| RAY a întrebat:

Inteleg ca omul este o fiinta emotionala dar asta inseamna sa iert persoanele care mi-au gresit? Ce relatie sa am cu ele?

9 răspunsuri:
| usAlexGTX a răspuns:

Cel mai bine este sa iti ierti toti dusmanii/oamenii care ti-au gresit. Te vei simti impacat si mult mai bine. La randul lor o sa iti intoarca fapta. Trebuie sa ai o relatie de indiferenta/nepasare in care sa le arati ca gandesti mai mult decat ei.

| cristian232323 a răspuns:

Pai eu din propria mea experienta.
M-am certat cu un prieten de multe ori mereu l-am iertat dar
el tot la fel a ramas adica nu s-a schimbat nimic la el
nu si-a dat seama ca a gresit. Eu zic ca la toate persoanele sa le mai dai o sansa dar daca nici atunci nu sunt oameni de treaba.
Pur si simplu nu i m-ai bagi in seama

| Mosotti a răspuns:

Daca ierti, vor repeta ce au facut la prima ocazie ca asa le e felul, omu nu se schimba, eviti relatiile cu ei si iti faci relatii cu oameni care se comporta okey.

| Anonim5001 a răspuns:

Mosotti zicea mai demult ca se accepta formele usoare de inselat, acum cica nu si nu. laughing
Emotional sau nu trebuie sa rationezi greseala.
Uneori nu e vorba doar de continut, ci si de context sau imprejurare.
Se intampla ca oamenii sa greseasca cu intentie si buna stiinta. Iar aici n-ai cum sa dai prea multe sanse, intrucat o noua sansa inseamna permisiune sa fii exploatat din nou pe viitor.
Exista insa si cazuri in care oamenii gresesc fara intentie. Adica nu au gresit cu scopul de a te rani.

Asta e deosebirea. Trebuie sa constientizezi natura greselii. Unele greseli pot fi iertate, altele le ierti degeaba doar ca sa-ti faci rau tot tie.
Cum era aia? Te pacalesc o data, rusine mie, te pacalesc a doua oara, rusine tie.

| Andrei200202 a răspuns:

O șansă mai poti da unei persoane, dar dacă si-o risipește si pe aia e cazul să inchei orice legătură cu ea. Depinde acum si cu ce ti-au greșit, dacă cu intenție sau nu, cu ce scop.

| gemeni6226 a răspuns:

Depinde daca greselile sunt iertabile sau nu si de cate ori s-au facut acele greseli.Eu am eliminat acei oameni din viata mea care nu au inteles din prima ca eu anumite greseli nu mai iert si a doua oara.Am avertizat nu s-au conformat si pana acolo a fost.Dar nu se refera la membrii familiei gen mama, tata copil.Acolo trebuie sa ierti la infinit.

| doctorandus a răspuns:

Vezi https://www.youtube.com/watch?v=13D8dHb6K88

Eu nu sunt crestin, dar p-asta cu iertarea a zis-o bine.

| Alexandrionelu a răspuns:

Cel mai bine este sa ierți, atunci când se poate, dar sa nu uiți niciodată.

| Dandinelle a răspuns:

Nu chiar, ca daca incerci sa ierti direct tot ramai cu dubiul ala (daca o sa se intample iar.). Trebuie sa te ierti pe tine ca te-ai lasat ranit asa. Ca in primul rand tu ai fost cel tradat/ranit, nu persoana care a ranit. Dar in acelasi timp tu te-ai lasat si mai mult ranit gandindu-te la nejustitia intamplata (diferenta intre durere si suferinta, cum te lasi in durere si accepti suferinta, o iei in brate si-ti justifici sentimentele ).
Treci peste, te ierti, atunci poti sa zici "te iert" cu gura mare, si-ti dai seama ca nici nu conteaza si nici nu te intereseaza sa ai oameni de genul in viata, sau iti dai seama ca era doar o faza de perceptie si puteti sa comunicati problemele fata-n fata.

Întrebări similare