Legea atractiei nu o stie mai multa lume decat mine asa ca sant mai smart decat altii numai ca alti useri din TPU o cunosc asa ca si ei imi sant alaturi in cazul asta.
Si, cam cat de inteligent esti tu? Sau CREZI tu ca esti?
Asta, asa, ca sa am si eu un reper, ceva.
Sincer sa fiu nici nu stau toata ziua sa ma gandesc la asta dar stiu informatii pentru care as fi platit de unele persoane sa le dezvalui.
Este omniscient.
Sincer, sunt convins ca am mult mai multe cunostinte de cultura generala si, mai ales, de istorie, fata de toti prietenii mei. Pe langa asta, scriu destul de academic atunci cand lucrez la ceva serios, nu obisnuiesc sa fac greseli de ortografie si de exprimare si am un vocabular destul de bogat. Pe langa toate astea, sunt si mai bun la tenis decat ei . Totusi, nu m-am laudat niciodata si nu m-am considerat superior pentru ca, dupa parerea mea, este un lucru josnic. Tin aceste lucruri pentru mine, am o parere ok despre mine, insa nu impartasesc si cu ceilalti. Le-am mentionat aici pentru ca mi s-a parut o intrebare foarte interesanta. Tin minte si ca imi placea mult de o fata care avea un job care nu necesita prea multa carte. Nu am apucat sa o cunosc, insa cei care o stiau nu aveau tocmai cuvinte bune despre ea. Le spuneam intotdeauna ca nici eu nu sunt prea destept, iar faptul ca am terminat o facultate valoreaza doar din punct de vedere profesional, pentru ca in viata de zi cu zi sunt cu totul alt om.
In fine, in concluzie as putea spune ca am unele cunostinte care nu sunt la indemana oricui (am observat asta personal), insa nu, niciodata nu o sa fac caz din asta si nu voi face pe nimeni sa se simta inferior. Ar fi un lucru de cea mai joasa speta. Nici eu nu m-as simti prea bine daca cineva mai inteligent decat mine m-ar "scoate la tabla".
Intr o tara plina de prosti toti se cred genii, intr o tara plina de genii toti se cred modesti
"incerc de cateva luni sa gasesc o persoana mai inteligenta ca mine."
după cum pui problema, e clar că ești cel mai tare de pe TPU
Incerci sa cauti pe cineva mai inteligent decat tine? dar tu te-ai intrebat daca esti inteligent/a?
Și de unde sa știm noi cat de inteligent te crezi?!?
Presupun ca nu foarte fiindcă n-ai idee ca exista 7 tipuri de inteligenta. Fiecare persoana are dezvoltata un tip de inteligenta.
Nu poți judeca dacă unul știe sa rezolve probleme grele de matematica e mai inteligent decat un altul se pricepe sa scrie sau picteze foarte bine...
Care cateva luni?
Vad ca esti de nici o luna aici!
Cu siguranta sunt useri cu mai multe cunostinte ca tine, pentru ca sunt mai maturi si au avut timp sa acumuleze mai multe cunostinte de-a lungul anilor.
Cu singuranta voi sti lucruri pe care tu nu le stii si invers!
Ai timp sa acumulezi destule cunostinte pana la sfarsitul vietii.
Daca vrei sa iti dovesesti inteligenta raspunde /ajuta cat mai multi oameni de pe aici, insa nu cand e vorba de teme.
Sunt mai inteligent DECÂT tine pentru că știu să folosesc "că" și "decât".
"incerc de cateva luni sa gasesc o persoana mai inteligenta ca mine."
Decât mine.
E din dex cap patrat. Vezi punctul 3 te rog.
CA1 adv., interj. A. Adv. I. (Se compară două sau mai multe lucruri, ființe, situații) 2. Aproape, cam, aproximativ. ◊ Expr. Ca mâine(-poimâine) = în curând. Ca ieri(-alaltăieri) = de puțin timp. 3. Decât. E mult mai frumos ca acesta. II. 1. (Se compară o noțiune cu ea însăși) În felul..., cum e obiceiul, cum se știe.
bla bla bla...
Https://imgur.com/a/YSKYKN6
Ai copiat mai devreme răspunsul tipului de mai sus și mi l-ai pus în comentarii Acum de ce ai editat?
E de apreciat totuși că ai copiat doar a doua parte, probabil nu știai ce înseamnă "Semidocti cu alura de elitisti".
E bine că folosești internetul în scopuri educative, dar nu e nevoie să îmi dai "paste" cu ce a zis un om pe care il consideri mai destept DECÂT tine.
Literatura e fictiune si daca nu e SF )))).
SF e un gen literar.
Nu stiu ce ti se pare amuzant. Am zis doar ca literatura in mare parte e fictiune. Dar te las sa fii destept.
