Cel mai bine este sa iti ierti toti dusmanii/oamenii care ti-au gresit. Te vei simti impacat si mult mai bine. La randul lor o sa iti intoarca fapta. Trebuie sa ai o relatie de indiferenta/nepasare in care sa le arati ca gandesti mai mult decat ei.
Pai eu din propria mea experienta.
M-am certat cu un prieten de multe ori mereu l-am iertat dar
el tot la fel a ramas adica nu s-a schimbat nimic la el
nu si-a dat seama ca a gresit. Eu zic ca la toate persoanele sa le mai dai o sansa dar daca nici atunci nu sunt oameni de treaba.
Pur si simplu nu i m-ai bagi in seama
Daca ierti, vor repeta ce au facut la prima ocazie ca asa le e felul, omu nu se schimba, eviti relatiile cu ei si iti faci relatii cu oameni care se comporta okey.
Mosotti zicea mai demult ca se accepta formele usoare de inselat, acum cica nu si nu.
Emotional sau nu trebuie sa rationezi greseala.
Uneori nu e vorba doar de continut, ci si de context sau imprejurare.
Se intampla ca oamenii sa greseasca cu intentie si buna stiinta. Iar aici n-ai cum sa dai prea multe sanse, intrucat o noua sansa inseamna permisiune sa fii exploatat din nou pe viitor.
Exista insa si cazuri in care oamenii gresesc fara intentie. Adica nu au gresit cu scopul de a te rani.
Asta e deosebirea. Trebuie sa constientizezi natura greselii. Unele greseli pot fi iertate, altele le ierti degeaba doar ca sa-ti faci rau tot tie.
Cum era aia? Te pacalesc o data, rusine mie, te pacalesc a doua oara, rusine tie.
O șansă mai poti da unei persoane, dar dacă si-o risipește si pe aia e cazul să inchei orice legătură cu ea. Depinde acum si cu ce ti-au greșit, dacă cu intenție sau nu, cu ce scop.
Depinde daca greselile sunt iertabile sau nu si de cate ori s-au facut acele greseli.Eu am eliminat acei oameni din viata mea care nu au inteles din prima ca eu anumite greseli nu mai iert si a doua oara.Am avertizat nu s-au conformat si pana acolo a fost.Dar nu se refera la membrii familiei gen mama, tata copil.Acolo trebuie sa ierti la infinit.
Vezi https://www.youtube.com/watch?v=13D8dHb6K88
Eu nu sunt crestin, dar p-asta cu iertarea a zis-o bine.
Cel mai bine este sa ierți, atunci când se poate, dar sa nu uiți niciodată.
Nu chiar, ca daca incerci sa ierti direct tot ramai cu dubiul ala (daca o sa se intample iar.). Trebuie sa te ierti pe tine ca te-ai lasat ranit asa. Ca in primul rand tu ai fost cel tradat/ranit, nu persoana care a ranit. Dar in acelasi timp tu te-ai lasat si mai mult ranit gandindu-te la nejustitia intamplata (diferenta intre durere si suferinta, cum te lasi in durere si accepti suferinta, o iei in brate si-ti justifici sentimentele ).
Treci peste, te ierti, atunci poti sa zici "te iert" cu gura mare, si-ti dai seama ca nici nu conteaza si nici nu te intereseaza sa ai oameni de genul in viata, sau iti dai seama ca era doar o faza de perceptie si puteti sa comunicati problemele fata-n fata.
anonim_4396 întreabă: