umană, iar cu timpul oamenii vor ajunge din ce în ce mai proști.
Vom continua stilul de de viata actual pana un eveniment major va impune schimbare, Este o lege nescrisa: Schimbarile radicale apar numai dupa evenimente radicale. Precum cele 2 razboaie mondiale din secolul trecut poate secolul asta schimbarile climatologice ne vor forta schimbarea modului de viata.
Cat despre obiceiurile descrise de Feri. nu mai suntem in evul mediu, vremurile ne impun schimbare
Avem inteligență, fiindcă nu oricine este capabil să aducă ceva nou și de folos omenirii în ceea ce privește tehnologia și ușurința în muncă, însă mai ales acum prin ce trecem pe plan mondial, nu gestionăm cu înțelepciune, ci ne autodistrugem.
Înainte lumea era mult mai bună, fericită, respectuasă, dansa hora, etc.
Acum lumea enumeră clișeu după clișeu, romantizând un trecut despre care nu au habar pentru că nu l-au trăi și nici nu au citit despre el, toate astea în timp ce folosesc tehnologia de care se plâng atât.
Cum văd lumea peste 100 de ani
Sincer fără umanitate numai răutate și doar cei boagati vor supraviețui mai multă învidie mai multă răutate mai multă lăcomie...
A avansat tehnologia si in loc sa progresam in sensul bun am progresat spre rău.
Se tot vorbeste despre autodistrugerea omenirii in ultimele 3 decenii, asta se doreste(nu noi oamenii de rand, ci "marii intelectuali ai lumii ce ne conduc").
Eu vad un viitor sumbru in care minciuna, saracia, lacomia si altele mișună pe tot mapamondul(din ce in ce mai mult, cu cat trec anii cu atat mai clar este acest lucru).
Toata lumea zice "ce bine era inainte cand..." de aici poti sa tragi singur/a concluzia de cum era inainte, cum e acum si cum va fi in viitor.
Noi nu stim cum va fi in viitor, dar daca este sa ne luam dupa ce s-a intamplat in ultimii ani, viitorul este clar sumbru. Orice este posibil totusi.
Cu siguranță daca omenirea o va duce si mai rau de atat in viitor, se va întâmpla ceva (o explozie - sa zicem ca exemplu) care sa ne marcheze viata si sa ne schimbam (sa speram in bine).
Tot ce ne ramane noua de facut este sa ascultam de mici de parintii nostri, bunicii noștri deoarece ei au trecut prin viata mai mult ca noi si au mai multa experiență (nu ne vor răul, de aceea ne si dau sfaturi, ca sa avem o viață cat mai simpla si cat mai frumoasa cu cat mai putine necazuri).
As mai spune multe lucruri, dar sunt sigur ca voi fi criticat de mulți de pe aici deranjandu-i cu mesajul meu(desi nu prea imi pasa asta, dar mai bine sa nu se supere respectivii ), asa ca voi termina aici.
Înainte, oamenii erau mai credincioși, azi sunt copleșiți de minciunile lui satana și ale bărbosului de Darwin. De lacomie, sunt controloti de Illuminati iar iubirea necondiționată fata de aproape a dispărut.
„Înainte, oamenii erau mai credincioși, azi sunt copleșiți de minciunile lui satana și ale bărbosului de Darwin" -- Da, corect! Acum lumea crede în teoria evoluției, cică nu Dumnezeu l-a creat pe om, ci a evoluat din maimuțele antropoide care au 2n=48 de cromozomi, în timp ce omul are 2n=46 de cromozomi în cariotipul uman. Deci nu putem vorbi despre aceleași specii, întrucât nu există specii care să aibă același număr de cromozomi, dar nu știu de unde Darwin a scos-o și pe asta. Cică să vezi cum evoluează lumea durează miliarde de ani. A trăit Darwin 5 miliarde de ani să pună bazele evoluției? Nu, totul e doar o născocire a minții omenești. Și, da! Acum oamenii cred în Satana, nu în Dumnezeu și asta e foarte trist. Când Dumnezeu îți vrea binele și tu vrei răul e fix opusul.
Evoluționiștii nici măcar apariția vieții pe Pământ nu o pot explica. Cum a putut ceva neviu să devină viu, având în vedere că celulele vii sunt de mii de ori mai complexe decât cele nevii. John Rennie, un ilustru absolvent al Universității Yale a spus că: "Ființele vii au trăsături fantastic de complicate - la nivel anatomic, celular și molecular - care nu ar putea funcționa dacă ar fi mai puțin complexe sau mai sofisticate. Singura concluzie prudentă este că acestea sunt produsele designului inteligent, nu ale evoluției."