Problema ta e ca te crezi mai destept decat esti de fapt. Cum ne credem toti, de altfel. Faptul ca nu cunosti/intelegi niste chestii banale e amuzant.
Deja după întrebarea pe care ai pus-o, ne putem da seama că, cel puţin pe aici sunt o grămadă mai inteligenţi ca tine.
Normal ca la toti ni s-a intamplat sa fim buni la ceva ce poate altii din jurul nostru nu se pricepeau. Important e sa ai o minte deschisa. Poti fi destept fara sa fii inteligent, si inteligent fara sa fii destept. La fel poti fi si inteligent, dar prost. Cam astea-s lucrurile care conteaza, deci grija mare ca inteligenta nu e totul.
"incerc de cateva luni sa gasesc o persoana mai inteligenta ca mine".
Ai folosit gresit "ca" in loc de "decat" si ai omis doua virgule. Cred ca deja sunt mai inteligent decat tine. (dupa rationamentul tau)
Vezi punctul 3 te rog.
CA1 adv., interj. A. Adv. I. (Se compară două sau mai multe lucruri, ființe, situații) 2. Aproape, cam, aproximativ. ◊ Expr. Ca mâine(-poimâine) = în curând. Ca ieri(-alaltăieri) = de puțin timp. 3. Decât. E mult mai frumos ca acesta. II. 1. (Se compară o noțiune cu ea însăși) În felul..., cum e obiceiul, cum se știe.
Nu, deoarece fiecare este,, inteligent" intr-un anumit domeniu. Eu ma pot considera mai inteligent decat X in domeniul Y, dar X in zomeniu Z este mai intaligent decat mine. Asta este o,, bataie" de genu' care-i cel mai bun animal. Evident ca fiecare animal are propriile lui abilitati. Unii sunt mult mai buni decat altii la zbor, la alergat, la rezistenta. cam asa se aplica si in cazul omului.
"Credeti ca stiti ceva ce multa lume inca nu stie?" Daca asta inseamna inteligenta, atunci sa stii ca cersetorul cu 4 clase de la coltul strazii tale, este mai inteligent decat tine, pentru ca sigur stie ceva ce multi altii nu stiu.
"Sincer sa fiu nici nu stau toata ziua sa ma gandesc la asta dar stiu informatii pentru care as fi platit de unele persoane sa le dezvalui."
Ce fel de informatii, daca nu vrei sa ne spui spune-ne despre ce este vorba, de ex: secrete de stat, ozn-uri, cum se fabrica o anumita arma, etc.
Daca 99% din persoanele din jur ar avea aceleasi idei de "inteligenta"si modele de valori ca tine omule, lumea ar fi mult mai interesanta, Dar asa e plictisitoare ca naiba.
Uite eu stiu de exemplu cum sa-ti schimbi culoarea ochilor in mod natural si nu am intalnit pana acum alta persoana care sa detina informatia asta.
Sunt convins că orice persoană mult mai inteligentă decât tine nu-și pierde timpul cu tine.
prin urmare, nu o fac nici eu.
Decat sa jignesti mai stii sa faci altceva?
Nu
Sincer chiar te înțeleg perfect. Eu am 16 ani, în 2 luni 17 și mi se că 97% din oamenii de vârsta mea sunt complet idioți. Nu îmi place să fiu rău la adresa altora dar cam ăsta este adevărul.
De ce mă cred mult mai inteligent decât mulți alții. În primul rând sunt pasionat de științe. Am cunoștiințe foarte vaste în materie de fizică, biologie, chimie și matematică. Alte pasiuni ale mele sunt istoria și religiile/mitologiile. Îmi place foarte mult să citesc literatură și filozofie. Îmi place foarte mult și să scriu poezii și povești.Am un talent la a găsi un înțeles în tot ce se poate și la a interpreta lucruri atât în mod artistic cât și în mod logic. Știu foarte bine să citesc oamenii și pot să îmi dau seama de emoțiile lor adevărate sau despre unele din problemele lor personale din comportamentul lor. Pe deasupra cant la pian. Îmi place să am dezbateri despre subiecte serioase și profunde din absolut orice subiect cu oricine care are cunoștiințe serioase în domeniu. Sunt un mare iubitor de natură și de animale și încerc în permanență să fiu cat mai ecologist posibil, de asemenea încerc să devin vegan. Sunt foarte empatic, cred în bine și încerc să ajut pe oricine are nevoie.
Deci da mă consider destul de inteligent. Dacă știu ceva ce majoritatea oamenilor nu știe? Cred că ar fi faptul că dualitatea e firească. Eu personal am momente când simt că sunt extrem de fericit și că iubesc pe toată lumea și tot Universul iar alteori am momente când simt că am un suflet întunecat și că experimentez o mulțime de emoții negative. Trebuie să acceptăm și ce e rău, cu înclinația spre bine.
Crezi că sunt mai inteligent decat tine și că ai găsit aceea persoană?
