| BizSinir a întrebat:

Incep sa cred ca-mi corup prietenii. sadRecent mi-am auzit una dintre prietene cu care imi petrec mult timp folosind una dintre replicele mele mai urate.Deci, pot spune ca era o sfanta.Nu vorbea urat, nu injura iar cand am auzit nu-mi venea sa cred.Mai nou o alta prietena de cand a aflat ca am fumat mi-a cerut sa o invat. Ce pana mea se intampla?! In ultima vreme a inceput sa nu-mi mai pese de parerea celorlalti si am inceput sa fiu eu insami dar vad ca ceilalti incep sa faca ca mine si nu in sensul bun ci incep sa faca lucruri de care nu sunt mandra ca le-am facut. Daca inainte taceam chiar daca nu-mi convenea ceva, pai acum spun verde-n fata lucrurilor pe nume.Nu mai incercam sa ascund acea latura a mea nebuna si am inceput sa ma comport asa cum vreau si asa cum o reflecta si personalitatea mea.Acum cea mai mare intrebare pe care mi-o pun este: Sa o invat pe prietena mea sa fumeze? Ma gandesc la toate posibilitatilebig grinaca fumeaza in continuare si duce acest viciu la alt nivel, daca se va schimba si amd. confused
Pareri?

6 răspunsuri:
| Zartbitter a răspuns:

Salut JustCrazy;

Povestea ta nu e unică. Majoritatea am trecut prin situații similare la un moment dat.

Probabil pentru că ai început să ai mai multă încredere în tine și să te simți în largul tău cu personalitatea ta și ceea ce simți și gândești, cei din jur te văd ca o persoană influentă. Nu e vorba de corupție, e vorba de influență :-)

E bine că ți se întâmplă asta și eu sunt plăcut surprins că ai pus întrebarea pe care ai pus-o, pentru că îmi arată că te gândești dincolo de asta. Te gândești la prietenii tăi și la binele lor și nu vrei să le faci rău.

Sfatul meu este să nu te temi de influența pe care o ai, dar să îți aduci aminte că poți să o folosești pentru binele celor din jurul tău.

Eu îți pot spune că dintre problemele ce pot fi evitate, fumatul este cel mai mare cauzator de morți în rândul oamenilor. Așa cum, acum câteva sute de ani, era spălatul mâinilor și igiena, în general. Astăzi, ne confruntăm cu fumatul. Oamenii nu vor să accepte că țigara îi omoară, pentru că ei nu văd asta cu ochii lor, la fiecare țigară, așa cum nu vedem nici microbii de pe mâinile noastre pe care îi băgăm în gură sau în ochi :-)

Deci... gândește-te puțin la asta și gândește-te: dacă ții la prietenii tăi și nu vrei să fii o influență negativă pentru ei, vorbește-le despre asta. Citește tu mai multe despre efectele dăunătoare ale țigării, despre mafia producătorilor de țigări care în ciuda avertismentelor medicilor din întreaga lume continuă să producă și să vândă acest drog și gândește-te dacă te poți schimba tu, câte puțin, în așa fel încât să devii acea influență pozitivă care îți dorești să fii.

Prietenii tăi îți sunt alături pentru că au încredere în tine. Oferă-le aceeași încredere și ajutați-vă împreună să descoperiți adevărul și să depășiți problemele.

| BizSinir explică (pentru Zartbitter):

Ho, Ticule! 1.Nu ti-am cerut un roman
2.Nu am sa ma schimb EVER
3. E vina lor pentru ca sunt prea influentabili
4.E vorba doar de doua persoane nu de toti prietenii
5.Nu am nici un fel de influenta.Ele sunt persoane lipsite de o gandire proprie si atat
6. Te-am intrebat daca sa o invat sau nu.
CONCLUZIE:Raspunsul tau e total pe langabatting eyelashes

| Zartbitter a răspuns (pentru BizSinir):

Îți propun un joc: salvează întrebarea ta, mesajul meu și răspunsul tău într-un email pe care ți-l trimiți pe adresa ta preferată.

Apoi, imaginează-ți că peste 5 ani, dacă încă vei mai folosi adresa aia (mă gândesc că da, pentru că nu ai să te schimbi „ever"), ai să recitești conversația asta. Și ai să-ți aduci aminte cum ai învățat o prietenă să fumeze. Care ar fi reacția ta?

Orice om are gândire proprie. Diferența constă în cantitatea și calitatea informației pe care își bazează gândurile. Dacă vrei să împărtășești, împărtășește informația de calitate.

Iar dacă ești una dintre persoanele care are ceea ce tu numești „gândire proprie", firesc ar fi să cunoști singură răspunsul la întrebarea pusă de tine.

| FABULOSUL6000 a răspuns:

Daca nu o inveti tu, tot va invata! O sa vrea din curiozitate si o sa aleaga singura drumul. Arata-i si ea decide pe mai departe.

| fetitafrumoasa a răspuns:

Cati ani ai si cati ani are prietena ta.