| Morrígu a întrebat:

Întrebare pentru cei care au susținut examenul de bacalaureat și nu numai:

Când v-ați apucat și cum v-ați gestionat timpul de învățat pentru fiecare materie?

Nu m-aș supăra dacă ați împărtăși experiența d-voastră de învățare cu mine, adică câteva metode practice de parcurgere lejeră a întregii materii la fiecare obiect.
Eu am: matematică, română și psihologie.

Mersi.

3 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Din a 9-a am tot fost atent pe la materiile la care am dat Bac-ul, ma pasionau la culme, ce-i drept si eram atent la ceea ce ni se preda.
In a 12-a faceam teste de Bac din culegeri ( sunt cumplite exercitiile alea, trebuie sa ai rabdare cu ele)
Eu unul nu am ingrasat porcul de Craciun si nu am invatat in ultimele zile, am fost pregatit pe parcursul anilor si mi-a prins bine. Asta nu e metoda sa iei 10,, dar de luat il iei cu nota destul de buna!

| T0T a răspuns:

Cel mai bine e să înțelegi ceea ce înveți. Dacă înțelegi îți va fi mult mai ușor.

| ălkjmhgf a răspuns:

La matematică am ales să fac pregătire, ceea ce îți sugerez și ție în caz că nu o stăpânești așa bine, și în plus multe variante de bac. Majoritatea subiectelor de acolo le vei regăsi și în examen. Dacă lucrezi cât mai multe o să te obișnuiești și o să înțelegi modul lor de rezolvare.
În ceea ce privește româna, pentru primul subiect am lucrat câteva variante și am văzut modul de rezolvare al tuturor cerințelor, sunt cărți în care ți se explică exact cum trebuie să abordezi fiecare punct în parte. La partea a doua nu mi-am făcut griji, e strict opinia ta, nu cred că ar fi ceva greu în a o exprima în scris, dar poți citi mai mult pentru a-ți înbunătăți vocabularul. Iar la partea a treia, nu am citit cărțile pentru că mi se părea o pierdere de timp. Am ales câte ceva din fiecare: un roman interbelic, unul postbelic, o poezie simbolistă, o nuvelă și așa mai departe. La ce ținea de proză am făcut câte o mică schemă la fiecare: apartenență, titlu, motive, tip-spațiu, în esență lucruri generale, doar asta am învățat, iar comentariile doar le-am citit ca să știu ce se întâmplă, le citeam când aveam timp, așa a putut să înțeleg acțiunea din fiecare și cititindu-le des, le-am reținut. Doar în ceea ce privește poeziile am ales să învăț mai mult pe de rost, pentru că unele sunt destul de greu de descifrat și se vrea strict opinia pe care o regăsești și în comentarii, nu ceea ce crezi tu că ar vrea să transmită printr-o anumită metaforă sau personificare.
La psihologie trebuie doar să înveți zilnic ca să nu se adune prea mult la sfârșit și să înțelegi tot ce ține de ea.
Multă baftă la examen happy