Nu. Eu am multe cunostinte in medicina adica ma refer la lucruri palpabile care tin de realitate. Tu ai spus ca esti pasionat de literatura. Literatura e SF, nu e ceva real. De ce istorie esti pasionat? Aia pe care o inveti la scoala e toata fake-uita.
Multe. Dar acum am vazut ''Literatura e SF'' si mor ))))))).
Literatura in mare parte chiar e SF. Adica e fictiune.
Faza asta cu inteligenta sta cam asa: daca taceai... (te las pe tine sa continui).
Intrebarea ta e simpatica. E o diferenta intre a te crede si a fi inteligent. Cultura generala o dobandesti in timp, de exemplu. Inteligenta e abilitatea de a rezolva probleme.
Cum poti afla daca cineva e mai inteligent decat tine? Printr-o metoda clasica: aplicare de teste de inteligenta: generala, verbala, numerica etc.
99% e un procent prea mare, chiar si un geniu e modest in privinta aceasta. Mintea unui om este ca un depozit pentru toate informariile care apar, dar aici intervine selectivitatea - nu vei retine orice pentru a nu supraincarca psihicul. Ceea ce vreau sa spun e ca noi, oamenii chiar daca suntem inteligenti (sau nu) nu putem sa stim totul.
Ma faci sa rad puiule.
Degeaba stii mai multe daca nu iti folosesti "iteligenta" si in folosul tau.
A detine niste informati nu te face mai inteligent.
Pe langa faptul ca, inteligenta se distinge in cel putin 7 mari categorii fiecare se masoara la randul ei diferit.
Informatia nu reprezinta inteligenta, cineva care detine mai multa informatie este caracterizat prin faptul ca detine o memorie buna.
Iteligenta reprezinta in general capacitatea de a aranja, conecta, rezolva probleme, folosii la timp, viteza cu care folosesti informatia.
Insa procesarea informatiei e cu totul altceva.
Am mai tot auzit bancuri din astea, dar din pacate toti au sfarsit traumatizati sau suparati din exemplele care incercam sa le explic unora.
Prin vorbe poti exprima multe idei, fantezii s-a.m.d. dar in realitate, eu consider ca inteligenta se masoara cu gradul de putere.
La ce ma refer putere? Ma refer la fapte care sa concluda ca chiar detii putere(inrealitate).
Puterea, ma gandesc ca stii cam de ce tine in general, statut, avere, control(asupra oamenilor) etc
Adica la ce bun ai inteligenta daca nu o stii folosii in folosul tau...(ma repet)
Atat timp cat esti sau te consideri mai inteligent decat cei din jurul tau, insa cel putin ca status nu esti mai ridicat decat ei, este degeaba, esti egal cu celilalti.
Un adevarat geniu cauta toate posibilitatile, insa descopera si partile pozitive cat si negative ale lucurilor.
De asemenea ar insemna sa iti faci viata sa fie cat mai usoara si mai fericita, dupa parerea mea.
Daca ai fii asa de inteligent/a ar trebui sa faci in asa fel incat sa fii bogat, si sa-ti construiesti propriul laborator, in care sa iti dezvolti sau descoperi: propria tehnologie, forma de viata, imortalitatea etc. Poate am exagerat putin, dar totusi, ar fi posibil.
De la a stii pana la a face(fii) mai e mult.
Succes in ceea ce faci
Hmm ai scris mult și degeaba. De ce? Îmi spui ca inteligenta se măsoară în bani/statut. Adică vrei sa îmi explici ca toate cu*vele alea care fac videochat sau se prostituează și, aparent, au branduri, au parfumuri (personal nu dau 2 bani pe ele); tot ce au ele tine de inteligenta lor sau de deschiderea lor către a face orice sa aibă un statut? Normal ca la prima vedere vezi haine și aparență dar îmi spui ca totul se oprește aici? Eu zic ca ce vine după contează mai mult. Ei bine, inteligența nu 'sare' în ochi. N-o mai lungesc, ai prins ideea și dacă n-ai prins-o înseamnă că nu ai vrut.
Nu mai exista. Tu esti cel mai inteligent. A mai fost unul cu mulți ani in urma dar a murit, ia cedat creieru pentru ca nu mai avea loc de stocare la atâtea informații
Daca ma uit cu tine la un film, orice film, pot sa-ti spun detaliat ce se v-a intampla am darul de a vedea dinainte ce se va intampla in filme, ma pricep la asta.
Indiferent de cat de multe crezi ca sti, nu trebuie sa arati asta, gandeste multe, spune putine. Iti vei da seama de cat de multe poti invata de la altii prin ceea ce discuti cu ei, nivelul la care sunt, daca interactionezi fata in fata. E bine ca vrei sa te provoci, oamenii asa evolueaza, cand sunt curiosi si cauta sa invete. Succes in toate.