| berges234 a întrebat:

Întrebare pentru cine a lucrat în Germania, anmeldung ul se poate face doar după ce ai 3 luni în Germania? Intreb pentru ca firma la care am fost mi-a făcut card de sănătate la DAK, și din ce știu nu poți fără anmeldung, problema mea este ca eu nu am fost chemat nicăieri sa semnez acel anmeldung. Am avut doar 3 săptămâni în Germania

4 răspunsuri:
| Gabriela123554 a răspuns:

AOK este asigurarea de sănătate, iar cardul se emite automat dacă aveți contract de munca. Pentru că angajatorul e obligat să vă plătească dările la stat. Anmeldung se face oricând, chiar din prima zi de ședere în Germania, daca aveți cazare privată. Practic cineva trebuie să vă ia in spatiu și trebuie să mergeți la primărie pentru asta. Dar dacă ați avut cazare de la firma nu cred că a fost cazul sa vă ia cineva in spatiu.

| pufulescu a răspuns:

Anmeldung la casa de asigurari de sanatate se poate face din prima zi in care lucrezi in Germania si este chiar recomandat fiindca altcumva firma angajatoare plateste "la rupere" orice problema de sanatate a ta.
Anmeldung la o adresa, asta e mai complicat de raspuns, poate ti-au facut pe adresa firmei, poate pe cea din Romania, scuze dar nu mai stiu cum e azi fiindca sunt in Germania de 10 ani. Poate ai semnat ceva si nu mai stii ce!?

| berges234 explică (pentru pufulescu):

Am rezolvat, mi s-a pus pe adresa din Romania, si cand am plecat dupa ce am inchis contractul agentia mi-a dezactivat automat cardul de sanatate

| berges234 explică (pentru Gabriela123554):

Da stat in cazarea firmei impreuna cu 5 oameni in aceeasi casa