| AndreiBeraru a întrebat:

INTERNARE NEVOLUNTARA PERSOANA CARE SUFERA DE SCHIZOFRENIE CARE REFUZA ORICE TIP DE TRATAMENT SI CONSUMA ALCOOL

Hey, am nevoie de puțin ajutor din partea voastră. Fratele meu de 37 de ani bolnav de schizofrenie obișnuiește să consume alcool în anumite perioade ale anului menționez ca acesta refuza orice tip de tratament medicamentos in momentul când acesta consuma alcool devine agresiv verbal si amenința diferiți membrii ai familiei de asemenea acesta este foarte agitat in zilele când acesta are anumite crize si caută să consume alcool in disperare.In 2020 acesta iarăși a avut o perioada de criza in care a consumat alcool iar in acel moment a ajuns sa consume până si spirt iar după ce a rămas fără bani a smuls plasa unei bătrânici de pe strada si a furat 50 de lei....acesta fiind închis pentru tâlhărie, la insistențele mamei mele aceasta a dorit sa il scoatem din inchisoare si sa fie arestat la domiciliu pe baza problemei lui psihice, toate au decurs așa cum trebuie acesta și-a continuat sentința de 2 ani la domiciliu pana in 2022 după care acesta iarăși a început sa consume alcool acesta a revenit la același comportament de agitație violenta si scandal inventând diferite motive fara sens.Țin sa menționez ca acesta in 2016 a avut iarăși probleme cu legea acesta a furat 3 saci de 10kg de făină cu un complice din nou l-am scos din belea plătind 4000 de lei pentru ca patronul sa nu depună plângere la politie...Acum am ajuns la capatul răbdării si al înțelegerii după ce l-am scos din atâtea belele continua sa facă aceleași fapte si doresc sa il internez nevoluntar urmează sa merg la doamna doctor de familie sa vedem care sunt procedurile, aceasta ma înștiințat de aceasta modalitate de asemena avocatul care a reușit sa il pună pe arest la domiciliu mi-a spus de asemena ca daca acesta va începe sa consume iarăși alcool sa il contactez pentru a face toate demersurile pentru interinare.Ce credeți se poate realiza această procedura? Avand in vedere refuzul tratamentului, antecedentele penale si comportamentul sau agresiv.

1 răspuns:
| 1onur a răspuns:

Trebuie să luați măsuri pentru binele lui, Doamne Dumnezeule ferește! Poate lua viața oamenilor nevinovați pe străzi!

Trebuie neapărat internat înspre bine lui, acolo medici îl vor tratat și vor avea grijă, să urmeze tratamentul regulamentar! Altfel boala lui se va agrava mult mai rău de atâta!

Eu consider că el, trebuie internat de urgență! înspre binele lui!