Eu nu sunt de pe vremea lui Ceaușescu,dar de-a lungul timpului am ascultat povesti și m-am documentat în mare parte despre ce a fost.
Exista și parti bune, si parti proaste.
Treaba e ca pe vremea aia puteai sa faci școală fără sa trebuiască sa investești mult, sau sa îți plătești facultatea.Iar dacă te lăsai de socala aveai loc de munca asigurat, nu rămâneai fără venit, în depresie etc.
Nu rămâneai fără casa.Ti se oferea de către stat și nu duceai grija asta ceia ce era foarte important având în vedere ca azi nu îți permiti nici o chirie.
Mulți dintre noi eram egali.Mai erau și ștabi din astea cu figuri dar în general erau cartiere întregi de oameni de aceias speță ce au și azi amintiri frumoase împreună.
Se investea mai mult în tara,nu mai aveam datorii externe,făceam și la noi mașini,scule etc.
Treaba e ca pentru a scăpa de datorii și a putea investii în tot ce sa construit,existau restricții,lipsuri etc. Exact ca și când faci economii.
Plus ca primarii,politia,securitatea furau mult și mereu încercau sa para smecheri în fata lui Ceaușescu.
Dacă Ceaușescu spunea sa ți porci,jumătate pentru propriul consum, si jumătate sa îl dai, iar tu aveai doar un porc, astea sa nu se facă de rahat sau sa bage și ei la buzunar scriau ca ai doi și ție îți lua porcu și te lăsau framand. Ceausescu nu știe de multe din treburile astea.
Și multe alte dedesubturi pe care mulți nu le știu.
Aveți măcar idee ca, cu bani de pe un TV sau un frigider de după revoluție pe vremea lui Ceaușescu îți luai mașina și multe altele?
Parintii tai spun foarte bine! Batranii care spun asta erau sefi sau ceva de genul, ei toti au dus-o de 2 ori mai bine decat restul populatiei dar nici ei nu aveau o viata stralucita pentru ca atunci cand se oprea curentul sau apa calda si se facea asta zi de zi atunci nici ei nu erau exclusi din astea... mai sunt de zis dar e bine sa stii ca atunci altii traiau nu numai in lipsuri ci si intr-o frica oarecare, nu puteai vorbi orice si oriunde ca acum, ca bataia, amenzile sau chiar puscaria te manca pentru o nimic toata!